Jelszóigénylés

Erőt, egészséget! – duplázással kezd NB I-es csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 16., péntek
Élvonalbeli találkozója és kupaderbije is lesz hétvégén a tartalékos Nusser-legénységnek.

Végre! – sóhajthatunk fel, hiszen hosszú várakozás után férfi felnőtt csapatunk is elkezdheti a szezont. Erre azért kellett október közepéig várni, mert élvonalbeli együttesünk keretéből négyen is elkapták a koronavírust, így már három NB I-es találkozót és egy kupamérkőzést is el kellett halasztanunk. A sors ezen felül sem volt kegyes a legénységhez, hiszen többen megsérültek, és a Lila iskola bezárása is érzékenyen érintette az élvonalbeli felkészülést.
– Nyolc hét kemény munkáját szinte lenullázták az elmúlt néhány hét történései, minden téren pechesek voltunk. A fejlemények azért nem leptek meg minket, hiszen ősszel lehetett számítani a koronavírus-járvány második hullámára. Érdekes lesz így ez a szezon, hiszen a szerencse is döntő faktorrá válik, és nem feltétlen az eredmény, inkább az egészség lesz a fő – jegyezte meg Nusser Elemér vezetőedző.

Lássuk a hétvégi programot: a Vidux-Szegedi RSE szombaton 18 órakor debütál a Kazincbarcika vendégeként a magyar kupa nyolcaddöntőjének első felvonásában, majd 24 órával később már az újszegedi sportcsarnokban vív bajnokit a Dág ellen.

Egyesületünk is rendkívül szigorúan áll a járványügyi protokollhoz és a sportorvosok előírásához, így a koronavíruson átesett négy játékosunkra novemberig nem számíthatunk az edzéseken. Sajnos négy kezdőjátékos is sérüléssel és betegséggel is bajlódik, így U21-es és ifjúsági játékosok is kisegítik majd a fiúkat.
– Előre is köszönjük szépen az ifjú titánok beszállását és helytállását! – hangsúlyozta Nusser Elemér. – A Kazincbarcika ellen bőven kapnak majd lehetőséget az utánpótlás képviselői, hiszen ilyen ellenféllel szemben még egy teljes és egészséges kerettel is a helytállás lehetne a célunk, másnap pedig újabb erőpróba vár ránk. Senkit sem szeretnék kizsigerelni, így okosan kell majd bánni a játékpercek beosztásával. A Dág elleni bajnoki szorosabb lehet, de ebben a helyzetben nem meglepő ha azt mondom: nem az eredmény a fontos, hanem hogy megússzuk újabb sérülés nélkül – nyilatkozta a tréner, ennek szellemében pedig a szokásos – “Sok sikert!” – elköszönés helyett az “Erőt, egészséget” kívánsággal zártuk le a beszélgetést.

Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő, Kazincbarcika
Szombat, 18:00 Vegyész RC Kazincbarcika - Vidux-Szegedi RSE
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

NB I Férfi Bajnokság - NB I Liga, Szeged
Vasárnap, 18:00 Vidux-Szegedi RSE - DÁG KSE 
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com