Jelszóigénylés

Fantasztikusan kezdtünk, de az Extraligától távolabb kerültünk

Megosztás:
Megjelent: 2022. április 9., szombat
Elképesztő hangulatú, ötszettes csatában kapott ki a Vidux-Szegedi RSE

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata fantasztikus hangulatú hazai derbin, ötszettes csatában kapott ki a MÁV Előre SC-Foxconn együttesétől. A 3:2-es vereség egy pontot ér a szegedieknek, így még matematikai esély maradt az Extraligába jutásra, de ehhez már bravúros folytatás kell.

Miénk az első pont! – Csányi Dániel villanása megadta az alaphangot a Lila iskola lelkes, minden eddiginél népesebb közönségének. A csapatkapitány nagyon belejött az elején, további ütései mellett két ász nyitással is pontot szerzett, így 5:1-es hazai vezetésnél már remek volt a hangulat. Ezután felzárkóztak a székesfehérváriak, így a legjobbkor jöttek Davi Pozzobon pontos és erős ütései. Újra koncentrált volt a szegedi játék, 10:6-nál időt is kértek a vendégek.

A MÁV-Előrének nem jött be a taktikai értekezlet, a listavezető 14:6-nál újra időkérésre kényszerült. Jól mondta a szpíker: extra teljesítményt nyújtottunk az Extraligáért! Davi Pozzobon blokkjainak köszönhetően a hajrára 20:13-as vezetéssel fordultunk. 21:16-nál időt kért Fésüs Erzsébet, jól is jött, megnyugtatta a hazai csapatot. Végül 8 szettlabdájából a harmadikat ki is használta a Vidux-Szegedi RSE.

Ott folytattuk, ahol abbahagytuk: 4:0-ra léptünk meg. A remek kezdés szépséghibája, hogy rögtön egyenlített a MÁV Előre, 4:4-nél kezdődött minden elölről. 9:8 után belejöttünk, 14:9-nél az amúgy is fantasztikus közönséget még nagyobb hangorkánra biztatta Tomas Dileo. Hullámzó volt a játékunk, 15:13-nál mi kértünk időt, majd remek játékkal 20:14 lett belőle. Úgy tűnt, nyugodt lesz a második szett végjátéka is, de sajnos 22:22-re feljöttek a vendégek, akik eddig még egy pillanatra sem vezettek. Szerencsére ez nem változott, 26:24-re hoztuk az izgalmas szettet, így már biztos volt a szegedi pontszerzés.

Magos-Dóra Annamária tanítványai szurkolói koreográfiával készültek a várva várt rangadóra, parádés volt a hangulat a Lila iskolában! A harmadik szett elején vezetett először a MÁV Előre, de Csendes Csaba pazar megoldásaival gyorsan fordítottunk, járt is a vastaps. Továbbra is szoros szettet, izgalmas és színvonalas csatát láthattunk – ezt ígértük a publikumnak, és így is lett. Sajnos a harmadik szett második felében már nem volt extra a Vidux-Szegedi RSE teljesítménye, ezt kíméletlenül ki is használta a MÁV Előre, és simán szépített.

Nem kellett motiválni a szegedi srácokat, ők is tudták: ahhoz, hogy a tabella élére ugorjunk, meg kell nyerni a negyedik szettet. Ehhez képest a 0:4-es kezdés nem nézett ki jól, peches blokk, ütés és fogadás is volt hazai részről, gyorsan elbizonytalanodtunk, időt is kértünk. A vendégek továbbra is remekeltek, de Davi Pozzobon nyitásainál fordult a kocka, szép hazai megoldásokat láttunk támadásban, és a szerencse is mellénk állt, amire rá is szolgáltunk. 10:9-nél már mi vezettünk, izzott a csarnok!

Látszott, hogy nagyon elkaptuk a fonalat, 15:13-nál időt kértek a vendégek, de folytattuk a remek játékot, így magabiztos előnnyel vártuk a hajrát. Sajnos a MÁV Előre fordított és két szettlabdáig jutott, a másodikat ki is használta. Ez volt a nagy fordulópont, kár érte. Csalódottak voltunk, hiszen tudtuk: már nem lehet megelőzni a riválist.

Arra viszont maradt esély, hogy egy pontra megközelítsük az éllovast, ezzel megtartva az esélyt, hogy az utolsó fordulóban, Székesfehérváron kiharcolhassuk az Extraligába jutást. Szomorúan írjuk le: sajnos szoros csata után a hajrá nem sikerült, 15:11-re hozta a szettet a MÁV Előre, és így a mérkőzést is. Ezzel sajnos távolabb kerültünk az Extraligától. A szegedi pontszerzéssel még maradt matematikai esély a feljutásra, de tény, hogy innen már óriási bravúr lenne megnyerni a rájátszást.

 

 

Drukkoljunk tovább a csapatnak! A közönség kitett magáért, hihetetlen hangulat volt a Lilában! Köszönjük a szurkolást!

Fésüs Erzsébet: – Éreztem, hogy jó formában érkezünk a meccsre, az első két szettben mutatta meg a csapat az igazi arcát. A negyedik szett hajrájában nagyon be akartuk fejezni a meccset, görcsössé vált a csapat. A fáradtság is felőrölt minket egy profi, így több edzéslehetőséggel bíró ellenféllel szemben. Az ötödik szettben már nem éreztem a csapatban a mentális frissességet, nem tudtunk megújulni. Nagyon sajnálom a negyedik szett hajráját, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Dolgozunk tovább ezerrel, nem fogjuk feladni a célunkat. Köszönjük szépen a közönségnek a fantasztikus szurkolást, remek hangulatot teremtettek!

Vidux-Szegedi RSE – MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (25:18, 26:24, 18:25, 23:25, 11:15)
Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló. Szeged, Lila iskola, 300 néző. Vezette: Sík, Varjasi.
Vidux-Szegedi RSE: Csendes Csaba, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel, Piti Richárd. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Kiss Gábor.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com