Jelszóigénylés

Magabiztos győzelem vezéráldozattal

Megosztás:
Megjelent: 2021. március 26., péntek
Hoztuk a kötelezőt a Sümeg ellen, de Farkas Baráti Attila sérülése a lehető legrosszabbkor jött.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata a papírformának megfelelően sima, háromszettes győzelmet aratott a Sümeg ellen. Az Etelka sori sportcsarnokban elért sikerrel tartjuk a lépést a Szolnokkal, így él a remény a csoportelsőségre.Rögtön a meccs elején megijedtünk, de nem az állás miatt: Farkas Baráti Attila jobb térdét fájlalva egy ütés után földre rogyott, két társa vitte le a pályáról. Új csapatorvosunk, Tánczos Tamás rögtön kezelésbe vette, játékosunk felpolcolt, befáslizott lábbal nézte tovább a derbit. Mielőbbi felépülést kívánunk!

Egyébként sem volt ma hosszú a kispadunk, három cserejátékossal folytattuk a mérkőzést. Az első szett közepén volt pár bosszantó hibánk, de összekaptuk magunkat, és stabilan tartottuk négy-öt pontos előnyünket. A hajrában Csányi Dániel volt a nyerőember: fineszes emeléssel, remek sánccal és a tőle megszokott fantasztikus ütésekkel járult hozzá a magabiztos részsikerhez.

A második szett elején is négy-öt pontos előnyt harcoltunk ki, majd növeltük is, csak Péter Benedek bivalyerős ütései okoztak néha gondot. Végül mindössze 12 pontot engedélyeztünk a Sümegnek, remek szerváinkkal sok hibára késztettük az ellenfelet.

A harmadik szettben hárompontos előnyükkel a vendégek nem tudták megijeszteni a hazai legénységet, 5:5-nél már be is értük a Sümeget, majd folytattuk az önbizalommal teli játékot. Sajnos csak 10:6-ig, ugyanis hazai részről a következő labdamenetekben egy rontott nyitást és három támadási hibát lehetett jegyzőkönyvbe írni.

Időt is kért Nusser Elemér, majd mi szereztünk egymás után négy pontot, köszönhetően Piti Richárdnak, aki zsinórban három ász nyitást mutatott be. A szoros csata folytatódott, a hajrá előtt 20:18-at mutatott az eredményjelző. 21:20-nál nagyon kellett Csányi rutinja, majd Bodnár Lajos életerős ütése is, de 24:23-nál így is taktikai értekezletre volt szükség. Kiss Gábor ütésébe beleértek a túloldalon, így nem kellett tovább izgulni, összejött a papírforma szegedi siker.

Nusser Elemér: – A harmadik szettben egyértelműen csökkent a koncentrációnk. Ezt jelezte, hogy az első két szettben összesen három szervát rontottunk, míg a harmadikban kétszer ennyit. Az első két szettben nem kapott tőlünk ajándék labdákat a Sümeg, minden pontért meg kellett dolgoznia a vendég csapatnak, a harmadikban viszont a hibáink révén könnyű pontokat szerzett az ellenfél. Farkas Baráti Attila térdsérülését nagyon sajnálom, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy néhány hétig nem lesz bevethető. Egy kezdőjátékos elvesztése ilyen időszakban vezéráldozat.

NBI Férfi Bajnokság - Liga kvalifikáló kör, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Sümegi Röplabda Egyesület  3:0 (25:19)(25:12)(25:23)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Piti Richárd, Kiss Gábor, Csányi Dániel, Farkas Baráti Attila, Sarnyai Ákos, Fülöp Norbert. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Demcsák Balázs.
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com