Jelszóigénylés

Fantasztikusan kezdtünk, de az Extraligától távolabb kerültünk

Megosztás:
Megjelent: 2022. április 9., szombat
Elképesztő hangulatú, ötszettes csatában kapott ki a Vidux-Szegedi RSE

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata fantasztikus hangulatú hazai derbin, ötszettes csatában kapott ki a MÁV Előre SC-Foxconn együttesétől. A 3:2-es vereség egy pontot ér a szegedieknek, így még matematikai esély maradt az Extraligába jutásra, de ehhez már bravúros folytatás kell.

Miénk az első pont! – Csányi Dániel villanása megadta az alaphangot a Lila iskola lelkes, minden eddiginél népesebb közönségének. A csapatkapitány nagyon belejött az elején, további ütései mellett két ász nyitással is pontot szerzett, így 5:1-es hazai vezetésnél már remek volt a hangulat. Ezután felzárkóztak a székesfehérváriak, így a legjobbkor jöttek Davi Pozzobon pontos és erős ütései. Újra koncentrált volt a szegedi játék, 10:6-nál időt is kértek a vendégek.

A MÁV-Előrének nem jött be a taktikai értekezlet, a listavezető 14:6-nál újra időkérésre kényszerült. Jól mondta a szpíker: extra teljesítményt nyújtottunk az Extraligáért! Davi Pozzobon blokkjainak köszönhetően a hajrára 20:13-as vezetéssel fordultunk. 21:16-nál időt kért Fésüs Erzsébet, jól is jött, megnyugtatta a hazai csapatot. Végül 8 szettlabdájából a harmadikat ki is használta a Vidux-Szegedi RSE.

Ott folytattuk, ahol abbahagytuk: 4:0-ra léptünk meg. A remek kezdés szépséghibája, hogy rögtön egyenlített a MÁV Előre, 4:4-nél kezdődött minden elölről. 9:8 után belejöttünk, 14:9-nél az amúgy is fantasztikus közönséget még nagyobb hangorkánra biztatta Tomas Dileo. Hullámzó volt a játékunk, 15:13-nál mi kértünk időt, majd remek játékkal 20:14 lett belőle. Úgy tűnt, nyugodt lesz a második szett végjátéka is, de sajnos 22:22-re feljöttek a vendégek, akik eddig még egy pillanatra sem vezettek. Szerencsére ez nem változott, 26:24-re hoztuk az izgalmas szettet, így már biztos volt a szegedi pontszerzés.

Magos-Dóra Annamária tanítványai szurkolói koreográfiával készültek a várva várt rangadóra, parádés volt a hangulat a Lila iskolában! A harmadik szett elején vezetett először a MÁV Előre, de Csendes Csaba pazar megoldásaival gyorsan fordítottunk, járt is a vastaps. Továbbra is szoros szettet, izgalmas és színvonalas csatát láthattunk – ezt ígértük a publikumnak, és így is lett. Sajnos a harmadik szett második felében már nem volt extra a Vidux-Szegedi RSE teljesítménye, ezt kíméletlenül ki is használta a MÁV Előre, és simán szépített.

Nem kellett motiválni a szegedi srácokat, ők is tudták: ahhoz, hogy a tabella élére ugorjunk, meg kell nyerni a negyedik szettet. Ehhez képest a 0:4-es kezdés nem nézett ki jól, peches blokk, ütés és fogadás is volt hazai részről, gyorsan elbizonytalanodtunk, időt is kértünk. A vendégek továbbra is remekeltek, de Davi Pozzobon nyitásainál fordult a kocka, szép hazai megoldásokat láttunk támadásban, és a szerencse is mellénk állt, amire rá is szolgáltunk. 10:9-nél már mi vezettünk, izzott a csarnok!

Látszott, hogy nagyon elkaptuk a fonalat, 15:13-nál időt kértek a vendégek, de folytattuk a remek játékot, így magabiztos előnnyel vártuk a hajrát. Sajnos a MÁV Előre fordított és két szettlabdáig jutott, a másodikat ki is használta. Ez volt a nagy fordulópont, kár érte. Csalódottak voltunk, hiszen tudtuk: már nem lehet megelőzni a riválist.

Arra viszont maradt esély, hogy egy pontra megközelítsük az éllovast, ezzel megtartva az esélyt, hogy az utolsó fordulóban, Székesfehérváron kiharcolhassuk az Extraligába jutást. Szomorúan írjuk le: sajnos szoros csata után a hajrá nem sikerült, 15:11-re hozta a szettet a MÁV Előre, és így a mérkőzést is. Ezzel sajnos távolabb kerültünk az Extraligától. A szegedi pontszerzéssel még maradt matematikai esély a feljutásra, de tény, hogy innen már óriási bravúr lenne megnyerni a rájátszást.

 

 

Drukkoljunk tovább a csapatnak! A közönség kitett magáért, hihetetlen hangulat volt a Lilában! Köszönjük a szurkolást!

Fésüs Erzsébet: – Éreztem, hogy jó formában érkezünk a meccsre, az első két szettben mutatta meg a csapat az igazi arcát. A negyedik szett hajrájában nagyon be akartuk fejezni a meccset, görcsössé vált a csapat. A fáradtság is felőrölt minket egy profi, így több edzéslehetőséggel bíró ellenféllel szemben. Az ötödik szettben már nem éreztem a csapatban a mentális frissességet, nem tudtunk megújulni. Nagyon sajnálom a negyedik szett hajráját, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Dolgozunk tovább ezerrel, nem fogjuk feladni a célunkat. Köszönjük szépen a közönségnek a fantasztikus szurkolást, remek hangulatot teremtettek!

Vidux-Szegedi RSE – MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (25:18, 26:24, 18:25, 23:25, 11:15)
Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló. Szeged, Lila iskola, 300 néző. Vezette: Sík, Varjasi.
Vidux-Szegedi RSE: Csendes Csaba, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel, Piti Richárd. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Kiss Gábor.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com