Jelszóigénylés

Háromszor is mi nyertük az idegek csatáját

Megosztás:
Megjelent: 2022. március 20., vasárnap
A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata három elképesztő szettben nyert

Győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást a Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata, a Dág vendégeként 3:0-ra nyert. Ez a háromszettes siker nem a sima kategória volt, mindhárom szett hihetetlen izgalmakat és fordulatokat hozott, de végül mindhárom alkalommal mi örülhettünk.

Az első szett végén például 23:21-re már a Dág vezetett, de egyenlítettünk, majd nagy küzdelemben vezetést szereztünk. A második szettben sem állt jól a Vidux-Szegedi RSE szénája, hiszen élvonalbeli legénységünk 17:16-nál vezetett először. Az öröm nem tartott sokáig, mert jó blokkokkal fordítottak a hazaiak, de 20:20-nál tiszta lappal fordulhattunk a hajrára, majd 29:27-re ismét mi nyertük az idegek csatáját.

Kétszer igy tűnt, hogy a harmadik szettben már nem lesznek ilyen izgalmak. 20:16-ra vezettünk, de a hajrára felépített előny pár perc alatt elolvadt, majd 24:21-nél három meccslabdánk volt. Egyiket sem sikerült kihasználni, de szerencsére nem estünk abba a hibába, amibe a Dág esett néhány hete a Lila iskolában, és ugyan megint a körmünket rágtuk a meccs láttán, de a harmadik szettet is behúzta a Vidux-Szegedi RSE.

Fontos és szettveszteség nélküli győzelemmel kezdtük tehát a rájátszást, folytatás április 2-án a MEAFC-Miskolc otthonában.

Fésüs Erzsébet: – Mindhárom szett hajrájában higgadtak voltak a fiúk, ha többpontos előnyt vagy meccslabdákat buktak el, akkor sem vesztették el a fejüket. Ez döntő faktor volt. Hihetetlen, hogy ilyen körülmények között mindhárom szettben nyertünk, rengeteget jelent egy így kiharcolt győzelem. A végelszámolásnál még az is jól jöhet, hogy nem vesztettünk szettet. A harmadik szett végén deja vu érzésem volt, hiszen néhány hete a Dág pont úgy vezetett ellenünk, mint mi most ellenük, de koncentráltak a fiúk. Az előre megbeszélt taktika nem annyira működött, ezen még dolgozni kell, így inkább a szív diadala volt ez, meg persze a kemény munka gyümölcse.

Dág KSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (26:28, 27:29, 26:28)
Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 1. forduló. Dorog, 100 néző. Vezette: Bibók, Horváth.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Csendes Csaba, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com