Jelszóigénylés

Közel volt a szettrablás a veretlen Székesfehérvár ellen!

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 25., szombat
Mindenki lehetőséget kapott a játékra

A Vidux-Szegedi RSE lehetett volna az első csapat, amely megtöri a MÁV Előre Foxconn 3-0-s sorozatát, ugyanis a szegediek hatalmasat küzdöttek, és kétszer is közel álltak ahhoz, hogy szettet raboljanak a székesfehérvári alakulattól. A meccs különlegessége volt, hogy először lépett pályára a Szeged ellen a Vidux-Szegedi RSE első külföldi férfi játékosa, Tomás Dileo, aki két idényt töltött a Tisza-partján.

A veretlen Székesfehérvárhoz utazott szombaton Berkes Zoltán legénysége, ahol a cél egyértelműen az volt, hogy a saját játékukat játszva nehezítsék meg a hazaiak dolgát, és mindenkit pályára tudjon küldeni vezetőedzőnk. Mindkét célt maximálisan teljesítették is, hiszen bár 3:0-s végeredmény született, 2 szettben is rendkívül közel állt a Szeged ahhoz, hogy megtörje a sztárcsapat 3-0-s győzelmi szériáját. Dávid Zoltán csapatára komoly kihívás vár a jövő héten, ugyanis a CEV Challenge Kupában szerepelnek Svájcban. A klub honlapjának elmondta, " a szombati Extraliga mérkőzésen is igyekszem majd vegyesen játszatni őket. A cél az lesz, hogy a kétnapos kihagyás után újra felvegyék a ritmust, és a jövő héten Svájcban a legjobbjukat tudják nyújtani”.

  Bár a MÁV Előre is bátran forgatta a csapatot és a játékosokat, nem lehet a Szegedtől elvitatni, hogy igenis sokszor megizzasztották a hazaiakat.

Az első szett viszonylag simán, 25-17-es fehérvári sikerrel zárult, bár Kiss Gáboréktól itt is érkeztek már a szép megoldások.

A második szett viszont álomszerűen indult a Vidux-Szegedi RSE-nek, hiszen egy 5-0-s szériával kezdtek Demcsákék, és csak 12-13-nál vezetett először MÁV Előre. A szett további része is hasonlóan szorosan alakult, mindkét edző bátran nyúlt bele a csapatába. A szettet végül 25-21-re hozta a Székesfehérvár.

A harmadik játszmát szerette volna a Fehérvár rövidre zárni, de addigra már egy még tüzesebb Szeged várta, akik az utolsó pillanatig vezettek. Sőt, mi több, 14-8 és 20-14 is volt az eredményjelzőn, ahol talán egy picit elhitték, hogy innen simán megvan a meccs. Egyik csapat ellen sem, főleg egy Székesfehérvár ellen nem szabad semmit se biztosra venni. 21-19-re fel is jöttek a hazaiak, s bár Berkes Zoltán időt kért, 23-23-ra egalizáltak a fehérmezesek, s a végén borzasztó nagy csatában, „csak” 27-25-re tudta megnyerni a szettet, és ezzel a meccset is a MÁV Előre.

Berkes Zoltán: A fő cél az volt, hogy a mi kulcsjátékosaink közül is többen pihenni tudjanak, és olyanok is játéklehetőséghez jussanak, akik az utóbbi időben kevesebbet szerepeltek. Ez maximálisan összejött, hiszen mindenki, aki pályára lépett nagyon motiváltan és koncentráltan játszott. Persze a játékunk nem volt tökéletes, de egy teljesen felforgatott csapatot küldtem a pályára, és a látottakkal így is nagyon elégedett lehetek, hiszen 2 szettben is komolyan megszorítottuk őket. Örülök, hogy ellenfelei tudtunk lenni egy felforgatott Székesfehérvárnak is, akik a bajnokság egyik legfőbb esélyesei, és talán egy picit mi is hozzájárultunk a felkészülésükhöz a fontos svájci túrájuk előtt.


MÁV Előre Foxconn – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25-17, 25-21, 27-25)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 9. forduló, Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, néző: 82. Vezette: Bátkai-Katona, Kiss.
MÁV Előre Foxconn: Koci, Tomanóczy, Pesti, Fazekas, Sebestyén, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó V., Ambrus, Eke, Boa, Janke, Szávai. Vezetőedző: Dávid Zoltán, erőnléti edző: Fehér Iván. Masszőr: Kemény Mátyás Tamás.
Vidux-Szegedi RSE: Pintér, Honti, Sarnyai, Kiss G., Demcsák, Pozzobon. Csere: Polyák (liberó), Bodnár, Szepesi, Fitor. Vezetőedző: Berkes Zoltán. Masszőr: Zana Tamás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com