Jelszóigénylés

Megvan az első NB I-es győzelem!

Megosztás:
Megjelent: 2019. november 8., péntek
A Pécs elleni hazai derbin három szett után már szólhatott a vastaps.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata rengeteg energiát tett az élvonalbeli szereplésbe. A legtöbben munka mellett edzenek becsülettel, Nusser Elemér vezetésével kemény felkészülést vittek végig. Ilyen időszak után – főként egy újoncnál – égető szükség van egy mielőbbi győzelemre, hogy a játékosok tudják, átérezzék miért is csinálják ezt. Kell a sikerélmény, és az első ilyen megszerzésére tökéletes alkalom volt a Pécs elleni, hazai bajnoki.A közönségen nem múlt: telt ház volt a Lila iskolában, ráadásul a pécsiek is lelkes, dobbal felszerelt szurkolókkal érkeztek, így igazi derbi hangulat uralkodott a csarnokban. Mindkét félnek volt oka a vastapsra az elején, hiszen a nyitó szett első felében végig fej-fej mellett haladtak az együttesek.
Ekkor jött a fordulat: csapatunk zsinórban szerzett pontokat, hol fantasztikus nyitással, hol trükkös ejtéssel, hol kőkemény ütéssel, és persze remek blokkok is hozzájárultak ahhoz hogy 9 (!) szettlabdánk legyen a vezetéshez. A srácok éltek is a lehetőséggel, és érezhető volt rajtuk: elkapták a fonalat, megvan a kellő önbizalom a folytatáshoz.

Ezt igazolták is, hiszen a második szettben Nusser Elemér legénysége ott folytatta, ahol abbahagyta: magabiztos játékkal rögtön megnyugtató előnyt szereztünk, és tartottuk is a négy-öt pontos különbséget.
Támadásaink befejezése egyre határozottabb volt, de az is mutatta a Szeged erejét, hogy az ellenfelek szemében látható volt némi tanácstalanság. Nem is volt kérdéses a második szett behúzása, így már csak egy lépésre voltunk az álomtól, vagyis az első NB I-es győzelemtől.
A harmadik szett elején ránk ijesztett a Pécs, vezetésükhöz pár szegedi hiba is hozzájárult, de a srácok rendezték soraikat, és egy izgalmas labdamenetnél hangorkán volt a hazai egyenlítés örömére.
13:12-nél jöhetett egy kis taktikai értekezlet, ekkor olyan folytatásban reménykedtünk, amilyet az első szett hozott. Nem volt hasonlóan sima, de meglépett a Szeged, őrizte két-három pontos előnyét, 22:18-as vezetésnél pedig a Pécs kért időt. 22:20-nál Nusser Elemér hívta magához csapatát. Ezután jött a mi időnk, és három meccslabdához jutottunk. 24:22-nél csapatkapitányunk óriási tapsot kapott. Fülöp Norbert önfeláldozóan próbált menteni, ezt követően a földön maradt, de szerencsére tudta folytatni a játékot. Végül 26:24-re hoztuk a szettet, és ezzel megszereztük első idénybeli sikerünket az NB I-ben.

Sokáig szólt a vastaps a Lila iskolában, mindenki skandálta, hogy "Szép volt, fiúk!", a srácok pedig meg is köszönték a biztatást, amit nagyon megérdemeltek, ahogyan a sikert is!Nusser Elemér: – Az első szettben fegyelmezetten játszottunk, a harmadikban viszont magunknak tettük nehézzé a helyzetet. Kulcsfontosságú volt, hogy ekkor lehiggadjunk kicsit. Tudatosítottam a fiúkban, hogy biztos nyitásokkal és koncentrált játékkal nem vehetik el tőlünk a győzelmet, hiszen a Pécs kiemelt labdákkal támadott, csak figyelnünk kellett. A lényeg, hogy megvan a győzelem, amit ki is kell élvezni. Gratulálok a csapatnak!NBI Férfi Bajnokság, Szeged 
Vidux-Szegedi RSE PTE-PEAC 3:0 (25:14)(25:17)(26:24)
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Farkas Baráti Attila, Fülöp Norbert, Kiss Gábor, Nagy Zsolt, Csányi Dániel Csere: Borsi Levente (libero), Váradi Zoltán (libero), Bitó Attila, Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Bodnár Lajos, Inhoff Attila, Sarnyai Ákos 
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com