Jelszóigénylés

Alaposan megrángattuk az oroszlán bajszát

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 7., szombat
Majdnem ötszettes kupacsatát harcoltunk ki a Kazincbarcika ellen.

Még 20 óra sem telt el a Vidux-Szegedi RSE tegnapi győzelme óta, amikor újabb derbin kezdett a Nusser-legénység: a Sümeg elleni NB I-es sikert követően a Vegyész RC Kazincbarcika ellen játszott az Etelka sori sportcsarnokban. Ezúttal a magyar kupa nyolcaddöntőjében, egy korábbról elhalasztott találkozó pótlásán volt cél a helytállás.Sokkal erősebb ellenfelünk az első szettben magabiztosan igazolta is a papírformát, fokozatosan meglépett, nem kellett izgulnia. Azért mi is mutattunk be szép megoldásokat, majd a második szettben bizonyítottuk is, hogy a tegnapi kiváló forma nem volt véletlen. 18:17-es vezetésnél időt is kértek a vendégek, de ezután is azt a remek és koncentrált játékot hoztuk a hajrában, amit tegnap is mutattunk. 22:18-ra vezettünk, majd lelkes játékkal tartottuk az előnyt és egyenlítettünk.

Fülig ért a srácok szája, egymás folyamatos biztatásával várták a harmadik szettet. A játékrész közepén lett volna esélyünk a szoros eredményre, de pár rossz döntés sajnos előnyt adott a Kazincbarcikának, így Nusser Elemér időt is kért. Itt már vélhetően a fáradtság jeleit mutatta csapatunk, és ez érthető is.

A szünet megtette hatását: ismét nagyot küzdöttek a srácok, és óriási csatára késztették a Vegyészt. Többször is volt szettlabdánk, de sajnos egyikkel sem éltünk, végül a Kazincbarcika 31:29-re hozta a szettet. Úgy tűnt, hogy ezzel eldőlt, de nem hagytuk magunkat, és a negyedik szettet hiába hozta a rivális, csak a végén nyugodhatott meg.

A harmadik szettben egy-egy labdameneten múlt, hogy ötszettes kupacsatára kényszerítsük a favoritot, bár a maratoni meccs mindenképp a Vegyésznek kedvezett volna, hiszen az odavágót simán megnyerte. Ezzel tehát kiestünk a magyar kupából, de nincs ok szégyenkezésre, hiszen alaposan megrángattuk az oroszlán bajszát. Szép volt, fiúk!


Nusser Elemér: – Minden várakozásomat felülmúlták a srácok, nagyon büszke vagyok rájuk! Ahhoz képest, hogy tegnap este bajnokink volt, fizikálisan nagyon jól bírtuk a meccset, a Kazincbarcika pedig szinte végig kénytelen volt a legjobb felállását pályán tartani, mert látták, hogy nagyon jó formában vagyunk. Öt szett esetén már mindenképp a Vegyész jutott volna tovább, így a srácok egészsége miatt talán jobb is, hogy nem lett ennyire szoros. Azt hiszem, kihoztuk a maximumot ebből a találkozóból, gratulálok a srácoknak!
Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (16:25)(25:22)(29:31)(21:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Bodnár Lajos, Csányi Dániel, Kiss Gábor, Somosi Levente, Sarnyai Ákos, Piti Richárd. Csere: Borsi Levente (libero), Péter Márk, Filius István.
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com