Jelszóigénylés

Drámai csata: a sírból hozta vissza a találkozót a Vidux-Szegedi RSE

Megosztás:
Megjelent: 2023. október 19., csütörtök
A sok hibát keményen megtorolta a Miskolc

Könnyen elúszhatott volna a találkozó, de erőn felüli feltámadást követően ötszettes meccsen győzte le a vendég MEAFC csapatát a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata. A miskolciak kihasználták a sok szegedi hibát, ami miatt elvitték az első két szettet, de a szegedi szív és a megint fantasztikus közönség vitte előre a fiúkat, megrázták magukat, és behúzták a hazai találkozót!

A TFSE elleni első hazai mérkőzéshez hasonlóan újra fergeteges volt a hangulat az Újszegedi Sportcsarnokban. Az első pontot Csányi Dániel révén a szegediek szerezték, majd váltott pontszerzések után többször is vezetett két ponttal Berkes Zoltán együttese, de 7-7-es állásnál egy jó sáncnak köszönhetően átvette a fehér-kék mezes Miskolc a vezetést. Kétpontos vendég vezetésnél aztán Berkes Zoltán időt kért. Szépen kidolgozott labdamenet után a rövid pihenőt követő első pontot újra a Miskolc szerezte, de Sarnyai Ákos és Kiss Gábor csodás pontszerzése után már újra egál volt az állás. Egészen Pozzobon pontjáig, amikor visszaszerezte a vezetést a Szeged! Nem sokáig örülhettünk, mert bár nyert helyzetben volt a hazai csapat, két rontást követően újra a vendégeknél volt a két- majd hárompontos előny, amikor is 20-17-re vezettek. Ekkor újra időt kért Berkes Zoltán. Jól is jött, Csányi gyorsan faragott a hátrányból, de nem sok időt hagytak az örömködésre a vendégek, mert rövidesen újra hárommal vezettek. 20-22-nél a vendégek is időt kértek. Bár az első pont újra a borsodiaké lett, Pozzobon minden dühe benne volt a következő pontban, amivel újra faragott a hátrányból, ám hiába lett 21-23, a Miskolc innen már nem veszítette el a szettet.

A második szettet lerohanással kezdte a Miskolc, 5-0-nál, majd 8-0-nál is időt kért a Szeged. Vérszemet kapott a Miskolc, pedig a közönségen nem múlt, hogy át tudja segíteni a fiúkat a holtponton. A második időkérést követően Pozzobonnak köszönhetően megtört a jég, és meglett a hazaiak első pontja a játékrészben. Rontott vendég nyitás után újra Pozzobonnak köszönthető az újabb szegedi pont, majd Sarnyai kozmetikázott az eredményen, és egy miskolci rontást követően már csak négypontos volt a szegedi hátrány. A borsodi időkérés után hazai pont született, majd még egy Pitinek, és még egy Kiss Gábornak köszönhetően. Így már 9-10 volt az állás! Visszajött a Vidux a meccsbe! Innen tartotta az 1-2 pontos előnyét a Miskolc, egészen 15-15-ig. Szárnyra kaptak Pozzobonék, időt is kértek a vendégek. De az első pont így is a Szegedé lett, 16-15! Micsoda feltámadás! Váltott pontszerzések után 21-20-nál újra itthon volt az előny, de nem engedett a borsodi gárda, örülni meg pláne nem, hiszen a végére megint kétpontos előnyt harcoltak ki. Gönczi bombája után még volt ugyan esély fordítani, de a MEAFC nem hagyta, 25-23-ra hozta a második játékrészt is.

A harmadik szettet úgy kezdte a Szeged, ahogy az előzőt a Miskolc: lerohanással! 5-0-ás vezetésnél gyorsan időt kértek a vendégek. Két gyors miskolci pont után jött Gönczi, majd egy rontott szerva után Pozzobon labdájával nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Majd újra Gönczi és Pozzobon, itt már hattal, 9-3-ra vezettek a szegediek! De 6 pont nem is volt elég, hiszen alig eszméltünk, és már 12-4 állt a kijelzőn. Az újabb vendég időkérés sem törte meg a Szegedet, mert rövidesen 10 ponttal vezettek Göncziék, 17-7! Ez a szárnyalás a szett végéig kitartott, és 25-10-re nyertek Berkes Zoltán fiai.

