Jelszóigénylés

Férfi csapatunk megnyerte a II. Vidux Kupát

Megosztás:
Megjelent: 2021. szeptember 25., szombat
Női együttesünk sok hibával játszott, javítania kell a szezonrajtig.

A tavalyi sikeres szervezés után idén ismét felkészülési tornát rendeztünk a Lila iskolában, a II. Vidux Kupa három-három férfi és női csapat küzdelmét hozta. A Vidux-Szegedi RSE mindkét fronton képviselte magát: a hölgyek versenyében két vereséggel harmadik helyen végzett a házigazda, a fiúk viszont mindkét mérkőzésükön diadalmaskodtak, így megnyerték a kupát.

Az első és az utolsó két meccs volt szegedi érdekeltségű, mindkétszer a lányok kezdtek hazai részről, a nyitómeccsen a BVSC-Zugló ellen játszottak. Pozitívum, hogy a kiváló fővárosiakkal szemben legalább 19 pontot szereztek minden szettben, negatívum viszont, hogy szettsiker nélkül maradt a Vidux-Szegedi RSE

Érezhető volt, hogy mindenki bizonyítani szeretne, de az is, hogy még csiszolni kell a játékon. Az első ponttól az utolsóig látványos volt a szegedi lányok motiváltsága, amire szükség is lesz, hiszen a bajnokságban a feljutás kiharcolása a cél.

A leginkább várt összecsapás jött ezután, hiszen a Nusser-legénység az extraligás DKSE ellen lépett pályára. Az eredmény és a játék pedig elképesztő volt: 2:1-re legyőztük a favoritot! Az első szettben is közel voltunk a dunaújvárosiakhoz, majd a folytatásban lehengerlő magabiztossággal harcoltuk ki a győzelmet.

Minden szegedi remekül játszott, de ki kell emelni az új igazolás, Tomas Dileo teljesítményét. Az argentin feladó parádés megmozdulások mellett folyamatos kommunikációval, lelkesítő szavakkal és jókedvvel is segítette a csapatot. Igazi irányító típus, nagy fogásnak tűnik, fantasztikus volt a bemutatkozása.

Női csapatunk sajnos a másik mérkőzését is elveszítette, a Veszprém elleni találkozón is voltak komoly hibák a játékban, igaz, bravúros megmozdulások is, de utóbbiból jóval kevesebb. Jövő héten kezdődik a pontvadászat, ki kell használni az időt a javításra. Egy komoly sérülés ijesztett meg mindenkit a mérkőzésen, a vendégek játékosának, Berkó Viviennek jobbulást és mielőbbi felépülést kíván az SZRSE-család!

– Eddig minden alkalommal dicsértem a lányokat, most nem tudom – kezdte értékelését Milodanovics Andrea. a Vidux-Szegedi RSE vezetőedzője. – Sajnálom, hogy ilyen lett a bemutatkozásunk, sokkal többet vártam a tanítványaimtól. Kiesett egy alapember Kovács-Fiskus Fanni személyében, és szétesett a csapat. Ez komoly hiba, hiszen a szezon során biztos lesznek sérülések, betegségek, az ilyen helyzetekhez pedig tudni kell alkalmazkodni. Sok hibát vétettünk alapvető dolgokban, így sok munka vár még ránk – jegyezte meg a tréner.

Egy extraligás alakulat legyőzése után majdhogynem kötelező feladat volt sikert aratni az NB I-es Rákosmente ellen. Nem is okozott csalódást a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata, a második diadallal pedig megnyerte a II. Vidux Kupát!

– Úgy játszottunk, ahogy a felkészülés ezen fázisában elvárható, örülök, hogy ilyen sikerélménnyel zökkentünk ki a monoton munkából – nyilatkozta Nusser Elemér, a Vidux-Szegedi RSE vezetőedzője. – Az argentin feladónk remekül játszott, de ezzel nem okozott meglepetést, hasonló teljesítményt vártunk tőle, ami még sokkal jobb lehet, ha összeszokik a csapattal, és a hamarosan érkező brazil légiósunkkal. Extraligás csapatot is legyőztünk, de egy felkészülési tornán nem ez a tény a fontos, hanem hogy két hasznos mérkőzést játszottunk – zárta a beszélgetést a mester.

Ezúton szeretnénk megköszönni a játékosok és stábtagok segítségét a rendezvény lebonyolításában!

A II. Vidux Kupa eredményei:
Vidux-Szegedi RSE (női) – BVSC-Zugló 0:3 (19:25, 21:25, 20:25)
Vidux-Szegedi RSE (férfi) – DKSE 2:1 (22:25, 25:17, 25:21)
BVSC-Zugló – Veszprém Volley 1:2 (13:25, 25:18, 18: 25)
Rákosmente – DKSE 1:2 (21:25, 25:21, 17:25)
Vidux-Szegedi RSE (női) – Veszprém Volley 0:3 (13:25, 21:25, 15:25)
Vidux-Szegedi RSE (férfi) – Rákosmente 2:1 (25:22, 25:17, 23:25)

A II. Vidux Kupa végeredménye, nők:
1. Veszprém Volley
2. BVSC-Zugló
3. Vidux-Szegedi RSE

A II. Vidux Kupa végeredménye, férfiak:
1. Vidux-Szegedi RSE
2. DKSE
3. Rákosmente

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com