Jelszóigénylés

Nem sokon múlott a győzelem

Megosztás:
Megjelent: 2023. május 1., hétfő
Fergeteges mérkőzést tudhatnak maguk mögött NB I-es játékosaink

Hatalmas küzdelemben maradt alul a Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata az NB I Liga döntőjének harmadik fordulóján. Bár nem sokon múlott, a találkozóról végül a MEAFC-Miskolc együttese távozhatott győztesen.

Annak ellenére, hogy az eredmény nem kedvezően alakult a hazaiak számára, a mérkőzés több szempontból is különleges, rendhagyó volt. A forduló Nagy Péter tizennyolcszoros magyar bajnok súlyemelő kezdőszervájával indult, amit 500 szurkoló előtt végzett. A találkozó hangulata ismét hihetetlen volt: az első pontoktól kiélezett küzdelem folyt a csapatok között, a közönség pedig kitartóan bíztatta a játékosokat. A hazaiak bár hiányos kerettel, csapatkapitányuk nélkül voltak kénytelenek pályára állni, mégis jól vették az akadályt. Csányi Dániel posztján Sarnyai Ákos kapott játéklehetőséget, amit meg is ragadott és a meccs teljes egészében szinte tökéletes teljesítményt nyújtott. Az első játszma fej-fej melletti küzdelemmel indult, mint ahogyan azt a korábbi mérőzéseken is tapasztalhattuk. Az ellenfél úgy tűnt, egy ponton nagyobb előnyre tehet szert, azonban először Kiss Gábor, majd Davi Pozzobon támadásaival, később pedig Borsi Levente kifogástalan mezőnymunkájának köszönhetően kiegyenlítettek a hazaiak. Az ezt követő végtelennek tűnő labdameneteknek mindkétszer Sarnyai Ákos vetett véget fogadhatatlan támadásaival. A végjátékhoz közeledve a szegediek vette át az irányítást, óriási előnyt kovácsolva maguknak. Bár a Miskolc ezt többször is megpróbálta megakadályozni és áttörhetetlen blokkjaival, magabiztos támadásaival egyenlíteni, az első szettet a Vidux-Szegedi RSE nyerte 25:20-ra.

A második játszma elején a hazaiak óriási előnyre tudtak szert tenni Piti Richárd és Sarnyai Ákos támadásainak köszönhetően. A pályán érezhető volt a csapategység, a lelkesedés: nem hagytak lehetőséget a hibázásra, okos megoldásokkal nehezítették az ellenfelük dolgát. Viszont hiába a tökéletes kezdés, a végjátékban ismét szoros küzdelem alakult ki, ahol végül a koncentráltabb játékot játszó MEAFC-Miskolc bizonyult jobbnak. Az egyenlítés után következő játszma egészen a végjátékig megfelelt az első szettnek. Mindkét csapat brillírozott: végtelennek tűnő, lehetetlennek tűnő helyzetekből megmentett labdákat, valamint erős, magabiztos támadásokat láthattunk. Azonban a végjáték több meglepetést is tartogatott: 23:21-es hátránynál Piti Richárd támadásával felcsillant a remény az egyenlítésre, amit Sarnyai Ákos meg is valósított. Ettől a ponttól kezdve pedig idegőrlő labdamenetek vették kezdetüket. A csapatok egészen 35:33-ig meneteltek fej-fej mellett, amikor a végjátékban végül ismét a MEAFC-Miskolc kerekedett felül.

A maratoni küzdelem után kérdéses volt, hogy játékosaink fel tudnak-e állni a nehéz helyzetből, vagy a motivációjuk a negyedik szettre alábbhagy. Az ellenfél legnagyobb meglepetésére az előbbi valósult meg, így ez alkalommal is egy szoros játszmának lehettek tanúi a nézők. Fergeteges végjátékban 27:25-re harcolták ki maguknak a győzelmet. A mindent eldöntő küzdelemre, pedig ebből erőt merítve állhattak pályára. Bár az ötödik szett első pontja a hazaiaké lett, a Miskolc nem adta könnyen magát és pillanatokon belül ki is egyenlített. Egészen a térfélcseréig fej-fej mellett araszolt a két csapat, azonban 8:7-nél a miskolciak bravúros megoldásaikkal elhúztak, és 14:9-ig meg sem álltak. Bár a szegediek hősiesen küzdöttek és három győzelmet érő pontot is megakadályoztak, a végén mégiscsak a MEAFC-Miskolc örülhetett.

Ezzel a győzelemmel a MEAFC-Miskolc csapatának 2, a Vidux-Szegedi RSE együttesének pedig 1 pontja van a 3 pontig folytatott döntő küzdelemben.


Fésüs Erzsébet: – Ismét egy kiélezett mérkőzésen maradtunk alul, de ez arra tanít minket, hogy a végjátékokban s meg tudjuk őrizni a megfelelő koncentrációt. Abban bízom, hogy a következő meccsen ezek a szituációk a mi javunkra fognak eldőlni. A játékosaim nagyon jól helyt álltak, nem szabad elkeseredni, hiszen ilyen egy jó döntő. Innen kell felállni és Miskolcon nyerni!

 
Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 2:3 (25:20, 23:25, 33:35, 27:25, 12:15)
Férfi Röplabda NB I Liga, döntő, 3. mérkőzés. Szeged, 500 néző. Vezette: Varga, Sík.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Davi Pozzobon. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Demcsák Balázs, Honti Szilárd, Szepesi Máté, Fitor Patrick,  Bodnár Lajos.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com