Jelszóigénylés

A vártnál nehezebben, de megvan a 3 pont

Megosztás:
Megjelent: 2021. november 28., vasárnap
A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata legyőzte a Rákosmentét.

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata négyszettes sikert aratott a Rákosmente elleni hazai bajnokin. Ennél simább győzelemre számítottunk, de amikor kellett, odatette magát a Nusser-legénység.

Nacsa Gábor pontjai vezették fel a derbit, majd egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek. 11:8-nál, Csányi Dániel ütései után kért időt a Rákosmente, majd tartotta előnyét a Vidux-Szegedi RSE. Sőt: a végjáték előtt megléptek a hazaiak 23:18-ra, ebben Davi Pozzobon ütései és blokkjai kulcsszerepet játszottak. Az ötpontos különbség meg is maradt, így előnyben voltak a szegedi srácok!

A második szett elején hasonlóan megnyugtató előnyre tettünk szert, Piti Richárd sorban szállította a pontot érő sáncokat, társai is magabiztosan játszottak. Sajnos gyorsan elolvadt a különbség, így Csányi Dániel rutinja nagyon kellett, 20:18-as vezetéssel vártuk a hajrát. Ami ezután jött, azt nagyon sajnáljuk: a szett végéig egyetlen pontot szerzett csapatunk, semmi sem jött össze a fiúknak, így egyenlítettek a vendégek.

A következő szett első tíz szegedi pontját Nacsa Gábor és Davi Pozzobon kettőse hozta össze, kiváló ütésekkel és sáncokkal segítették hárompontos előnyhöz a Vidux-Szegedi RSE-t. Nem tudott elhúzni a hazai csapat, így a hajrához közeledve minden pont egyre fontosabb lett. 20:19-nél ezért is kapott vastapsot Borsi Levente, a szegedi libero egy óriási mentést mutatott be, bravúros megmozdulását ponttal hálálták meg társai. Ez a pillanat nagy lökést adott a folytatásra, így magabiztosan került újra előnybe a Nusser-legénység.

A negyedik szettben 10:11-nél jött az első fordulópont, zsinórban öt szegedi pont hozta lázba a Lila iskola lelkes publikumát. 17:16-nál egy erősen vitatható ítélet már inkább borzolta a szegedi kedélyeket, de ez nem zavarta meg a hazai srácokat, nagyon akarták a három pontot. Tökéletes és megérdemelt lezárás volt Davi Pozzobon győzelmet érő ütése, hiszen a brazil légiós volt a mezőny legeredményesebb játékosa.

Nusser Elemér: – Nyögvenyelős sikert arattunk, nem pörögtünk fel kellő mértékben, míg a Rákosmente nagyon motiváltan játszott, alaposan meg is nehezítette a dolgunkat. Szerencsére a srácok feltüzelték magukat, amikor nagyon kellett.


Vidux-Szegedi RSE  – Rákosmente 3:1 (25:20, 21:25, 25:21, 25:21)
Férfi röplabda NB I Liga, alapszakasz, 6. forduló. Szeged, Lila iskola, 60 néző. Vezette: Halász, Sík.
Vidux-Szegedi RSE: Honti Szilárd, Tomas Dileo, Csányi Dániel, Davi Pozzobon, Nacsa Gábor, Piti Richárd. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Inhoff Attila, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs, Váradi Zoltán (libero).
Vezetőedző: Nusser Elemér.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com