Jól indult a negyedik szett a hazaiaknak, egészen 2 rontott szerváig, amikor átvette a vezetést a MEAFC, majd váltott pontszerzéseket követően 10-6-ra növelte az előnyét a vendég gárda. Ekkor kért időt Berkes Zoltán. 12-8-ig maradt is az előny, de rövidesen újra 1-re zárkóztak fel Pitiék. 14-13-as miskolci előnynél időt kértek a vendégek. Egyik fél sem tudott jelentősen meglépni a másiktól, felváltva vezettek a csapatok. 21-19-es hazai előnynél újra időt kértek a vendégek, majd 22-22-nél Berkes Zoltán is. Pozzobon beütötte a 23. szegedi pontot. Újra egy ide, egy oda, 25-24-nél Kiss minden dühét és erejét belerakta ebbe a bombába, 26-24-re hozta a szettet a Szeged!

Nem túlzás azt mondani, hogy ezt a meccset a fiúk a sírból hozták vissza. De a szívük vitte őket előre, és a mindent eldöntő utolsó játszmára harcosként álltak oda. Váltakozva jöttek a pontok, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Friss erőként bemutatkozott Kasnyik is a Szegednél, mindjárt egy ásszal. Tartották magukat a csapatok, 7-7-es állásnál miskolci pontot követően egy szusszanásnyi időt kaptak a játékosok, jött a térfélcsere. Miskolci pontot követően időt kért Berkes Zoltán az utolsó roham előtt. Gönczi duplázott gyors egymás utánban, ismét egál volt az állás. Amikor kell, akkor jön! Pozzobon labdája szinte feltörte a parkettát, időt is kértek a vendégek 12-11-es szegedi vezetésnél. Rontott miskolci labdát követően 13-11 volt az állás, ekkor újabb időkérés következett. Bodnár sáncolását követően szétrobbant a csarnok, már csak 1 pontra az emberfeletti győzelemtől… Egy miskolci pont után Berkes Zoltán is időt kért. Milyen jól tette! Vendég nyitás után Piti eldöntötte a találkozót! Erre a küzdelemre nehéz szavakat találni, a Szép volt fiúk! ide valószínűleg kevés lesz…

Berkes Zoltán: Az első és a második játszmában sem játszottunk alárendelt szerepet, de ugyanazok a hibák jöttek elő, mint a TFSE elleni első hazai meccsen. Ziccereket rontottunk, olyan labdákat ajándékoztunk az ellenfélnek, amelyekből pontot kellett volna csinálni. A Miskolc egy nagyon jó csapat, olyan játékosokkal, akik bajnokok is voltak, ezeket könyörtelenül kihasználta. Az első két játszma veresége a mi hibánk, azt mi rontottuk el. A harmadik játszmában jöttek a jó nyitások, kihasználtuk a ziccereket. Itt a Miskolc került hullámvölgybe, amit szerencsésen kihasználtunk. De nincs ekkora különbség a két csapat között, mint ahogy ez a szett és a meccs eleje mutatná. Szerencsére megtaláltuk azt a játékot, amely a mai nap kellett a győzelemhez. A rutin ugyan a túloldalon volt, de a srácok nagyon akartak, helyén volt a szívük, és az eszük, ami nagyon fontos volt ahhoz, hogy a 4. szettől jó döntéseket hoztak a pályán. Űzték, hajtották egymást, nem csak én, ők is nagyon akartak nyerni. Ezzel a hozzáállással nagyon elégedett voltam, ez kellett, hogy végül győztesként jöjjünk le a pályáról. Hétvégén a Kazincbarcika ellen viszont nem engedhetünk meg magunknak ennyi hibát.

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 3:2 (21-25, 23-25, 25-10, 26-24, 15-12 )
Férfi Extraliga, alapszakasz, 4. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Barabás, Árpás.

Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Sarnyai, Kiss G., Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó), Polyák (liberó), Kasnyik, Szepesi, Pintér, Gönczi, Honti, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán. Másodedző: Hulmann Zsolt, Masszőr: Zana Tamás.
MEAFC-Miskolc: Fenyvesi, Szabó P., Komlósi, Árva, Csizmadia, Kopecky. Csere: Dudás (liberó), Simkó, Kozsla, Tar,. Kapusi, Kovács Z. Vezetőedző: Bagó László, Másodedzők: Varga László Mihály, Barócsi Ákos.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com