Jelszóigénylés

Fergeteges győzelemmel indították a rájátszást

Megosztás:
Megjelent: 2023. április 3., hétfő
Férfi NB I-es csapatunk 3:1-re nyert a DKSE ellen

A Vidux-Szegedi RSE hazai sikerrel nyitotta az NB I-es rájátszást: az elődöntő első mérkőzésén 3:1-re győzött a DKSE ellen. 

A találkozó minden szempontból megfelelt az elképzeléseknek: az első szettől kezdve folyamatosan fej-fej mellett haladt a két csapat, kiélezett küzdelem volt végtelennek tűnő labdamenetekkel. Már az első játszmában óriási izgalmaknak lehettek tanúi a fantasztikus hangulatot teremtő nézők: mindkét csapat részéről bravúros megoldásokat, magabiztos támadásokat láthattak, azonban Tomás Dileo blokkjai, Csányi Dániel támadásai és Davi Pozzobon szinte fogadhatatlan nyitásai kiemelkedtek ezek közül. 12:10-ig a hazaiak és a vendégek felváltva, pontról pontra meneteltek előre, ettől kezdve viszont játékosaink megszerezték a vezetést, és azt egy pont erejéig sem veszítették el. Bár több apró hibát is vétettek, végig meg tudták őrizni dominanciájukat, ezzel pedig 25:19-re meg is nyerték a szettet.

A második szettben hasonló forgatókönyv állt elő, viszont ezúttal a végén a szegediek maradtak alul: a vendégek egy ász támadással indítottak és ugyanilyen magabiztossággal zárták is a szettet. Játékosaink mindent megtettek a győzelemért, Borsi Levente többször is reménytelennek tűnő labdákat mentett, még úgy is, ha ehhez a kihelyezett székeken is át kellett esnie, Piti Richárd pedig ász nyitásokkal, erős támadásokkal segítette előre a csapatot. Ennek ellenére az i-re a pontot a DKSE tette föl és szoros küzdelemben 25:23-ra bezsebelte a szettet.

A hazaiak azonban nem hagyták magukat: a térfélcsere után is változatlanul nagy motivációval játszottak. Ez a hozzáállás meg is hozta a gyümölcsét: a fej-fej melletti menetelést felváltotta a hazaiak dominanciája, a teljes szett alatt végig uralni tudták a pályát. A dunaújvárosiak minden törekvése ellenére sem engedték ki a kezükből az irányítást, így 25:21-es részsikerrel átvették a vezetést. 
A negyedik játszma ismét szoros küzdelemmel indult, azonban a hazaiak elképesztő csapatmunkája mindezt felülírta és óriási előnyt kovácsolt nekik. A hangulat fokozódott a teremben, a játszma alatt két piros lapot is kaptak a vendégek, a kezdeti vezetés ellenére pedig a végére idegtépő labdamenetek következtek. Ugyan a Dunaújváros nem adta könnyen magát, a végső győzelmet mégis a Vidux-Szegedi RSE zsebelhette be, szoros küzdelemben 26:24-re nyerték meg a szettet.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban tehát előnybe került a Vidux-Szegedi RSE, folytatás csütörtökön 19.30-tól Dunaújvárosban.

Fésüs Erzsébet: – Hosszabb kihagyás után léptünk újra pályára, ami meglátszott a játékunkon. A második szettben többször is úgy éreztem, hogy belealudtunk a mérkőzésbe, de ezen a játszmán kívül mindig túl tudtunk lépni a nehéz helyzeteken. A harmadik szettben viszont újra azon a hőfokon égett a csapat, amely egy elődöntőhöz kell. Örülünk a győzelemnek, viszont van még előttünk több mérkőzés, holnaptól már a következő meccs lesz a legfontosabb, nem pedig az, hogy most nyertünk.

Vidux-Szegedi RSE - DKSE 3:1 (25:18, 23:25, 25:21, 26:24)
Férfi Röplabda NB I Liga, elődöntő, 1. mérkőzés, Szeged, 160 néző. Vezette: Varga, Varjasi.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Honti Szilárd, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Szepesi Máté, Fitor Patrick, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Demcsák Balázs.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com