Jelszóigénylés

Csak egy szett erejéig játszottunk úgy, ahogy kell

Megosztás:
Megjelent: 2022. február 5., szombat
Fontos pontokat hullajtott a Vidux-Szegedi RSE a Miskolc elleni vereséggel

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata hazai pályán 3:1-es vereséget szenvedett a MEAFC-Miskolctól. A Lila iskolában jól indult a derbi, hiszen remek játékkal szerzett vezetést együttesünk, de a folytatásban már jobbak voltak a vendégek.

Ezzel a vereséggel egyáltalán nem számoltunk, a meglepő kudarccal sajnos fontos pontokat hullajtottunk az Extraligába jutásért zajló csatában. Pedig a nyitó szettben tényleg úgy tűnt, hogy az első percektől bizonyítjuk: a játék minden elemében jobbak vagyunk. A két fél idegenbeli találkozóját négy szettben nyertük, így a második szett elvesztése után még optimisták voltunk. Sajnos a harmadik és negyedik szettre sem talált vissza önmagához a Vidux-Szegedi RSE, így egy kulcsembere, Tomas Dileo hiányában nem tudta hozni a kötelezőt.

Fel a fejjel, srácok, az alapszakasz utolsó két fordulójában a Dág elleni rangadókon lehet javítani! Előtte még viszont nagyon komolyan kell venni a Rákosmente és a Szolnok elleni hazai bajnokikat is, hiszen több pontvesztés nem fér bele.

Fésüs Erzsébet: – Az első szettben olyan magas szintű nyitásaink és fogadásaink voltak, hogy egyértelműen mi irányítottuk a szettet, a mi akaratunk érvényesült. A kemény szervákkal és kiváló fogadásokkal felépítettünk egy játékot, de a második szettben elvesztettük, és később sem találtunk vissza hozzá. A Miskolc remek mezőnymunkát végzett, így megérdemelten nyert. Amit a második, a harmadik és a negyedik szettben mutattunk, az nem elég az Extraligába jutáshoz! Nagy kérdés, hogy miért csak egy szett erejéig tudtunk úgy játszani, ahogy kell. Nyilván kellemetlenül érintette a társaságot, hogy az utolsó pillanatban lett biztos, hogy Tomas Dileo még most sem játszhat. Nem temetném a csapatot, csak huzamosabb ideig tartani kell azt, amit az első szettben mutattunk, és persze amikor kell, rátenni még egy lapáttal. Ezzel a vereséggel plusz terhet tettünk magunkra a Dág elleni meccsekre, hiszen ezeken a rangadókon lehet jóvá tenni a mai kudarcot. Ezúton szeretném megköszönni, hogy most Jan De Brandt is leült mellénk a kispadra, óriási tapasztalata sokat jelent, én is bőven tanultam tőle a mai meccsen. Szakmai igazgatónk az edzéseken is részt vesz, ami még plusz erőt adhat a bajnokság hajrájában.


Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 1:3 (25:22, 18:25, 21:25, 21:25)
Férfi röplabda NB I, Liga alapszakasz, 10. forduló. Szeged, Lila iskola, 40 néző. Vezette: Nagy, Takács.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Bodnár Lajos, Nacsa Gábor, Kiss Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Fülöp Norbert, Inhoff Attila, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com