Jelszóigénylés

Átvettük a vezetést a rájátszásban!

Megosztás:
Megjelent: 2021. április 11., vasárnap
Volt egy nagyobb megtorpanás a Szolnok ellen, de a Vidux-Szegedi RSE így is nyert.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata egy sima és két izgalmas szettet hozva 3:1-re nyert a Szolnok ellen. Nagy volt az öröm az Etelka sori sportcsarnokban, hiszen ezzel a győzelemmel a Nusser-legénység átvette a vezetést az alsóházi rájátszás tabelláján.A mérkőzést mindkét fél nagy lendülettel kezdte, egyik csapat sem adta könnyen magát, nagy csaták alakultak ki az ütők és sáncolók között, egy-két akrobatikus mozdulattal fűszerezve. A szoros állás miatt sokat jelentett Piti Richárd óriási ütése majd ásza, ezután a további remek nyitások és sáncok révén meg is léptünk. A szett második felében pláne nem kellett izgulni, ugyanis zsinórban hat pontot begyűjtve kényelmesen játszhattunk a hajrában, és meg is szereztük a vezetést.

A második szettben 9:8-ig ment az adok-kapok, majd ismét rákapcsolunk, 13:8-nál kért időt a Tisza-parti rivális. Ez sem zökkentette ki a hazai legénységet, amit Fülöp Norbert zseniális pöccintése is jelzett. A hosszabb labdamenetekben is koncentrált játékot mutattunk be, de 22:19-nél még nem mehettünk biztosra. Ezt a későbbi 24:23-as állás is bizonyította, de Piti Richárd életerős löketével növeltük szettelőnyünket.

Sajnos a harmadik szett közepén ezúttal a Szolnoknak sikerült meglépnie. Mintha egy csapásra eltűnt volna a Nusser-legénység addigi önbizalma, amit a vendégek ki is használtak, és kilenc szettlabdához jutottak, a harmadikkal sikerült is szépíteniük. A negyedik szett elején is kapkodtak a srácok, de még nem volt késő megrázni magukat. Sikerült is, de ez csak arra volt elég, hogy tartsuk a három-négy pontos különbséget, faragni nem tudtunk a hátrányból.

A szett közepén bekeményítettek a fiúk, végre felzárkóztak és az első két szettben látott arcukat mutatták. 17:17-nél már reménykedtünk, hogy ez a lendület győzelmet ér majd a Vidux-Szegedi RSE számára. Fordítani is sikerült, majd 23:21-es hazai vezetésnél a szezonban már megszokott, remek szegedi hajrára volt szükség, ami Csányi Dániel két kiváló megmozdulásával össze is jött.

Nusser Elemér: – Tudták a srácok, hogy a csoportelsőség a tét, másfél negyeden át ennek megfelelően, rendkívül koncentráltan és jól játszottunk. Ezután jött ki, hogy munka mellett, amatőr csapatként játszva, esténként edzve nagy nyomást tud ránk helyezni egy ilyen helyzet, kezdtek fejben fáradni a srácok. Ez már a második szett végén is látszott, amit még behúztunk, de a harmadik szettben már kicsit szétestünk, ekkor pihentettem is pár játékost. A negyedik szett második felében bravúrosan játszottunk egy remek erőkből álló Szolnok ellen. Riválisunknál is ősszedrótoztak minden hadra fogható játékost, ők is nagyon akartak, de most mi bírtuk jobban ezt a csatát.
Vidux-Szegedi RSE–Szolnoki RK 3:1 (25:16, 25:23, 17:25, 25:22)
Férfi röplabda NB I, alsóházi rájátszás, 5. forduló. Szeged, Etelka sori sportcsarnok, zártkapus mérkőzés. Vezette: Varga, Szél.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Fülöp Norbert, Nacsa Gábor, Csányi Dániel, Kiss Gábor, Sarnyai Ákos. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Demcsák Balázs.
Vezetőedző: Nusser Elemér.
Másodedző: Csányi Roland.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com