Jelszóigénylés

Beharcolták magukat a döntőbe!

Megosztás:
Megjelent: 2023. április 11., kedd
3:2-re nyert férfi NB I-es csapatunk a DKSE ellen

Nagy fontossággal bírt ez a mai találkozó, hiszen az elődöntő első két összecsapásán a Vidux-Szegedi RSE diadalmaskodott, így már csak egy lépés válaszotta el csapatunkat a döntőbe jutástól. A Dunaújváros nem adta könnyen a pontokat, igazán lelkes játékkal a szezon során az eddigi legkiélezettebb mérkőzésen szorongatta meg a mieinket, de végül a győzelem a Szeged mellé íródott, ezzel pedig a Ligában elsőként, mi jutottunk a fináléba. A mérkőzés nem várt eseménnyel indult, ugyanis Bodnár Lajos a helyszínen belázasodott, így a játékvezetők kihúzták őt a jegyzőkönyvből. Bodnár kiválása megnehezítette Fésüs Erzsébet dolgát, ugyanis így kevesebb lehetősége volt a vezetőedzőnek belenyúlni a keretbe, ami egy öt szettes mérkőzésen kiemelten fontos szereppel bír.

Az első szettben igazán lendületesen kezdett a hazai csapat, Csányi Dániel támadásainak és a remek mezőnymunkának köszönhetően magabiztosan szerzett előnyt a Szeged. A játékot egy balszerencsés eset szakította meg, ugyanis a vendégek ponterős légiósa komolynak tűnő sérülést szerzett, melyel ki is írta magát a játékból.

A második játékrészben kicsit tompult a hangulat a hazai térfélen, a dunaújvárosi gárda is kevesebb hibával játszott ekkor, így a kiélezett végjátékot követően egyenlítettek a vendégek.

A harmadik szettet lelkesebben kezdte a DKSE, a Szeged nem igazán találta a ritmust és ez sajnos rányomta bélyegét a szettre. Nagyon gyenge nyitásfogadás jellemezte a Tisza-parti gárdát, talán az idény legrosszabb nyitás statisztikáját produkálta a hazai együttes. A játszma végén Pozzobon remek megoldásaival próbált kapaszkodni a Szeged, de az ekkor már a remekül játszó vendégek bebiztosították vezetésüket, így 2:1-es előnyre tettek szert. 

A 4. játszmában az utolsó pillanatban tudtak Csányiék váltani és a játszma végére esélyünk maradt az egyenlítésre. A negyedik játszmára a remek hangulatú összecsapás új szintre lépett, mindkét csapat hatalmasat küzdve, látványos labdameneteket produkálva fej-fej mellett harcoltak az egész a játékrészben. A közönség biztatására extázisba kerültek a hazaiak és igazi csapatként harcolták ki a döntő szettet. 

Minden játékelemben feljavultunk, érkeztek a blokkok, támadások és védekezésben többet mutatott csapatunk. Ennek köszönhetően magabiztos győzelem született az 5. játszmában. A mindent eldöntő játékrészben Dileo lelkes játékkal remekül irányította a csapatot, a szett közepére sikerült egy kisebb előnyt kiépíteni. A DKSE mindent megtett a győzelemért, de a hazaiak feljavuló játékára ekkor már nem találtak ellenszert, így nagy küzdelemben, 3:2-es győzelemmel a Vidux-Szegedi RSE jutott az NBI Liga döntőjébe!

Fésüs Erzsébet: - Köszönjük a szurkolást! A kilátogatók támogatása nélkül ezt a mérkőzést talán nem nyertük volna meg! Fantasztikus hangulatot teremtettek a Városi Sportcsarnokban, nekünk pedig nem volt más választásunk, egyszerűen nyernünk kellett. Nehezen találtuk meg a játékunkat, de amikor igazán élessé vált a helyzet, minden összeállt. Végig tudtunk hinni a győzelemben.

Vidux-Szegedi RSE - DKSE 3:2 (25:19)(18:25)(20:25)(27:25)(15:9)
Férfi Röplabda NB I Liga Elődöntő, 3.forduló, Szeged néző 180. Vezette: Barabás, Horváth.
Vidux-Szegedi RSE: Davi Pozzobon, Tomas Dileo, Csányi Dániel, Kasnyik Bence, Piti Richárd, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Honti Szilárd.  
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com