Jelszóigénylés

Esélyeshez méltóan, magabiztosan nyertünk

Megosztás:
Megjelent: 2022. február 12., szombat
A Vidux-Szegedi RSE végig kézben tartotta a Rákosmente elleni meccset

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata hozta a kötelezőt: hazai pályán rendkívül magabiztosan, 3:0-ra nyerte a Rákosmente elleni bajnoki mérkőzést. A Lila iskolában járt tehát a vastaps a srácoknak, akik így két vereség után újra a győzelem útjára léptek.

A Rákosmente gyorsan időkérésre kényszerült, ugyanis 5:1-re rögtön megléptünk, nagy tűzzel játszottak a szegedi srácok. Ezután jött pár ki nem kényszerített hazai hiba, de Davi Pozzobon és Nacsa Gábor újabb bombái megnyugtatták a közönséget. A folytatásban Piti Richárdnak is fontos pillanatokban sült a keze, így 16:6-nál már zsebben érezhettük az első szettet. A játékrész hajrája az eddigieknél is simább volt, csupán egy-két szegedi hibából tudtak pontot szerezni a vendégek.

A második szettre már összekapta magát a Rákosmente, több bravúros megoldása is volt az ellenfélnek, így ez alkalommal nem volt olyan sima dolgunk. A Vidux-Szegedi RSE folyamatosan tartotta néhány pontos előnyét, de “lőtávolban” voltak a vendégek. 17:12-nél kértek időt a fővárosiak, innentől kezdve egyszerű volt a forgatókönyv: egy pont itt, egy pont ott – így alakult ki a 25:19-es részeredmény.

A harmadik szettben folyamatosan léptek meg Fésüs Erzsébet tanítványai, akiken a Miskolc elleni vereség után nem csak a bizonyítási vágy, de a megnyugtató önbizalom is érződött. A népes publikum így kényelmesen élvezhette a röplabdát, míg a pályán egyre több lehetőséget kaptak a szegedi cserejátékosok.

Fésüs Erzsébet: – Az első szett nem volt reális, nincs ekkora különbség a csapatok között, de mi nagyon keményen kezdtünk, az ellenfél pedig sokat hibázott. A második szettben már mindent beleadott a Rákosmente, de úgy érzem, végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Többnyire nagyon lazának láttam a csapatot, az edzéseken gyakorolt támadójátékot meg tudtuk valósítani. Ezért is hagytam tovább a pályán a kezdőcsapatot, élvezzék csak ezt a jó játékot.


Vidux-Szegedi RSE
– Rákosmente PARTY•CO 3:0 (25:9, 25:19, 25:14)

Férfi röplabda NB I, Liga alapszakasz, 11. forduló. Szeged, Lila iskola, 50 néző. Vezette: Bibók, Szél.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Honti Szilárd, Davi Luiz Durigon Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Csendes Csaba, Inhoff Attila, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Demcsák Balázs, Váradi Zoltán (libero).
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com