Jelszóigénylés

Csonka kerettel is győztünk a kulcsfontosságú rangadón!

Megosztás:
Megjelent: 2024. január 20., szombat
A Vidux-Szegedi RSE maratoni csatában tett újabb lépést az Extraliga felsőháza felé

A Vidux-Szegedi RSE fantasztikus győzelmet aratott a férfi Extraligában, hiszen csonka kerettel utazott a szintén legjobb nyolc közé vágyó Miskolchoz. Kétszer is vezetést szereztek a hazaiak, de kétszer is egyenlítettek a vendégek, majd a mindent eldöntő csatában fordított is Berkes Zoltán legénysége – a szezon ötödik (!) ötszettes szegedi győzelmét aratva – , így újabb fontos lépést tett a felsőházi rájátszás felé.

Gönczi Imre és Piti Richárd nélkül kellett buszra szállnia a Vidux-Szegedi RSE csonka keretének, méghozzá hosszú útra, hiszen Miskolc volt a végállomás. A vendéglátók ráadásul jóval rutinosabb, válogatott játékosokkal állt ki ellenünk, céljuk pedig – ahogy nekünk is – a felsőházi rájátszásba jutás, a legjobb nyolc közé kerülés az Extraliga alapszakaszának végén.

A motivációval tehát hazai oldalon sem volt gond, és úgy tűnt, a miskolciak ki is használják a hazai pálya és a teljes keret előnyét, már az első szettben 7–1-es vezetéssel tartottak erődemonstrációt. Ez meg is pecsételte a sorsunkat, hiszen négy pontnál közelebb nem tudtunk kerülni, a hazaiak kényelmesen behúzták az első szettet.

Berkes Zoltán át is rendezte kicsit a szegedi sorokat, beállt Kasnyik Bence, így a végül 34 ponttal záró Davi Pozzobonnak csak a támadójátékkal kellett törődnie. Meg is lett az eredménye, hiszen a második szett végét 20–10-es előnnyel várta a Vidux-Szegedi RSE, és bár a hajrában kiengedett, így sem kellett izgulni az egyenlítés miatt.

A harmadik szettben 15–15-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a Miskolc megtáltosodott, így újra az egyenlítés lett a cél. A negyedik szettben 9–5-nél már úgy tűnt, nem lesz újabb feltámadás, de a szegedi virtus a hajrára már minimális előnyt hozott, majd a vendégek a kiélezett csatát is jobban bírták idegekkel.

Jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett, és jól tudjuk: ha a Vidux-Szegedi RSE eljut eddig, nem szokta kiengedni a kezéből a győzelmet. Most is büszkék lehettünk a srácokra, a szezon ötödik (!) 3:2-es győzelmét aratták, méghozzá csonka kerettel egy kulcsfontosságú idegenbeli rangadón. Viszonyításként: az Extraliga-mezőny többi tagjának maximum két ötszettes sikere van. A maratoni csaták mesterei vagyunk, és bármi is van, nem adjuk fel! Csak így tovább, fiúk!

Ezzel a sikerrel újra a felsőházi rájátszást érő 8. helyen állunk az Extraligában, ugyanannyi ponttal, mint a legyőzött MAFC, de közvetlen riválisunk egy meccsel kevesebbet játszott. Nem dőlhetünk tehát hátra, három hét múlva a Dág elleni idegenbeli rangadónak döntő jelentősége lehet, de előtte még lesz feladat, következő feladatként jövő hét szombaton 18 órakor a dobogóra esélyes Kazincbarcikát fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Berkes Zoltán: – Kissé nehézkesen kezdtük ismét a mérkőzést, de a szerkezet megváltoztatása után jelentősen feljavult a játékunk. Végig fegyelmezetten és motiváltan röplabdáztunk, ami végül győzelmet ért. Különösen értékes számunkra ez a győzelem, hiszen nem tudtunk teljes kerettel elutazni a mérkőzésre. Igazi csapatmunka volt, aki lehetőséget kapott, élt a bizalommal és jó teljesítményt nyújtott. Óriási gratuláció jár a srácoknak!


MEAFC-Peka Bau – Vidux-Szegedi RSE 2:3 (25-16, 19-25, 25-18, 22-25, 10-15)
Férfi röplabda Extraliga, 15. forduló, Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 150 néző. Vezette: Jámbor, Radasovszki.
MEAFC-Peka Bau: Kozsla, Kanellopulosz, Kovács Z., Csizmadia, Komlósi, Fenyvesi. Csere: Dudás (libero), Simkó, Szabó, Kapusi, Árva, Gombkötő. Vezetőedző: Bagó László.
Vidux-Szegedi RSE: Honti, Bodnár, Csányi, Kiss G., Sarnyai, Pozzobon. Csere: Borsi (libero), Kasnyik. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com