Jelszóigénylés

Óriási skalpot gyűjtöttek: maratoni csatában győzte le a Dágot a Vidux-Szegedi RSE!

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 5., vasárnap
A szezon negyedik ötszettes meccsét nyerték meg

Két hét szünet után lépett újra pályára a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata az Extraligában. A 6. fordulóban hazai pályán fogadták a Dág KSE csapatát, akik jelenleg a tabella élmezőnyében foglalnak helyet. Éppen ezért nem is számított könnyű találkozóra Berkes Zoltán. Nem is lett, viszont óriási győzelmet arattak hazai pályán.

Ihletett formában kezdte a találkozót a Vidux, cseppet sem látszott a fiúkon a meccs nélkül töltött két hét. Berkes Zoltán épp ezt tűzte ki célul a pihenőidőre, hogy megtartsák azt a formát és lendületet, amely az eddigiekben sikeres győzelmekhez és pontszerzésekhez segítette a csapatot. De a sérülések és betegségek nem kerülték el a társaságot, amivel azért meg kellett küzdeniük.

A váltott pontszerzések után gyorsan kétpontos előnyt harcolt ki a hazai gárda, egészen 11-8-ig. Ekkor időt is kértek a vendégek. Rövid pontváltást és egy maratoni labdamenetet követően már 4-gyel is vezetett a Szeged. A folytatásban óriási bombák jöttek mindkét oldalon, s bár kicsiken múlt, egy pontra, 14-13-ra zárkózott, majd 15-15-ra ki is egyenlített a pirosmezes alakulat. Egy szerencsés vendég pontszerzést követően át is vette a vezetést a Dág, ekkor Berkes Zoltán is időt kért. Gyorsan vissza is szerezte a kétpontos előnyét a „fekete sereg” egy vendég hiba és Kiss óriási bombájának köszönhetően. A végjáték viszont nem alakult simán, 22-21-re a komáromi csapatnál volt az előny, így Berkes Zoltán időt kért. Gönczi azonnal egyenlített, de máris jött a vendég válasz is rá. Majd még egy, viszont hiába jöttek fel 24-23-ra, egy rontott nyitást követően az első szett végén a vendégek örülhettek.

Szegedi ponttal kezdődött a második játékrész, de egyik pontot sem hagyta válasz nélkül a Dág. Újabb hosszú labdamenet következett, elképesztő mentésekkel, de nem sikerült megtörni a vendégeket. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, minden pontra jött a válasz, mindkét oldalon. 8-6-nál majd 9-7-nél kettővel is vezetett a Dág, de nem sokáig örülhettek, hiszen gyorsan jött a hazai egyenlítés, majd az újabb vezetés is. Szépen jöttek a hazai – és vendég – pontok, de 17-15-nél újra Csányiéknál volt az előny, így a Dág újra időt kért. A rövid pihenőt követően óriási ásszal kezdett Bodnár, de két vendég pont volt a válasz rá, így nem nőtt tovább az előny. Pozzobon viszont nem hagyta közelebb férkőzni az ellenfelet, 20-17 állt így már az eredményjelzőn. Sajnos nem sokáig, mert 1 pontra jött vissza a komáromi gárda, így Berkes Zoltán is időt kért. Milyen jól tette?! Azonnal jöttek is a szegedi pontok, így 22-19-nél a vendégek is kikérték második idejüket. A meccs viszont szegedi ponttal folytatódott, innen viszont nem adta ki a játszmát a kezéből a Vidux, és 25-22-re nyertek Pozzobonék, ezzel 1-1-re módosítva találkozó állását.

