Jelszóigénylés

Maratoni küzdelemben maradtak alul

Megosztás:
Megjelent: 2023. április 27., csütörtök
Nem sikerült az áhított győzelem Miskolcon

Nem alakult szerencsésen az NB I Liga döntőjének második fordulója a Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata számára. A MEAFC-Miskolc együttese 3:0-s győzelmet aratott a mai találkozón, ezzel pedig kiegyenlített a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Ahogyan az első, szegedi fordulón, ez alkalommal is az első pillanatoktól kezdve ismét a kiélezettség jellemezte a mérkőzést. Már az első játszmában maratoni küzdelemnek lehettek tanúi a szurkolók: bár többször is a szegediek vezettek és kovácsoltak maguknak hol kisebb, hol nagyobb előnyt, a végjáték mégis szinte a végletekig húzódott. Fej-fej mellett haladva araszoltak előre a csapatok, de végül a miskolci együttesnek sikerült felülkerekedniük játékosainkon, és megnyerniük a szettet 36:34-re.

A második játszma forgatókönyve szinte teljesen megegyezett a korábbiéval: mindkét fél ragaszkodott ahhoz, hogy a kezében tartsa az irányítást, így minimális pontkülönbséggel meneteltek előre a szett egészében. Bár ismét megvolt a lehetőség arra, hogy csapatunk zárja sikeresen a szettet, több olyan hibát is elkövettek, aminek következtében végül 27:25-re újra a hazaiaké lett a győzelem.  

A nehéz helyzet ellenére az utolsó térfélcserénél is motiváltan álltak pályára játékosaink. Többször láthattunk már példát arra, hogy hasonló szituációkból felállva győztesen távozhattak bajnoki mérkőzésekről. Így a korábbi tapasztalatokból erőt merítve, az eredmény megfordításában reménykedve vágtak neki a szegediek a harmadik játszmának. Minden küzdelem, és igyekezet ellenére azonban a MEAFC-Miskolc együttese bizonyult határozottabbnak ebben a szettben is, aminek köszönhetően győzelemmel távozhattak a találkozóról. A mai eredménnyel a miskolciak kiegyenlítettek, így a három nyert mérkőzésig folytatott döntő jelenlegi állása 1:1 a Vidux-Szegedi RSE és a MEAFC-Miskolc csapatai között.

Fésüs Erzsébet: – A mai fordulón megérdemelten nyert a Miskolc, mert a végjátékokban sokkal pontosabbak voltak és kevesebbet hibáztak. Ugyanakkor csalódott is vagyok, mert ugyanúgy megnyerhettük volna mi is ezt a mérkőzést, hiszen minden szettben vezettünk és voltak lehetőségeink, hogy a javunkra zárjuk le a szetteket, de a mai nap ez nem sikerült.

 
MEAFC-Miskolc  – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (36:34, 27:25, 25:21)
Férfi Röplabda NB I Liga, döntő, 2. mérkőzés. Miskolc, 350 néző. Vezette: Takács, Varjasi.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Tomás Dileo, Davi Pozzobon, Kasnyik Bence, Kiss Gábor, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Demcsák Balázs, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Fitor Patrick.  
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
 

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com