Jelszóigénylés

Szegedi dobogósok az NB I-es statisztikákban

Megosztás:
Megjelent: 2020. december 5., szombat
Csányi Dániel és Nacsa Gábor is a legjobb pontszerzők között van az élvonalban.

Csányi Dániel az eddigi legjobb pontszerző a férfi NB I Ligában! A Vidux-Szegedi RSE játékosa az összesített rangsorban még hátrébb van, hiszen a karanténból történt visszatérése óta kevesebb mérkőzésen szerepelt mint vetélytársai, de a Magyar Röplabda Szövetség a hatékonyság szempontjából egy arányos rangsort is frissít a pontszerzők között, ezt pedig vezeti Csányi Dániel, hiszen ő az egyetlen, aki eddig szettenként 6 pontot átlagolt.Ebben a rangsorban két szegedi áll a képzeletbeli dobogón, hiszen Nacsa Gábor a harmadik pozíciót foglalja el, szettenként 4,9 ponttal. A listavezető Csányi Dániel az előző, csonka idényben – ekkor még az Extraliga játékosait is ehhez a listához vette az MRSZ – a szezon tavaszi lezárásakor a második helyen állt a legfontosabb mutatóban.

– Tavasszal erre Bondor Tamás hívta fel a figyelmem, én ugyanis nem követem ezeket az összesített listákat. A statisztikák persze érdekelnek, de csak meccsenként. Minden bajnoki után alaposan átnézem a számokat, sok fontos következtetés tudok levonni belőlük – kezdte nyilatkozatát Csányi Dániel. – A százalékos értékek különösen hasznosak, hiszen egyből látom, miben javultam és miben romlott a teljesítményem, ennek tudatában készülhetek a következő derbire. Az ellenfelek feltérképezésénél szoktak még segítséget nyújtani ezek a statisztikák, a riválisok erős és gyenge pontjai így könnyebben kiszúrhatók – magyarázta a rutinos röplabdázó.
A számok nem hazudnak: Csányi Dániel jó formában van. Ezt a Miskolc elleni rangadón is bizonyította, Nacsa Gáborral együtt igazi vezére volt a csapatnak, ez is kellett a szoros végjátékokban kiharcolt győzelemhez.

– Közel kéthónapos kihagyás után kezdtem újra a játékot, így azért még nem vagyok százszázalékos állapotban. Hálás vagyok az SZRSE-családnak, hiszen mindenki folyamatosan érdeklődik az állapotom felől. Jól érzem magam, és próbálom visszaszerezni a régi fizikális állapotom, de ezt nem szabad siettetni a koronavírus után. Meg is jegyeztem a srácoknak: örülök, hogy nem ment ötödik szettig a Miskolc elleni meccs, ki tudja hogy bírtam volna – viccelődött Csányi Dániel.

A teljesebb kép kedvéért összegyűjtöttük a férfi NB I Liga statisztikai mutatóiban jelenleg TOP 10-es szegedi játékosok listáját, természetesen kategóriánként, részletes adatokkal. Csányi Dániel és Nacsa Gábor mellett egy harmadik dobogósunk is van, hiszen az ifjú Somosi Levente a legjobb nyitásfogadók között kap helyet.

Legjobb pontszerzők
1. Csányi Dániel: 6 pont szettenként (60 pont / 10 szett)
3. Nacsa Gábor: 4,9 pont szettenként (49 pont / 10 szett)

Legjobb nyitók
6. Farkas Baráti Attila: 0,5 (2 ász nyitás / 4 szett),
8. Csányi Dániel: 0,5 (5 ász nyitás / 10 szett)

Legjobb sáncolók
9. Kiss Gábor:
0,5 (8 megnyert sánc / 16 szett)

Legjobb nyitásfogadók
3. Somosi Levente:
70 % (14 tökéletes + pozitív nyitásfogadás / 20 fogadás)
5. Nacsa Gábor: 67 % (41 tökéletes + pozitív nyitásfogadás / 61 fogadás

Legjobb támadók
6. Csányi Dániel:
51 % (54 pontot érő támadás / 105 ütés)
7. Piti Richárd: 51 % (34 pontot érő támadás / 67 ütés)

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com