Bár vendég vezetéssel indult a harmadik szett, 4 egymás utáni szegedi pontot követően időt is kértek a komáromiak. Két gyors vendég pontot követően nem maradtak el a szegediek sem, de a kisebb előnynek nem sokáig örülhettek, mert 6-6-ra szépített Buzás Miklós Dániel együttese. 8-7-es dági előnyt nem hagyta szó nélkül Gönczi, és 2 pontját követően már 10-9-re újra ők vezettek. 12-9-nél időt kértek Buzásék, de az első pontnak a hazaiak örülhettek. Ahogy többnek is, mert zseniális megoldások, és szemtelen labdákat követően gyorsan 15-10 állt az eredményjelzőn. Pár pillanat alatt viszont már 15-14, így Berkes Zoltán is időt kért. 18-15-re meg is lódultak, ám Krupánszki nem hagyta annyiban a dolgot, és máris kiegyenlített a Dág. Bár újra megindultak Göncziék, átvette a vezetést a Dág, így 22-21-nél a Szeged is időt kért. Csányi minden dühe benne volt ebben a labdában, azonnal egyenlítettek a feketék, majd újra Csányi brillírozott, így már újra ők vezettek 23-22-re. Vendég egyenlítést követően Pozzobon labdájába jobb volt nem beleérni. Ugyan megint jött egy válaszpont, majd a váltott pontok a szegedi előnyre, Pozzobon rövidre zárta, és a szettet végül 28-26-ra a Szeged nyerte.

Szorosan indult a negyedik játszma, hiába vezetett rövid időn belül a Dág 8-6-ra, szinte ugyanilyen gyorsan már egalizált a Szeged. Ezt követően nehezen tudott átlendülni saját magán Vidux, mert rendre egalizált kétpontos hátrányból, a vezetést nem tudták megszerezni. 15-15-ös vendég időkérést követően megtört a jég, és előbb 17-16-ra, majd 18-16-ra átvette a vezetést a Tisza parti alakulat! Most fordult a kocka, a Dág egyenlített, s bár Gönczi révén még visszavették a vezetést, 21-19-re módosította gyorsan az eredmény állását a fekete-piros alakulat. Elmaradtak a szegedi pontok, így 25-20-ra hozta a játszmát a Dág, így már biztos lett, hogy újra – a szegediek szezonjában sokadjára - ötszettes meccsen dől el az eredmény.

Gyorsan 2-0-val kezdte a szettet a Szeged, és meg is indultak a hazai pontok, mert 4-1-nél már a vendégek időt is kértek. Jött is a vendég találat, de a szegedi is, nem is egy, így 6-3-ra vezettek Csányiék. 8-5-ös szegedi előnynél jött a térfélcsere, s hiába jött az első pont a Dágtól, tartotta a hárompontos előnyét a Vidux. 10-7-nél újra időt kért Buzás Miklós Dániel vezetőedző, ami viszont nem törte meg a Szegedet, sőt! Pozzobon sáncának köszönhetően 11-7, elindult a szegedi henger, és záporoztak a pontok Pozzobonnak és Csányinak köszönhetően. 14-7-nél ugyan jött egy dági pont, Pozzobon azonnal eldöntötte a meccset! Rendkívül értékes győzelmet arattak Berkes Zoltán fiai, ami komoly lökést adhat a jövő heti ellenfél, a Dunaújváros ellen!

Berkes Zoltán: Hatalmas skalpot gyűjtöttünk ma a Dág ellen, hiszen egy borzasztóan erős, és kellemetlen röplabdát játszó csapatról van szó. Nem véletlen, hogy nagy múltú, komoly extraligás csapatokat is rendre meglepnek. Csalóka, mert úgy tűnhetett, hogy könnyű ellenük pontot szerezni, vagy hogy hamarabb is eldönthettük volna a találkozót, ám nagyon meg kellett dolgozni a pontokért. A Dág pedig egyáltalán nem adta könnyen magát. A győzelem annak fényében még jobban felértékelődik, hogy az elmúlt két hetünkben nem kerültek el minket a sérülések és a betegségek, de ebből is fel tudunk állni, és nagyon fontos győzelmet arattunk, amiért hatalmas gratuláció jár a srácoknak!


Vidux-Szegedi RSE – DÁG KSE 3:2 (23-25, 25-22, 28-26, 20-25, 15-8)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 6. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok,  néző: 255. Vezette: Szél Márta Judit, Gyulai Géza.
Vidux-Szegedi RSE: Bodnár, Gönczi, Honti, Kiss G., Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó), Kasnyik, Szepesi, Pintér, Sarnyai. Vezetőedző: Berkes Zoltán, Masszőr: Zana Tamás.
Dág KSE: Krupánszki, Kun, Szabó B., Sow, Flachner, Csordás. Csere: Farkas R. (liberó), Czibula, Tarr, Bandi, Nagy P Vezetőedző: Buzás Miklós Dániel.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com