Jelszóigénylés

11 év után visszatérhetünk az Extraligába!

Megosztás:
Megjelent: 2022. május 5., csütörtök
A Vidux-Szegedi RSE egy győzelemre van a bravúrtól

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es röplabdacsapata visszatérhet az élvonal felsőházának számító Extraligába, ehhez vasárnap 18 órától a MÁV Előre SC-Foxconn otthonában kell győznie. Ha összejön a bravúr, akkor 11 év után újra a legjobb magyar klubok között szerepelhetünk!

Városunkat legutóbb HPQ-Szeged néven képviseltük az Extraligában, a 2010/2011-es szezonban kilencedik helyen zártunk. Régóta vártuk ezt a pillanatot, így szurkolói buszt is szervezünk Székesfehérvárra. Április elején a Lila iskolában óriási csata volt a felek között, a végén ötszettes vereséget szenvedtünk, így a visszavágás is motiválja a srácokat.

Szerencsére nem kell számolgatni a nagy derbi előtt, a pontegyenlőség miatt egyszerű lett a képlet: a mérkőzés győztese jut az Extraligába. A múlt heti állásnál egyszerűbb matek a Dágnak köszönhető, ugyanis a felsőházi rivális óriási meglepetésre 3:0-ra legyőzte a MÁV Előrét. Ezzel a Vidux-Szegedi RSE az utolsó forduló előtt át is vette a vezetést a rájátszásban.

– Örültünk a múlt heti eredménynek, hiszen így tisztább a helyzet, a mérkőzés lényegében olyan lesz, mint egy kupadöntő – jegyezte meg Fésüs Erzsébet vezetőedző. – A Dág elleni négy győzelmünk is felértékelődött a múlt héten. Örülök a fiúk hozzáállásának, ugyanis a meglepő dági siker másnapján már arról beszéltek, hogy kezeljük helyén ezt a helyzetet, nehogy elbizakodottá váljunk. Egész évben azért dolgoztunk, hogy az utolsó mérkőzésen legyen esélyünk az Extraligára, ezt el is értük, így már nincs rajtunk nyomás, hiszen a klub részéről ebben a szezonban még nem volt elvárás a feljutás. A játékosok viszont maguktól elvárják ezt a nagy sikert, egy óriási élménnyel koronáznák meg a szezont. Szeretném, ha a fiúk élveznék a játékot, szerintem így tudják kihozni magukból a maximumot egy ilyen téttel bíró rangadón – véli a tréner.

Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 6. forduló, Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ
2022. május 8. vasárnap, 18:00
MÁV Előre SC-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com