Jelszóigénylés

Idegenben is legyőztük a Miskolcot!

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 16., szombat
Zsinórban negyedik rangadónkat nyertük meg közvetlen NB I-es rivális ellen.

A Vidux-Szegedi RSE az őszi szezon második felében már teljes kerettel játszhatott, amellyel zsinórban háromszor nyert közvetlen riválisai (MEAC-Miskolc, Dág, Szolnok) ellen, az év első megmérettetésén pedig újabb fontos derbit nyertünk: a hazai után az idegenbeli rangadón is legyőztük a miskolciakat!A nyitószett első fele alapján ezt nem is gondoltuk volna, ugyanis sokáig csak futottunk az eredmény után, de amikor nagyon kellett, 18:17-nél átvettük a vezetést – a fontos pontot jelentő blokk után óriási volt a szegedi öröm. Ahhoz, hogy nem engedtük meglépni a hazaiakat, a miskolci hibák kihasználása is döntő volt, de ami igazán a malmunkra hajtotta a vizet, az a jó szokásunkká váló remek végjáték volt. A hajrában Piti Richárd és Csányi Dániel bivalyerős ütésekkel jelezték, hogy ismét győzni akarunk az egyetemi alakulat ellen.

A második szettet álomszerűen kezdtük, 8:3-ra vezettünk, amikor időt kellett kérnie a vendéglátónak. A rendkívül lelkes játékot folytatva ezután is növeltük előnyünket. Látszott a srácokon, hogy nagyon akarnak bizonyítani, ekkoriban minden pontnak úgy örültek, mintha bajnokságot nyertek volna, pedig már 19:9-ra is vezettek, így már csak a különbség volt kérdés, a szettet simán hoztuk.

A harmadik szett jóval izgalmasabb lett, és ahogy az első játékrészben, ezúttal is a hibák száma döntött a mi javunkra, illetve parádés blokkjaink sem ártottak. Na és persze egy komoly felemelkedésre is szükség volt, hiszen 8:4-es miskolci vezetés után zsinórban 7 pontot szerezve fordítottunk, ez pedig olyan lelki erőt adott a fiúknak, amely bizonyára nagyon kellett a szoros hajrában. Végül tehát 3:0-ra győztünk!

Két szettben is mi nyertük az idegek csatáját, ez rendkívül biztató, hiszen ebben a szezonban óriási előrelépést tettünk ezen a téren, ezt most már zsinórban negyedszer is rangadón bizonyítottuk. Csak így tovább! Hajrá, Vidux-Szegedi RSE!
Nusser Elemér: – Perdöntő volt, hogy az első és a harmadik szett hajrájában is alig hibáztunk, de a motivációs tényező mellett sem szabad elmenni, ugyanis úgy éreztem, mi jobban akarjuk ezt a győzelmet. A második szett nem mérvadó, ott a miskolciak magukat verték meg, de fontos volt, hogy a harmadik szett elején még időben észhez tértünk. Sajnos Nacsa Gábor vádlija az első szett közepén megsérült, de pont emiatt még értékesebb ez a győzelem, hiszen a társai remekül vették át a szerepét.


NB I Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz, Miskolc
MEAFC-MISKOLC - Vidux-Szegedi RSE 0:3 (21:25, 11:25, 23:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő:  Piti Richárd, Farkas Baráti Attila, Fülöp Norbert, Nacsa Gábor, Kiss Gábor, Csányi Dániel. Csere: Bodnár Lajos (libero),Borsi LEvente (libero), Demcsák Balázs, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com