Jelszóigénylés

Itthon tartotta a 3 pontot a Vidux-Szegedi RSE!

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 11., szombat
Mindent megtett a pontrablásért Dunaújváros

Nehéz meccsen, de a döntő pillanatokban okos játékkal tartotta itthon a 3 pontot a DKSE ellen a Vidux-Szegedi RSE. A férfi röplabda Extraligában Berkes Zoltánék hazai pályán játszhattak a Dunaújváros ellen, ahol 3:0-s hazai siker született.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok felújítási munkálatai miatt a hét elején pályaválasztói jogot cserélt a két csapat, így a nekünk idegenbeli találkozó hazaira változott. Ez nyilván nagy könnyebbség volt. Ennek ellenére cseppet sem készültek könnyű meccsre Berkes Zoltánék, hiszen mint korábban is mondta, az Extraligában nincs könnyű csapat, és nem feltétlen kell az akuális pozíció alapján ítélni. Ettől függetlenül esélyesebb gárdaként állt ki a Vidux-Szegedi RSE a pályára.

A vendégek ezzel mit sem törődve, fiatalos lendülettel kezdték a meccset, de az első pontot hazaiak szerezték. Innen viszont kialakult egy 2-3 pontos vendég előny, ami 8-12-nél már négyre dagadt. Bár két egymási után ponttal kettőre csökkent a hátrány, újra a vendégek vezettek két sikeres támadást. Emiatt újra négyre állt vissza a dunaújvárosi előny, ezért Berkes Zoltán kikérte első idejét. Az első pont ugyan a Szegedé lett, de újra válaszolt a DKSE. Pozzobonra viszont már nem tudtak, így egy bombát és két vendég hibát követően már 15-16 állt az eredményjelzőn. Ekkor Tomanóczy Tibor is időt kért. Ez a Szegednek tett jobbat, mert Kasnyik egyenlített, egy trükkös labdamenetet követően át is vette a Szeged a vezetést. Piti ihletett formában játszott, de egy rontott nyitást követően a három helyett egy maradt a hazai előnyből. Mindössze pár másodpercig, mert Kasnyik és Sarnyai pontjainak köszönhetően már hárommal vezetett a Vidux. Újra időt kért a DKSE.  Innen már nem engedték ki a kezükből a szettet Sarnyaiék, és 25-19-re nyerték azt.

Pozzobon támadása majd Bodnár ásza után gyors 2-0-val nyitott a Szeged, de ugyanilyen gyorsan 3-3-ra hozta a szettállást a vendég csapat, majd 3 ponttal át is vette a vezetést. 3-6-nál időt is kért Berkes Zoltán. Ebből viszont megint a Dunaújváros jött ki jobban, és az első pontot ők szerezték. Kiss Gábor ugyan válaszolt, de újra visszaállították a fehérmezesek a négypontos előnyt, ami a meccsen először, már ötpontosra is nőtt. 5-10 után olvadni kezdett a dunaújvárosi vezetés, és rövidesen már 9-10 állt az eredményjelzőn. Pozzobon kiegyenlített, 11-11, de egy rontott nyitás és egy újabb hazai rontást követően megint kettő volt oda. De ugyanilyen gyorsan visszaállt az egál, Kasnyik értékes labdaérintésével pedig itthonra került az előny. Időt is kértek a vendégek. Sarnyaiékat ez nem akasztotta meg, de sajnos nem sokáig, mert a kétpontos vezetés újra egypontos vendég vezetéssé alakult. 15-16-nál Berkes Zoltán is időt kért. Bár gyorsan egalizált a Szeged, váltakozva érkeztek a pontok, így egyik fél sem tudott előnyhöz jutni. 20-18-as szegedi vezetésnél viszont időt kértek a vendégek. Nem tudták viszont visszafogni Csányiékat, bármennyire is igyekeztek, így végül Kiss döntő labdájának köszönhetően 25-22-re nyerték a második játszmát, ezzel 2-0 lett a meccs állása.

