Jelszóigénylés

Óriási fordítással nyertünk a rangadón!

Megosztás:
Megjelent: 2022. február 27., vasárnap
Három meccslabdája volt a Dágnak, mégis győzött a Vidux-Szegedi RSE

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata fantasztikus vasárnap estét szerzett a Lila iskola közönségének: a Dág elleni rangadót vesztett helyzetből nyerte meg 3:2-re. A vendégeknek három meccslabdájuk volt a harmadik szettben, de az utolsó pillanatban új lendületet kaptak a hazaiak, és végletekig izgalmas csatában nyertek. A Dág pontot szerzett, így már beérhetetlen az alapszakaszban, de a felsőházi rájátszásban extra önbizalmat adhat, hogy ilyen derbit nyertünk megA felsőházi rájátszás második bónuszpontja a tét – lényegében ezzel harangoztuk be a várva várt párharc első felvonását. Az eggyel több bónuszponthoz a Dág ellen otthon és idegenben is három pontot kell szereznie a Vidux-Szegedi RSE-nek, ezért is örültünk, hogy az első szettben hazai részről igazi csapatmunka volt a pályán, minden kezdőjátékos sokat tett azért, hogy tartsuk a lépést a riválissal. 

Kemény ellenfélre számítottunk, meg is kaptuk, a Dág is önbizalommal telve röplabdázott. Szoros csata után a hajrában sajnos volt két hatástalan blokkunk, majd egy rontott nyitásunk, lényegében ez döntötte el az első szett sorsát a vendégek javára.

A második szett 1:6-os kezdése aggasztó volt, de a szegedieken jelét sem láttuk az ijedtségnek, Csányi Dánielék pedig rendkívül határozott játékkal folyamatosan felzárkóztak, 13:13-nál pedig egyenlítettek. Sajnos a végjáték ezúttal sem kedvezett nekünk, ezzel pedig eldőlt, hogy a Dágot már nem lehet utolérni az alapszakaszban.

A harmadik szett közepén volt két remek nyitás Nacsa Gábortól és remek befejezés Davi Pozzobontól, ami úgy tűnt, új lendületet ad a csapatnak – és persze vezetést is, 15:13-nál időt is kért a Dág. Sajnos ezután homokszemek kerültek a szegedi gépezetbe, így a Lila iskola közönségének egyre lelkesebb biztatására nagy szükség volt. 16:18-nál már mi kértünk időt, majd 20:23-nál is, ugyanis néhány bosszantó hiba miatt nem értük be a riválist. Végül jött a fordulat: 21:24-nél Piti Richárd szuper blokkjával kezdődött a feltámadás, majd Csányi Dániel óriási ütésével és dági hibákkal folytatódott, végül Davi Pozzobon bombájával megnyertük a szettet.

A fantasztikus szegedi fordítás öröme megállíthatatlanná tette csapatunkat. Szinte átgázoltunk ellenfelükön a harmadik szett első perceiben, így 8:2-es hazai vezetésnél időt is kért a Dág. Később olvadt az előnyünk, de magabiztosan vezettünk, Nacsa Gábor parádés nyitásai után pedig visszaállt a hatpontos különbség. 

Jöhetett a mindent eldöntő szett, remek hazai kezdéssel. 3:0-nál Tomas Dileo még nagyobb buzdításra kérte a publikumot. 4:0-nál már szinte katlanban éreztük magunkat. 9:9-nél már egész más volt a hangulat, időt is kértünk a dági felzárkózás után. 13:13 után jött az igazság pillanata: Nacsa Gábor ütésével és Davi Pozzobon fogadhatatlan nyitásával összejött a szegedi győzelem!

Fésüs Erzsébet: – A helyezés miatt már nem számított a fordítás, de lelkileg óriásit erőt adhat majd a rájátszásban. Ennél nehezebb helyzetet ki sem lehet alakítani, és mi innen mégis továbbléptünk, ezt a meccset leginkább fejben nyertük meg. Csak azt sajnálom, hogy az első két szettben rengeteget hibáztunk. Olyan hibákat vétettünk, amelyeket máskor nem, de inkább most járjunk így, mint a rájátszásban.
Vidux-Szegedi RSE – Dág KSE 3:2 (22:25, 21:25, 26:24, 25:20, 15:13)
Férfi röplabda NB I, Liga alapszakasz, 13. forduló. Szeged, Lila iskola, 100 néző. Vezette: Soltész, Bibók.
Vidux-Szegedi RSE: Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Honti Szilárd, Davi Luiz Durigon Pozzobon, Csányi Dániel, Csendes Csaba. Csere: Borsi Levente (libero), Piti Richárd, Bodnár Lajos.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com