Jelszóigénylés

Profibb munkába kezdett NB I-es csapatunk

Megosztás:
Megjelent: 2020. augusztus 4., kedd
A Vidux-Szegedi RSE szinte változatlan kerettel vágott a felkészülésbe.

Öt hónap kényszerszünet után hétfőn újra munkába állt a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata. Élvonalbeli együttesünk tagjait nem kellett bemutatni egymásnak, hiszen szinte változatlan a keret, egyelőre csak annyi az újdonság, hogy Berentés Béla lezárta pályafutását, akinek ezúton is köszönjük az elmúlt évek munkáját.

Előfordulhat még változás, de a klub ügyvezető-helyettese, Bondor Tamás kiemelte: játékost és másik edzőt is igazoltunk volna Elemér mellé, de a koronavírus-járvány ezt alaposan megnehezítette. Nusser Elemér vezetőedző segítőjét így házon belül találtuk meg, az ambíciózus Csányi Roland lesz a tréner jobb keze, fő feladataként irányítja a fizikai felkészítést.

– A munkát két részre osztjuk, hiszen öt hónap kihagyás után nagyon kell vigyázni – hangsúlyozta Nusser Elemér vezetőedző. – Az első két hét inkább a visszaszokásról szól, felmérjük a srácok állapotát, ehhez mérten egyéni tréningek is lesznek különböző izomcsoportok fejlesztésére, hiszen eléggé különböző a játékosok állapota. A harmadik héttől már komolyabb munkába kezdünk, jön a kemény felkészülés. A keret ugyan nem változott, de a körülmények profibbak lesznek. Csányi Roland rendkívül ambiciózus és motivált, óriási lelkesedéssel látott munkához, és lesz gyógytornász és gyúró segítségem is. Remélem, ez a sérülések elkerülésében és a játékunk további fejlesztésében is nagyon pozitív hatással lesz, hiszen dinamikusabb csapatjáték megvalósítása a terv – árulta el a szakember.

A bajnokság új lebonyolítása révén a Vidux-Szegedi RSE az alapszakasz során az NB I Ligában játszik, amely még inkább kiegyenlített mérkőzésekre ad lehetőséget, bár árnyalja a képet, hogy a pontvadászat három új érkezője válogatott tapasztalattal rendelkező játékosokkal is erősített.

– Hálásak vagyunk Csányi Rolandnak, hogy elvállalta a másodedzői feladatot, hiszen új megoldást kellett keresnünk, miután a járvány keresztül húzta a terveinket. Roland látta el eddig a statisztikusi feladatokat, most pedig még közelebbről tudja segíteni a csapatot, ehhez sok sikert kívánok neki – hangsúlyozta Bondor Tamás, aki a háttérmunkában segíti továbbra is a férfi együttest. – Szerveztünk hazai bajnoki főpróbát, ugyanis szeptember 12-én felkészülési tornát rendezünk, ellenfeleink a Szolnok és a Dunaferr lesznek, majd szeptember 18-án kezdődik az NB I-es szezon. Még nem biztos, hogy végleges a keretünk, vannak terveink, de a járványhelyzet miatt nem egyszerű megvalósítani őket. Mivel a tavalyi gárda maradt együtt, nem lehet sokkal komolyabb elvárás a csapat felé, mint az előző szezonban, szeretnénk, ha folyamatos fejlődés és lelkes küzdős játék jellemezné a csapatot, ehhez minden segítséget próbálunk megadni – fogalmazott Bondor Tamás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com