Jelszóigénylés

Hiányos kerettel küzdöttünk a MAFC ellen

Megosztás:
Megjelent: 2024. február 25., vasárnap
Szoros mérkőzés az Extraliga újabb alapszakaszi fordulójában

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata a MAFC együttese ellen lépett pályára. Egy kifejezetten szoros első szett után a második és harmadik játékrészben is a hazaiak domináltak, a mérkőzést 3:0-ra nyerték, így továbbra is a tabella kilencedik helyén állunk.

Csonka kerettel utazott felnőtt férfi csapatunk Budapestre pontok megszerzésének reményében. A keretből egészségügyi okok miatt hiányzott Gönczi Imre, valamint sérülés miatt Borsi Levente. A MAFC együttese ellen így is kiélezetten indult a mérkőzés. A felek felváltva szerezték a pontokat, egészen 9-9-ig, ahol csapatunk pontelőnyre tett szert és vezetett 12-9-re, majd 17-13-ra. Ekkor a hazaiak elkezdtek felzárkózni és egyenlítettek 18-18-ra, végül a vezetést is átvették és 25-21-re megnyerték az első szettet.

A második játékrész szintén váltott pontszerzéssel indult a két csapat között, de az ellenfél hamarabb alakított ki előnyt, 4-3-as állás után elkezdett nőni a pontkülönbség, amit a szegediek már nem tudtak behozni. Küzdöttek a pontokért és hogy kiegyenlítsék az állást, de nem tudtak eléggé felzárkózni, így a MAFC nyerte a második szettet is 25-18-ra.

A harmadik szettben a hazaiak újfent előnyre tettek szert, amit férfi csapatunk nem tudott behozni, így 25-18-ra ezt a játékrészt is elvesztették. Berkes Zoltán együttese így nem szerzett pontot a hétvégén, jelenleg a kilencedik helyen áll az alapszakasz tabelláján. A cél, a felsőházi rájátszást jelentő nyolcadik hely, aminek elérésétől két pontra van a csapat. Legközelebb kedden, a Pénzügyőr vendégeként lépnek pályára.

Berkes Zoltán: – A mérkőzésről sajnos egészségügyi okok miatt hiányzott Gönczi Imre és Borsi Levente pedig sérülés miatt. Így sajnos egy teljesen új szerkezetben kellett pályára állni. Jól kezdtük a mérkőzést, mind védekezésben, mind támadásban feszes, koncentrált volt a játékunk. Sajnos a játszma hajrájában nem tudtuk azt a szintet hozni a védekezésben, ami a játszma megnyeréséhez lett volna szükséges. Ez sajnos a mérkőzés hátralévő részében is jellemző maradt a játékunkra. Csapatom küzdött, de úgy érzem, hogy a mai napon hiányzott az a koncentráció, ami ahhoz lett volna szükséges, hogy játszmát vagy játszmákat nyerjünk ellenfelünk ellen. Az első játszmában nyújtott teljesítményünkkel többnyire elégedett vagyok, mindenképpen az lenne a célunk, hogy ezt a fajta motivált játékot a mérkőzés minél nagyobb részében állandósítani tudjuk.

MAFC – BME – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25-21, 25-18, 25-18)
NBI Extraliga alapszakasz, 19. forduló, Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 62 néző. Vezette: Mezőffy, Árpás.
MAFC - BME: Katona, Tamási, Oláh, Balogh, Reyes, Altunaga. Csere: Benkő (libero). Vezetőedző: Pápai Péter.
Vidux- Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Kasnyik, Trindade, Pozzobon, Csányi. Csere: Polyák (libero), Sarnyai, Kiss. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com