Jelszóigénylés

Jön az első hazai NB I-es meccsünk!

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 2., szerda
Vasárnap már Szegeden lesz élvonalbeli derbije férfi csapatunknak.

Bár a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata már visszatért az élvonalba, most még izgatottabbak vagyunk, mint a múlt heti debütálás előtt. Eljön ugyanis a nagy nap: vasárnap 17 órakor a szegedi Lila iskolában rendezzük feljutó együttesünk első hazai bajnoki mérkőzését. Nyolc év szünet után tehát a város sportkedvelői újra NB I-es meccsen szurkolhatnak!

A bajnokság már említett nyitótalálkozóján a Kazincbarcika volt az ellenfél, és ez most is így lesz, de a tapsvihar ezúttal a szegedi pontok után lesz hallható. Csapatunk munkáját segíti is a változatlan párosítás.

– Az első bajnoki tapasztalatait leszűrve dolgoztunk a héten, és a vasárnapi meccs remek összehasonlítási alapot ad majd a kezdéshez képest, hiszen ugyanaz lesz az ellenfél – véli Nusser Elemér vezetőedző. – Szeretnénk szorosabb meccset játszani a Kazincbarcikával. Akkor lennék igazán elégedett, ha húsz pont körül lennénk szettenként. Persze ha eddig eljutunk, miért ne célozzuk meg a huszonötöt? – tette fel a költői kérdést.

A szakember az első meccs után elmondta, hogy látszott a fiúkon az izgatottság, ráadásul volt egy hiányzó kulcsjátékosunk. Most egészen más lehet majd a helyzet.

Bitó Attila ezúttal pályára léphet, így két feladóval tudunk játszani, erősebbek leszünk. A lámpaláz most is tényező lehet, ezúttal a hazai közönség miatt. Beszéltem is erről a srácokkal, mondtam nekik, hogy nyugodtan legyenek vagányabbak és felszabadultabbak. A publikum nekik szurkol majd, nem kell megijedni a drukkerektől, inkább élvezzék ki a helyzetet, fordítsák a maguk javára. A puding próbája az evés, meglátjuk, hogy mit hoz ki belőlük a hazai NB I-es hangulat – jegyezte meg a tréner.

A keddi tréningen alaposan kivesézte a csapat az első bajnoki meccs szakmai tanulságait.

– Próbálunk minél több hibát kijavítani a tréningeken. A mentális felkészülés is fontos, és szerintem ezzel nem lesz gond, tudásuk legjavát nyújtják majd a fiúk. A legfontosabb, hogy ne ijedjünk meg a ritmusváltásoknál. A múlt heti találkozón megtorpantunk, ha két-három gyors pontot szerzett az ellenfél, így újabbakat tudtak gyűjteni. Ezeket a helyzeteket gyorsabban és jobban kell lereagálnunk, különben elszáll a szorosabb szettek esélye.

Nusser Elemér más sok nagy csatát megélt, de őt és ismerőseit is lázban tartja a hazai NB I-es debütálás.

– Sok sportbaráttal beszéltem az elmúlt hetekben, és mindenki mondta, mennyire jó lesz újra olyan meccseken szurkolni Szegeden, mint a medikémás időkben. Mi is izgatottan várjuk ezt az alkalmat, szeretettel várjuk az érdeklődőket! – hangsúlyozta a vezetőedző.


A hétvégi ellenfelünk a VRCK Volleyball Kft. csapata lesz.

NBI Férfi Bajnokság A-csoport, Szeged
17:00 Vidux-Szegedi RSE - VRCK Volleyball Kft. 
Vezetőedző:
Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Jelezd Te is, hogy ott leszel a mérkőzésen a következőre kattintva: Facebook Esemény

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com