Két gyors ponttal indult a harmadik szett, de Kiss Gábor gyorsan válaszolt. Kasnyik az előző hibáját gyorsan pontra javította, de a vendég válaszok sem maradtak el, így megint kettővel vezetett a DKSE. Pozzobon visszahozta egyre, Kiss Gábor egalzált majd Csányi átvette a vezetést.  Csányi és Piti tovább növelte az előnyt, 7-5. Bár kétszer is egyenlőre hozta az állást a Dunaújváros, az előny a hazaiaknál volt. 10-10-nél viszont fordult a kocka. 10-11-nél Berkes Zoltán időt kért. Egymás után estek a szegedi pontok, így 13-11-nél a DKSE is időt kért. Bár megpróbált felülkerekedni a Szegeden a dunaújvárosi gárda, tartották magukat Csányiék, és megmaradt az 1-2 pontos előnyük. Ezt tartották is, és a célegyenesben 20-18 állt a kijelzőn. Nem tudta egyenlőre hozni a végjátékot a DKSE, így pillanatok alatt már 23-20-ra álltak a csapatok, amikor még utoljára időt kértek a vendégek. Pazar szegedi sáncot követően már csak egy pont kellett a találkozó megnyeréséhez, ami egy picit ugyan váratott magára, ezért 24-22-nél Berkes Zoltán is időt kért. Egy rontott vendég nyitást követően viszont nem kellett tovább várni, így 25-22-re hozta a szettet a Vidux-Szegedi RSE, ezzel 3:0-ra nyerte a találkozót.

Nem sok idő marad a pihenésre, ugyanis csütörtökön már a MAFC ellen a fővárosban szerepelnek Berkes Zoltánék a Magyar Kupában, majd vasárnap ugyancsak velük találkoznak már az Extraligában hazai pályán az újszegedi Városi Sportcsarnokban.

Berkes Zoltán: Előzetesen hasonló meccsre számítottam, és igyekeztem tudatosítani ezt a játékosokban. Attól függetlenül, hogy a Dunaújváros egy nagyon fiatal ellenfél, ez nem lesz egyszerű találkozó. A cél mindenképpen az volt, hogy a 3 pontot itthon tartsuk, ami sikerült is, és pont azért, mert ennyire nehéz meccsen sikerült, külön gratulálok a srácoknak. Alapvetően nem játszottunk rosszul, de a Dunaújváros sem, viszont a dekoncentráltságunk miatt sok ziccert rontottunk, ez tette igazán nehézzé a meccset. Viszont dicséret illeti a fiúkat, hogy a döntő pillanatokban nagyon helyén volt a szívük és az eszük, ami nagyon kellett ahhoz, hogy így hozzuk ezt a találkozót. Az biztos, hogy nem ezzel a meccsel nyernénk meg a röplabda-szépségversenyt, de hangsúlyozom, ezeket a találkozókat a legnehezebb megnyerni, de szerencsére sikerült, amiért örülnünk kell.Vidux-Szegedi RSE – DKSE 3:0 (25-19, 25-22, 25-22)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 7. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, néző: 80. Vezette: Varga András, Filibér Tamás Sándor.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Kasnyik, Sarnyai, Kiss G., Pozzobon. Csere: Borsi (liberó), Szepesi, Fitor, Pintér, Honti, Demcsák, Csányi. Vezetőedző: Berkes Zoltán, másodedző: Hulmann Zsolt. Masszőr: Zana Tamás.
DKSE: Béres, Németh Z., Kisházi, Gőczi, Juhász B., Farkas L. Csere: Kuti (liberó), Makó J., Vadász, Peredi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző, Malácsik Jenő. Masszőr: Engyel László.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
Képgaléria
Képgaléria
2023. december 6., szerda
Képgaléria
2023. december 6., szerda
Hír
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com