Jelszóigénylés

Óriási fordulatok után győzelemmel kezdtük a rájátszást

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 21., vasárnap
Végig szoros, ötszettes csatát nyertünk Szolnokon az NB I-es playoff nyitányán.

A Vidux-Szegedi RSE drámai csatában nyert a férfi NB I alsóházi rájátszásának első találkozóján, Nusser Elemér tanítványai 3:2-re győztek a Szolnok vendégeként. Lélektanilag rendkívül fontos ez a siker, hiszen érthető módon szomorúak voltunk, miután a koronavírus miatt maradtunk le a felsőházi playoff-szereplésről döntő ki-ki meccsről.Farkas Baráti Attila kezdte a szegedi pontgyártást, majd Nacsa Gábor is eredményes volt – utóbbi játékosunk szereplése meglepetés volt a Szolnok számára, hiszen sokáig úgy tűnt, nem áll majd rendelkezésre. Nagy ütések és szép blokkok jöttek szegedi részről, Csányi Dániel is elemében volt, majd Piti Richárd remeklésének köszönhetően már 22:15-re is vezetett a Vidux-Szegedi RSE. Ezután zsinórban hat pontot szerezve felzárkózott a Tisza-parti rivális, de amikor kellett, összekaptuk magunkat, és 25:22-re hoztuk a nyitószettet.

Ezután is remekeltünk, például Nacsa ásza és Kiss Gábor ügyes megoldása is vastapsot érdemelt, de hiába irányítottuk a játékot, a Szolnok nem hagyta magát, majd 13:13-nál utól is ért minket. Ezután futottunk az eredmény után, kétpontos hátránnyal érkeztünk a hajrára is (20:22), majd egy kis szerencsével felzárkóztunk, Csányi bivalyerős löketével pedig tovább élt a remény, de végül egyenlítettek a hazaiak.

A harmadik szettben fej-fej mellett haladtak a felek 11:11-ig, de ekkor Nacsa és Csányi villanásaival megléptünk 16:12-re. Sajnos 17:17-nál már szolnoki egyenlítést kellett feljegyezni, ezután Nacsa és Csányi ismét remekelt, így 20:20-nál új “meccs” kezdődött. Kiss Gábor pontja és Fülöp Norbert ásza is nagyon kellett, hogy szoros legyen a hajrá, majd az idegek csatáját 28:26-ra a vendéglátók nyerték.

A negyedik szett első fele szinte ugyanúgy alakult, mint a harmadik: 12:12 után négy ponttal megléptünk, ehhez Csányi, Farkas Baráti és Fülöp pontos befejezései is kellettek. Ezt a különbséget végig magabiztosan tartottuk, majd a szettlabdával növeltük is, így 25:20-as szegedi részsiker után jöhetett a mindent eldöntő játékrész.

Egészen 9:9-ig nagyon szoros volt az ötödik szett, majd 11:9-es szolnoki vezetésnél izgulni kezdtünk. Szerencsére a szegedi srácok nyugodtak maradtak, Fülöp és Csányi duplázásával pedig zsinórban négy ponttal fordítottunk, majd utóbbi játékosunk szettlabdákat harcolt ki, végül pedig Nacsa ütését csak out-ra tudták blokkolni a hazaiak, így jöhetett a szegedi körtánc.

Nusser Elemér: – Ez a sportág ilyen izgalmakra van kitalálva. Sajnálom, hogy nem négy szettben nyertünk, hiszen bőven volt rá esélyünk, de a Szolnok is úgy küzdött, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Fejben jobban bírtuk az ötödik szettet, jóval kevesebbet hibáztunk, ez volt a siker kulcsa. Végig nagyon hullámzó volt a meccs, hiszen mindkét félnek voltak kiváló periódusai, de a rájátszásban már csak ilyen mérkőzések szoktak lenni. Kicsit csikorgott a gépezetünk, de amikor kellett, beindult a motor. Mondtam a héten a srácoknak, hogy nem szabad csüggedni amiatt, hogy nem játszhattunk a felsőházért, hiszen amikor teljes kerettel tudtunk kiállni, mindig remekeltünk. Ennek megfelelően emelt fővel vághattunk a rájátszásba, és így ilyen siker után büszkén folytathatjuk is a szereplést.
NBI Férfi Bajnokság - Liga kvalifikáló kör, Szolnok
Szolnoki Röplabda klub - Vidux-Szegedi RSE 2:3 (22:25)(25:23)(28:26)(20:25)(12:15)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Piti Richárd, Csányi Dániel, Farkas Baráti Attila, Nacsa Gábor, Kiss Gábor, Fülöp Norbert. Csere: Borsi Levente (libero), Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Bodnár Lajos.
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com