Jelszóigénylés

Nacsa Gábor újra szegedi színekben

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 24., szombat
A többszörös magyar bajnok és kupagyőztes játékos segítsége most különösen fontos.

1021 nap – ennyi idő után játszott teremröplabda-mérkőzésen Nacsa Gábor, aki szereplésével pénteken sokakat meglepett Szolnokon. Nem véletlen, hogy nem mutattuk be új igazolásunkat korábban, hiszen e hatás volt a cél, az ellenfél számára váratlan megjelenésével kis híján ötszettes csatára kényszerítettük a Tisza-parti riválist.A 16-szoros válogatott röplabdázó húzóembere volt a bajnoki negyedik helyet elérő HPQ-Szeged csapatának és ebben a szezonban visszatért és a Vidux-Szegedi RSE élvonalbeli együttesét segíti – persze csak amikor lehetősége van rá. A játékos ugyanis többször kiemelte beszélgetésünk során: számára a békéscsabai edzői munkája élvez abszolút elsőbbséget, hiszen főállása van a BRSE Röplabda Akadémián a gyermek, az ifjúsági és a junior korosztályos csapat vezetőedzőjeként. Az előző idényben a minisekkel dolgozott, illetve a női csapat másodedzője is volt a viharsarkiaknál, ahol remekül érzi magát.

– Komolyan veszem ezt a hivatást, mindent megteszek a fejlődésért, szeretnék megfelelni az elvárásoknak – kezdte a beszélgetést Nacsa Gábor. – Emellett persze amikor tudok, segítek a Szegednek, hiszen hiányzott a teremröplabda. A visszatérésem először csak félig viccesen került szóba egy továbbképzésen, ahol hosszú idő után találkoztam régi-új mesteremmel, Nusser Elemérrel. Terveztem, hogy újra pályára lépjek, így örültem, hogy ezután komolyabban is felmerült a lehetőség – jegyezte meg.

A BRSE-nek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, hálásak vagyunk a békéscsabai klubnak, hogy leigazolhattuk Nacsa Gábort, akinek a szereplése nagy segítséget jelent számunkra. Reméljük, hogy minél több mérkőzésen pályára léphet majd szegedi színekben.

Nacsa Gábor 2018 januárjában keresztszalag-szakadást szenvedett egy libanoni bajnokin, azóta várt a játékkal, de csak teremben, hiszen strandröplabdában már játszott azóta az országos bajnokságon. Idén elődöntőben szerepelt régi harcostársával, Kaszap Tamással, akivel 2014-ben bajnok lett, 2015-ben és 2016-ban pedig ob-ezüstérmes volt, és emellett 2017-ről van egy másik bajnoki címe, amit Bagics Balázs oldalán ért el.

Ha már az eredményeknél tartunk, említsük meg a teremben elért sikereket is: ifjú titánként még szegedi színekben 2001-ben kupagyőztes lett a Medikémiával, majd 2012-ben a Kaposvár, 2014-ben pedig a Kecskemét színeiben is sikerült neki a duplázás, vagyis egy szezonon belül megnyerni a magyar bajnokságot és a magyar kupát. Nem véletlen, hogy korábban a magyar felnőtt válogatottaknál segédedzőként is dolgozott. Ilyen tapasztalattal óriási pluszt tud adni egy játékos NB I-es csapatunknak, amely a járványhelyzet és a sérülések miatt most több sebből vérzik.

– Örülök, hogy Szolnokon segíteni tudtam a srácoknak, akik az első pillanattól bíztak bennem, ezt pedig igyekeztem pontokkal meghálálni. Jó és nosztalgikus érzés volt szegedi mezben játszani, hiszen erre kilenc éve volt példa utoljára. A játékommal és a rutinommal igyekszem új erőt adni a csapatnak, pozitív lendületet biztosítani a fiataloknak. Miután még jobban összeszokunk és komplett lesz a keretünk, szeretnénk megrángatni néhány oroszlán bajszát – árulta el Nacsa Gábor.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com