Jelszóigénylés

Háromszor is mi nyertük az idegek csatáját

Megosztás:
Megjelent: 2022. március 20., vasárnap
A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata három elképesztő szettben nyert

Győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást a Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata, a Dág vendégeként 3:0-ra nyert. Ez a háromszettes siker nem a sima kategória volt, mindhárom szett hihetetlen izgalmakat és fordulatokat hozott, de végül mindhárom alkalommal mi örülhettünk.

Az első szett végén például 23:21-re már a Dág vezetett, de egyenlítettünk, majd nagy küzdelemben vezetést szereztünk. A második szettben sem állt jól a Vidux-Szegedi RSE szénája, hiszen élvonalbeli legénységünk 17:16-nál vezetett először. Az öröm nem tartott sokáig, mert jó blokkokkal fordítottak a hazaiak, de 20:20-nál tiszta lappal fordulhattunk a hajrára, majd 29:27-re ismét mi nyertük az idegek csatáját.

Kétszer igy tűnt, hogy a harmadik szettben már nem lesznek ilyen izgalmak. 20:16-ra vezettünk, de a hajrára felépített előny pár perc alatt elolvadt, majd 24:21-nél három meccslabdánk volt. Egyiket sem sikerült kihasználni, de szerencsére nem estünk abba a hibába, amibe a Dág esett néhány hete a Lila iskolában, és ugyan megint a körmünket rágtuk a meccs láttán, de a harmadik szettet is behúzta a Vidux-Szegedi RSE.

Fontos és szettveszteség nélküli győzelemmel kezdtük tehát a rájátszást, folytatás április 2-án a MEAFC-Miskolc otthonában.

Fésüs Erzsébet: – Mindhárom szett hajrájában higgadtak voltak a fiúk, ha többpontos előnyt vagy meccslabdákat buktak el, akkor sem vesztették el a fejüket. Ez döntő faktor volt. Hihetetlen, hogy ilyen körülmények között mindhárom szettben nyertünk, rengeteget jelent egy így kiharcolt győzelem. A végelszámolásnál még az is jól jöhet, hogy nem vesztettünk szettet. A harmadik szett végén deja vu érzésem volt, hiszen néhány hete a Dág pont úgy vezetett ellenünk, mint mi most ellenük, de koncentráltak a fiúk. Az előre megbeszélt taktika nem annyira működött, ezen még dolgozni kell, így inkább a szív diadala volt ez, meg persze a kemény munka gyümölcse.

Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (26:28, 27:29, 26:28)
Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 1. forduló. Dorog, 100 néző. Vezette: Bibók, Horváth.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Csendes Csaba, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com