Jelszóigénylés

Hullámzó játékkal, részsiker nélkül kaptunk ki

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 22., vasárnap
Sajnos nem tudtunk szettet rabolni a MÁV ELŐRE ellen, de NB I-es csapatunk becsülettel hajtott.

A Vidux-Szegedi RSE férfi élvonalbeli csapata hazai pályán 3:0-ra kikapott a MÁV ELŐRE együttesétől. A zártkapus mérkőzés első szettjében két labdánk is volt az előny megszerzéséhez, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, és hiába volt később is szoros a csata, a fontos pillanatokban a vendégek szerepeltek jobban.Honti Szilárd és csapatkapitányunk, Fülöp Norbert egyaránt átesett a koronavíruson – szerencsére tünet nélkül –, ők most tértek vissza, de természetesen csak csereként, óvatosan kell még szerepeltetni őket. Bátor, lendületes játékkal nyitottuk az első szettet, de a csapatok végig fej-fej mellett haladtak. Néha óriási ütéseket, néha pedig bosszantó hibákat lehetett hazai oldalon feljegyezni, a hullámzó játék pedig a hajrában megbosszulta magát, hiszen két szettlabdával nem tudtunk élni, így a MÁV ELŐRE szerzett vezetést.

A második szett sokáig hasonló forgatókönyvet mutatott, de 18:15-ös vendég vezetésnél időt kellett kérnünk, ugyanis egyre határozottabbak lettek a székesfehérváriak. 22:16-nál újra jöhetett a taktikai értekezlet, hiszen semmi sem jött össze szegedi részről, és sajnos a folytatás sem kedvezett nekünk.

A vendégek ellenállhatatlanul kezdték a harmadik szettet, de szerencsére nem hagytuk, hogy rögtön az elején meglépjen a MÁV ELŐRE. Igaz, fordítani sem tudtunk, végig futottunk az eredmény után, és végül hiába zárkóztunk egyre szebb jelenetekkel – Nacsa Gábor egyik ejtése élményszámba ment –, sajnos a harmadik szettben is kikaptunk.

Nusser Elemér: – Sportszakmai szemmel ismét nehéz értékelni a mérkőzést, hiszen a járványhelyzet megpecsételi a sorsunkat a keret és az edzéslehetőségek szempontjából. Amint visszatérünk a régi kerékvágásba, és mindenki teljes értékű munkát végezhet, két hónapon belül ez egy remek csapat lesz. Összességében elégedett lehetek, hiszen becsülettel hajtottak a srácok, de sajnos hullámzó teljesítményt nyújtottunk, néhány eddig remeklő játékosunk rossz napot fogott ki. Biztos másként alakult volna ez a meccs, ha a szettlabdáink közül valamelyiket kihasználjuk az első szettben. Most az a fontos, hogy vészeljük át ezt a nehéz időszakot, hiszen látszik, hogy a járványhelyzet okozta kevesebb edzés miatt egyre több sérülés lehet, a héten már tapasztaltuk ennek a trendnek a jeleit. A srácok hozzáállásával nincs probléma, ez a hullámzó játék teljesen normális ilyen körülmények között.
NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Szeged

Vidux-Szegedi RSE - MÁV ELŐRE Bericap 0:3 (25:27)(19:25)(23:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Piti Richárd, Bodnár Lajos, Nacsa Gábor, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Somosi Levente, Péter Márk, Fülöp Norbert, Honti Szilárd, Strezeneczki Péter
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Fotó: Mihály István

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com