Jelszóigénylés

Sikerült szettet rabolni a Kecskeméttől

Megosztás:
Megjelent: 2023. január 11., szerda
A negyeddöntőben befejeződött számunkra a Magyar Kupa

A Kecskeméti RC fogadta a Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapatát otthonában. A korábbi fordulón és ez alkalommal is a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé jutás volt a tét, amit a visszavágó mérkőzésen aratott győzelemmel a Kecskémeti RC együttese szerezhetett meg. Semmi oka nincs viszont a szegedi szurkolóknak a szomorkodásra, hiszen annak ellenére, hogy nem sikerült szépítenie a szegedi gárdának, mégis fel tudták venni a versenyt egy extraligás csapattal, és büszkén távozhatnak a kupamérkőzésről.

Játékosaink a kezdetektől fogva megtisztelőnek érezték, hogy versenybe szállhatnak egy extraligás csapattal, és mindent megtettek azért, hogy méltó ellenfelei lehessenek a Kecskeméti Röplabda Clubnak. Ugyanúgy, ahogyan a decemberi fordulón, most is a meccs legelejétől kezdve a hazaiak domináltak, a játék minden elemében erősek voltak: kiváló szerváikkal és támadásaikkal nehezítették meg a szegediek dolgát. A második szettben viszont már sokkal magabiztosabb megoldásokat láthattunk, viszont itt is érződött az osztálybeli különbség: a kecskemétiek remek szervákkal és blokkokkal éreztették fölényüket. A harmadik játszma csavarral vette kezdetét: az ellenfél több cserét is végrehajtott, ezzel az együttessel pedig hasonló játékerőt képviseltünk. Fontos volt, hogy ugyanúgy koncentráltan és fegyelmezetten játsszon a csapat, ami végül meg is valósult és a fej-fej melletti küzdelemből a Vidux-Szegedi RSE került ki győztesen. A következő térfélcsere után is megmaradt a győzelem adta motiváció, a magabiztos támadások és a kiváló védekezés ellenére azonban ebben a csatában a hazaiak kerekedtek ismét felül.

Fésüs Erzsébet: -  Annak ellenére, hogy nem győztesen távoztunk erről a mérkőzésről, nagyon sok mindent nyertünk mi is csapatként. Tudtuk, hogy ennek a meccsnek nem mi vagyunk az esélyesei, így úgy készültünk, hogy egy minél szorosabb, minél izgalmasabb küzdelemben lehessen részünk. Szerettük volna kihasználni ezt az alkalmat arra is, hogy többet gyakorolhassunk, minél több felállást kipróbálhassunk. Mivel két játékosom is hiányzott betegség miatt, így még több játéklehetőséget tudtam adni azoknak is, akik kevesebbet kaptak az utóbbi időben, viszont megérdemelték, hogy ismét bizonyíthassanak. Köszönjük szépen a Kecskeméti RC-nek az izgalmas mérkőzést, és gratulálok a játékosaimnak az elrabolt szettért és a kiegyensúlyozott játékért!


Kecskeméti RC - Vidux-Szegedi RSE 3:1 (25:14, 25:20, 22:25, 25:22)
Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő. Kecskemét, 73 néző. Vezette: Árpás, Bátkai-Katona.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Davi Pozzobon. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Sarnyai Ákos.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com