Jelszóigénylés

Ismét ötszettes mérkőzés a hazai Extraliga fordulóban

Megosztás:
Megjelent: 2024. február 5., hétfő
3:2-re nyert a Pénzügyőr SE felnőtt férfi csapatunk ellen

Hazai pályán fogadta a Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata a Pénzügyőr SE együttesét. A mérkőzést 3:2-re nyerték a vendégek egy ötszettes csatában.

Az első szettet egy magabiztos megindulással kezdte a vendégcsapat, de a szegediek hamar felzárkóztak egyenlő állásra. Hiába akart a Pénzügyőr pontelőnyt kialakítani, férfi csapatunk nem hagyta, átvette a vezetést és a szettet is megnyerte 25-21-re. A második szett hasonlóan indult, mint az első, viszont Berkes Zoltán együttese sokkal hamarabb alakított ki előnyt, ráadásul nem is akármilyet, stabilan vezettek hat és hét pontos előnyökkel. Azonban a PSE elkezdett felzárkózni, a lemaradásukat lecsökkentették két pontra, de hiába próbálkoztak, nem sikerült átvenniük a vezetést, a szegediek meg is nyerték a szettet ismét 25-21-es eredménnyel. A harmadik szettben az ellenfél csapat úgy tűnt, új erőre kapott és most ők voltak hat, majd kilenc pontos előnyben, de a hazaiak folyamatosan egyre feljebb zárkóztak a pontokkal, ám nem tudtak elég közel kerülni és a vendégek 25-16-re nyerték a játékrészt. A Szeged így 2:1-es állással kezdhetett neki a negyedik szettnek.

A Pénzügyőr továbbra is fenntartotta az erejét, magabiztos játékukkal az állás 14-7 volt a javukra. Bár férfi csapatunk igyekezett behozni a lemaradást, a mérkőzés elején való erő elveszni látszott, továbbra is a vendégek vezettek, a szettet meg is nyerték 25-19-re. Kezdődhetett az ötödik, mindent eldöntő szett. A Pénzügyőr vezetéssel indított, de a szegediek felzárkóztak 6-5-re. A vendégek újabb pontot szereztek, majd a hazaiak is, maradt az egy pontos különbség. Majd egy újabb hazai pontnak köszönhetően az állás 7-7 lett. Ezután a Szeged vette át a vezetést, immáron 9-8 volt az állás, majd újra egyenlő, 10-10. Ebben az ötszettes csatában azonban a vendégek bizonyultak erősebbnek, 15-12-re nyerte az ötödik szettet a Pénzügyőr SE, így a mérkőzést is 3:2-re.

Berkes Zoltán: – Erős ellenfél érkezett meg hozzánk, nagyon agresszív, kemény játékkal kezdték el a mérkőzést és mi szerencsére úgy tudtunk rá reagálni, hogy a védekezésünk összeállt és ezáltal tudtuk hozni az első és második játszmát. Utána sajnos egy kicsit elfáradt a társaság, ezzel nagyon magunkra hoztuk az ellenfelet és azt gondolom, hogy sajnos ez volt a mérkőzésnek a kulcsmomentuma. Kicsit elfáradtunk mind fizikálisan, mind mentálisan és az ellenfelünk játéka lényegesen feljavult. Így is azt gondolom, hogy a Pénzügyőrtől nem szégyen egy pontot elrabolni. Nagyon büszke vagyok a társaságra és bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken még rá tudunk rakni egy lapáttal és még ezt a formát tudjuk jobban tartósítani, igazából akkor lennék teljes mértékben elégedett a játékunkkal.


Vidux-Szegedi RSE – Pénzügyőr SE 2:3 (25-21, 25-21, 16-25, 19-25, 12-15)
Férfi NBI Extraliga Alapszakasz 16. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Halász, Sík.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Honti, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (libero), Kasnyik (libero), Szepesi, Sarnyai, Kiss. Vezetőedző: Berkes Zoltán.
Pénzügyőr SE: Kovács, Tóth, Kiss, Kövessy, Szalai, Mihálovits. Csere: Feliciano (libero), Székely, Majoros, Gallo. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com