Jelszóigénylés

Harciasságunk ellenére nem sikerült a pontszerzés

Megosztás:
Megjelent: 2024. március 3., vasárnap
Felnőtt férfi csapatunk 3:0-ra vesztett a székesfehérváriak ellen

A MÁV Előre Foxconn csapatát fogadta vendégül felnőtt férfi együttesünk az Extraliga alapszakasz 21. utolsó előtti fordulójában. A mérkőzést a vendégek nyerték három szettben, így a szegediek maradtak a tabella kilencedik helyén.

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata hazai pályán, a keretbe visszatért Gönczi Imrével fogadta a MÁV Előre Foxconn együttesét. Minél jobban megnehezíteni az ellenfél dolgát, ez volt a célja Berkes Zoltán csapatának, amit az első szett elején tartani is tudtak. Olyan játékot mutattak, amivel fel tudtak zárkózni a székesfehérváriakhoz 9-9-re, majd 10-10-re. Rohamosan nőtt azonban a pontkülönbség 14-13-as állás után, a vendégek 23-14-re vezettek és csapatunk igyekezett felzárkózni. De sajnos harciasságuk most nem volt elég. Ugyanis a MÁV Előre nyerte az első szettet 25-18-ra.

Ezután a második szettet is pontfölénnyel kezdte az ellenfél. Legalább 1 pontos előnyük végig tartott 6-5-ig, utána viszont már 10 pontos előnyt is kialakítottak, 6-16-nál. Ekkor csapatunk próbált annyi pontot szerezni, hogy behozza lemaradását, de sajnos ez nem sikerült, a 10 pontos előnyt tartva 25-15-re nyerte a második szettet is a vendégcsapat.

A harmadik szett elején 4-3-as állásnál csapatunk átvette a vezetést, de az ellenfél szerzett két pontot és visszavette azt. 8-7-es állásnál azonban újra nálunk volt az előny, a MÁV Előre egyenlített, majd ismét vezettük 9-8-ra. A felek egymást váltva szereztek pontokat, az állás 13-13 volt, majd az ellenfél négy és öt pontos előnnyel vezetett, de 20-17-re felzárkózott a Szeged. Egyenlő állást bár nem tudtak kialakítani, 23-22-es vendég vezetésnél úgy tűnt, hogy a szett végeredménye bárhogy alakulhat. De sajnos hiába volt végig szoros az állás, a végső pontokat a MÁV Előre Foxconn csapata szerezte meg és 25-22-re nyerték a harmadik szettet és a mérkőzést is 3:0-ra.

Berkes Zoltán együttesére szerdán vár még egy megmérettetés a Kecskeméti RC csapata ellen, az Extraliga alapszakaszának utolsó fordulójában. A Szeged jelenleg a kilencedik helyen áll a tabellán és az első nyolc helyezett jut be a felsőházi rájátszásba.

Berkes Zoltán: – Ellenfelünk megtisztelt azzal minket, hogy a legjobb csapatát küldte fel az első játszmában ellenünk. Tényleg azt mondom, hogy egy profi jól felkészített gárda ellen mentünk csatába. Azt gondolom nem játszottunk rosszul, a védekezésben egy ilyen kombinatív játékot játszó csapat ellen azért nem vagyunk eléggé felkészülve, az látszik. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésbe a játékosok beleálltak, meg akarták mutatni, hogy az előző mérkőzéseken nyújtott játéktól jobb produkcióra is képesek vagyunk. Alapvetően a hozzáállással, a motivációval elégedett vagyok. A látott játékon még van mit javítani, de első körben ez nem volt rossz. Örülök, hogy több játékosom is, akik beszálltak a játékba, hozzá tudtak tenni a mai jó produkcióhoz, úgyhogy ez mindenképpen pozitívum.


Vidux-Szegedi RSE
– MÁV Előre Foxconn 0:3 (18-25, 15-25, 22-25)

Férfi Extraliga Alapszakasz, 21. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, 120 néző. Vezette: Villás, Radasovszki.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Trindade, Pozzobon, Csányi. Csere: Polyák (libero), Kasnyik, Sarnyai, Kiss. Vezetőedző: Berkes Zoltán.
MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Eke, Koci, Boa, Pesti. Csere: Takács (libero), Szentesi (libero), Tomanóczy, Péter, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Pricop Adrian.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com