Jelszóigénylés

Le a kalappal, srácok: dupla siker a Magyar Kupában!

Megosztás:
Megjelent: 2023. december 7., csütörtök
Újabb 3:1-es győzelmével negyeddöntős a Vidux-Szegedi RSE

A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután a MAFC-ot – ugyanúgy, ahogy idegenben – 3:1-re győzte le hazai pályán.

Két szett – ennyi kellett ahhoz, hogy a Vidux-Szegedi RSE bebiztosítsa a továbbjutást, de Berkes Zoltán vezetőedző már a meccs előtt hangsúlyozta: nemcsak a negyeddöntő a cél, hanem az újabb győzelem is.

A szurkplók is érezhették ezt a remek hozzáállást, hiszen a hazaiak nem úgy léptek pályára, hogy már zsebben a továbbjutás. Szükség is volt erre a mentalitásra, hiszen a MAFC nem adta könnyen a bőrét, legalább 20 pontot szerzett minden szettben, a másodikat meg is nyerte, így a folytatásban koncentrálni kellett, hogy elérjük a célt.

Ebben sokat segített Davi Pozzobon, aki egy szettre elég (25) pontot szerzett a meccsen, de a másik ütő játékos, a 16 pontig jutó Gönczi Imre is remekelt, ahogy minden társa is, hiszen igazi csapatjáték kellett ahhoz, hogy összejöjjön a harmadik szett, amellyel bebiztosították a továbbjutást.

Sokat elmond a szegedi srácok hozzáállásáról, hogy ezután sem engedték el a meccset, a biztos negyeddöntő tudatában is behúzták a rendkívül izgalmas végjátékot hozó negyedik szettet, amiért már önmagában is jár a kalapemelés, de a kettős győzelemért különösen járt a vastaps az újszegedi sportcsarnok lelkes közönségétől.

A Vidux-Szegedi RSE ellenfele a Kecskemét lesz a Magyar Kupa negyeddöntőjében, a kecskemétiek a nyolcaddöntőben szintén 6:2-es összesítéssel búcsúztatták a Miskolcot. A párharcnak még nincs kitűzött időpontja.

Berkes Zoltán: - Nagyon taktikusan játszottunk. Remek volt a védekezésünk és képesek voltunk nehéz helyzetben semlegesíteni az ellenfél legjobb játékosait. Nagyon örülök, hogy minden játékosomnak sikerült lehetőséget adni, amellyel kiválóan éltek. Óriási gratuláció jár az egész csapatnak, mert egy nagyszerű ellenfelet sikerült legyőzni!


Vidux-Szegedi RSE – MAFC BME 3:1 (25-20, 23-25, 25-22, 27-25)
Férfi Magyar Kupa, nyolcaddöntő, Szeged, Városi Sportcsarnok, néző: . Vezette: Takács, Árpás.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Pozzobon, Gönczi, Kiss, Csányi. Csere: Borsi (libero), Polyák (libero), Kasnyik, Szepesi, Honti, Sarnyai, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán. Másodedző: Hulmann Zsolt, Masszőr: Zana Tamás.
MAFC-BME: Katona, Tamási, Oláh, Reyes, Altunaga, Kocsondi. Csere: Benkő (libero), Sárik-Veress, Balogh, Zeitler, Bandi. Vezetőedző: Pápai Péter.
Továbbjutott: a Vidux-Szegedi RSE 6:2-es összesítéssel.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com