Jelszóigénylés

A sorsdöntő helyzetekben jobb volt a favorit

Megosztás:
Megjelent: 2023. december 10., vasárnap
A Vidux-Szegedi RSE egy szettet rabolt a bajnokesélyestől

A Vidux-Szegedi RSE hazai pályán négyszettes vereséget szenvedett a férfi Extraligában, a DEAC bajnokesélyesként gyűjtötte be a pontokat.

Tudtuk, hogy rendkívül nehéz csata vár ránk, hiszen tíz forduló után a tabella már jól mutatja az erőviszonyokat. A második helyen álló DEAC abszolút bajnokesélyesként, három légióssal érkezett Szegedre, és az első szettben erődemonstrációt tartott. Hosszú idő után tértünk vissza az Extraligába, az élcsapatok tempóját még szokni kell, ezt bizonyította a kezdés is, de a srácokon láttuk: bizonyítani akarnak.

A második szettben ez össze is jött, hiszen ezt a periódust olyan simán nyerte a Vidux-Szegedi RSE, ahogy az elsőt elvesztette. Izgulni sem kellett a hajrában, Csányi, Gönczi és Pozzobon ponterős játéka és rutinja sokat számított. A harmadik szett tehát sorsdöntő volt, a hajrában pedig a debreceniek megmutatták, hogy milyen erővel és játékkal meneteltek eddig az Extraligában.

A negyedik szettet sajnos már ugyanolyan simán hozta a DEAC, mint az elsőt, de a szegedi srácokra nem lehet panasz, mindent beleadtak. Szükség is volt rá, hogy a játékunkkal – eredménytől függetlenül – elégedettek lehessünk, ugyanis jön az év utolsó bajnokija, szombaton 14 órától a TFSE otthonában szeretnénk fontos pontokat szerezni!

Berkes Zoltán: - Annak ellenére, hogy veszítettünk, egy nagyon jó mérkőzésen volt. Bár azt a fordulatszámot, amit a DEAC diktált, kissé nehezen vettük fel, de az utána mutatott játékkal elégedett vagyok. A második szettől fegyelmezett és koncentrált volt a csapatom, illetve végig motiváltan játszott, de sorsdöntő helyzetekben ellenfelünk akarata érvényesült, így a győzelmet megérdemelten szerezte meg. Gratulálok a DEAC-nak!


Vidux-Szegedi RSE – DEAC 1:3 (17–25, 25–17, 21–25, 17–25)
Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz, 11. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Horváth, Barabás.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Kiss, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó). Vezetőedző: Berkes Zoltán.
DEAC: Vargas, Pavliuk, Coelho, Kiss, Tóth, Veres. Csere: Bán (liberó), Bagics. Vezetőedző: Fodor Antal.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com