Jelszóigénylés

Duplán értékes ez a győzelem!

Megosztás:
Megjelent: 2020. január 31., péntek
Nincs is hasznosabb, mint egy nehéz rangadón nyerni, a Pécs ellen sikerült.

Korábban már láttuk a Lila iskolában játszani a Pécs együttesét, és az akkor tapasztaltak, valamint a férfi NB I eddigi eredményei alapján a Vidux-Szegedi RSE csapatára egy kötelező győzelem várt a két fél második Tisza-parti összecsapásán. Nyertünk is, de óriási harcot hozott a derbi, öt szettben dőlt el. Ez persze nem véletlen: ellenfelünk tudta, hogy szinte az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a bennmaradásért vívott harcban, míg mi komoly lépést tehettünk debütáló évünk célja felé. Ezt meg is tettük, de nem csak ezért volt hasznos ez a siker!Szokták mondani: a nehezen kicsikart győzelmekből tanul legtöbbet egy csapat, és ebből meríthet legtöbb erőt a jövőben. Erre a meccsre ez maximálisan igaz, hiszen szetthátrányból fordítva zsebeltük be az értékes bajnoki pontokat.


 
– Le a kalappal ellenfelünk előtt, a Pécs önmagához képest nagyon jól játszott, a maximumot hozta ki magából – kezdte a mérkőzés értékelését Nusser Elemér vezetőedző. – Simább győzelemre számítottam, de az első szettben ez már meghiúsult, akkor ugyanis hiba nélkül játszott riválisunk. Persze biztos voltam benne, hogy ezt a formát nem tudják végig tartani, és tanítványaim nem is ijedtek meg – hangsúlyozta a szakember.
 

Hullámzó volt a teljesítményünk, két játékosunkra csak pár labdamenetben tudtuk számítani, így nem lehetett biztosra mondani a hazai sikert. Jött is az ötödik szett, de itt már nem kellett izgulni: felőröltük ellenfelünket.

– A végjátékban lehetett érezni, milyen sokat ér, hogy sokkal fittebb a csapatunk. Ez is rengeteget segít, ha van egy olyan meccs, amit muszáj megnyerni, viszont nem kiegyensúlyozott a játékunk. Jó tapasztalat, hogy egy ilyen meccset is meg tudunk nyerni, erre az élményre is lehet építeni. Vannak mérkőzések, amikor nem a játék szépsége számít, csak a racionalitás, és ez ilyen volt. A feladatot megoldottuk, és úgy is nagy lépést tettünk előre, hogy három helyett csak két pontot szereztünk. Ha újra tudunk nyerni a Pécs otthonában, akkor már remek helyzetben leszünk – nyilatkozta Nusser Elemér.
NBI Férfi Bajnokság Liga Alapszakasz II., Szeged
Vidux-Szegedi RSE - PTE-PEAC 3:2 (18:25)(25:15)(25:19)(22:25)(15:7)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Fülöp Norbert, Csányi Dániel, Farkas Baráti Attila, Nagy Zsolt, Piti Richárd, Bitó Attila. Csere: Borsi Levente (libero), Váradi Zoltán (libero), Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Inhoff Attila, Demcsák Balázs, Bodnár Lajos, Kiss Gábor
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com