Jelszóigénylés

Közel volt a bravúrhoz a Vidux-Szegedi RSE Kazincbarcikán

Megosztás:
Megjelent: 2023. október 22., vasárnap
A szegediek megmutatták, velük mindig számolni kell

Nem adta meg könnyen magát a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata, akik az Extraliga 5. fordulójában Kazincbarcikára látogattak. A mérkőzés igazi rangadónak számított, hiszen mindkét együttes három győzelemmel és egy vereséggel kezdte a szezont. Szinte már szokásosnak mondható, hogy újabb 5 szettes csatát vívott a Szeged, és sokáig közel is voltak a bravúrhoz, de végül a hazaiak örülhettek a 3:2-es győzelemnek.

Bár nagyon fiatal játékosok alkotják a borsodi gárdát, kemény meglepetéseket okoztak már – hozzánk hasonlóan – az Extraligában. Emiatt a Vidux-Szegedi RSE-re is nagyon készültek, külön kiemelve Pozzobon, Csányi, Piti és Gönczi játékát. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy edzőnket, Berkes Zoltánt is jól ismerik a környéken, hiszen kazincbarcikai nevelés, alapembere volt a 80-as, 90-es évek Vegyészének.

A rangadóhoz méltó hangulatot jelzi, hogy közel 400-an szurkoltak a helyszínen. Volt is miért, hiszen közel sem alakult simán egyik félnek sem a találkozó. Az első szettben gyorsan kiélvezte a hazai pálya előnyét a Vegyész, és a váltott pontváltások után meg is tudtak lépni egy picit, viszont egy szegedi időkérés segített abban, hogy újra kiélezett csata alakuljon ki a szettért. A szett közepétől viszont dominált a Kazincbarcika, így az első szettet 25-17-re nyerte.

A második szett álomszerűen alakult, végig vezetve hoztuk a játékrészt, még ha néha sikerült is közel férkőznie a Vegyésznek. A harmadikban újra nagy harc volt a pontokért, a hibákat mindkét fél kegyetlenül megtorolta, így nem fért bele, ha valamelyik oldal sokat hibázik. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, és szoros, 25-21-es hazai győzelem született. A negyedik játékrész az előzőhöz hasonlóan alakult, itt viszont már nekünk jött ki jobban a lépés. Jött a hirtelen halál, az 5. szett, amelyhez a Szeged már hozzá van szokva, hiszen zsinórban negyedik ötszettes meccsüket játszották. Bármennyire is akartak, a győzelmet a hazai Vegyész zsebelte be, akiknek az utolsó percekben már minden sikerült. Viszont a vereség ellenére a Szeged újra megmutatta, hiába játszanak idegenben, velük komolyan számolni kell, hiszen a Kazincbarcikától is elrabolt 1 pontot...!

Most egy hosszabb pihenő következik, ugyanis a jövő héten nem vár meccs a fiúkra, legközelebb hazai pályán a Városi Sportcsarnokban lépnek pályára november 5-én.

Berkes Zoltán: Olyan fiatal, tehetséges csapathoz mentünk, akik csapatként nagyon erősek. Ezért különösen fontos, hogy 1 pontot tudtunk rabolni. Az első játszmában picit megleptek minket a nyitásokkal, ez egy kisebb zavart okozott a rendszerben. Viszont gyorsan kijöttünk belőle, és a második szettben ők hibáztak többet, amiket meg tudtunk torolni. Itt már láttam azt az utat, amin ha végig megyünk, akkor szettet vagy szetteket nyerhetünk. Így is lett, és egy nagyon szoros, 5 szettes meccset játszottunk. Borzasztóan elégedett vagyok a srácok teljesítményével, hiszen voltak hiányzóink, de így is olyan teljesítményt nyújtottak, amivel sikerült a pontrablás. Végig motivált játékot mutattak, odafigyeltek, fegyelmezettek voltak. Hatalmas pirospont a ma látottakra!


GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE 3:2 (25-17, 20-25, 25-21, 23-25, 15-8)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 5. forduló, Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont,  néző: 380. Vezette: Adler, Tillmann.
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika: Garan, Jirásek, Gurskii, Velycho, Bibók, Péter B. Csere: Péter B. (liberó), Csordás (liberó), Kiss M., Miklósi-Sikes, Fecske, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Sarnyai, Kiss G., Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó), Kasnyik, Honti, Szepesi. Vezetőedző: Berkes Zoltán, Masszőr: Zana Tamás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com