Jelszóigénylés

Újabb sima hazai győzelmet arattunk az Extraliga rájátszásában

Megosztás:
Megjelent: 2024. március 24., vasárnap
A Dunaújváros után a Miskolc ellen is 3–0-ra győzött a Vidux-Szegedi RSE

A Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata újabb sima hazai sikert aratott az Extraliga alsóházi rájátszásában, a Dunaújváros után a Miskolcot is 3–0-ra győzte le. Berkes Zoltán tanítványai végig koncentráltan és agresszívan játszottak, meg is lett az eredménye, hiszen az alsóházi tabella élére ugrottak.

Ponterős játékkal, remek támadásokkal indított, így az első szett közepén már 14:8-ra vezetett a Vidux-Szegedi RSE. A hazai hibákat is kihasználva 17:15-nél már közel voltak a miskolciak, de a végjátékban nem kellett izgulni, köszönhetően Gabriel Trindade, Gönczi Imre és Csányi Dániel pontjainak.

A második szett végig izgalmas volt – az első felében mindkét félnél sok hibával – hiszen 24:22-ig egyszer sem volt két pontnál nagyobb különbség a csapatok között. A legvégén igen, hiszen Gönczi Imre hárompontos előnyre és kétszettes vezetésre váltotta a szettlabdákat.

A harmadik szettben 7:7-nél jöttek Piti Richárd percei, hiszen egy pontszerző ütésévell, majd egymás után két ász nyitásával megléptek a hazaiak. Ezt a hárompontos különbséget többször is tartotta a Berkes-legénység, majd Piti és Gönczi sáncaival öt meccslabdához jutottunk. Utóbbi játékos fel is tette az i-re a pontot, így a Dunaújváros után a Miskolcot is simán, 3–0-ra győzte le a Vidux-Szegedi RSE, ezzel pedig élen áll az alsóházi rájátszás tabelláján.

A Vidux-Szegedi RSE legközelebb március 31-én (vasárnap) lép pályára a TFSE vendégeként.

Berkes Zoltán: – Kiélezett meccsre számítottam, annak ellenére is, hogy tudtam, kulcsjátékosok hiányoznak majd az ellenféltől. Sajnos nálunk is ez volt a helyzet, hiszen sérülés miatt Davi Pozzobon és Borsi Levente sem tudott pályára lépni. Voltak ugyan hullámvölgyeink, de agresszív támadásokat és nyitásokat kértem a csapattól, az ilyen kockázatvállalás pedig hibákkal jár. Végtelenül elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, végig koncentrálva játszottak.


Vidux-Szegedi RSE
– MEAFC-Peka Bau 3–0 (25:18, 25:22, 25:21)

Férfi röplabda Extraliga, rájátszás a 9-12. helyért, 2. forduló. Szeged, Városi Sportcsarnok, 110 néző. Vezette: Szél, Tillmann.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Kasnyik, Gönczi, Trindade Da Rocha, Csányi. Csere: Polyák (libero). Vezetőedző: Berkes Zoltán.
MEAFC-Peka Bau: Simkó, Komlósi, Kanellopoulos, Faragó, Árva, Gombkötő. Csere: Fenyvesi (libero), Kapusi. Vezetőedző: Varga László Mihály.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com