Jelszóigénylés

Így kell megérkezni! Álomrajtot vett az Extraligában a Vidux-Szegedi RSE!

Megosztás:
Megjelent: 2023. október 8., vasárnap
Nehéz meccsen, de férfias játékkal, 5 szettben szereztük meg a győzelmet Debrecenben

Határozottan megérkeztünk az Extraligába! A végéig kiélezett meccsen, 5 szettben győztek Berkes Zoltán fiai a DEAC otthonában az Extraliga 1. fordulójában. A Vidux-Szegedi RSE 3:2-es győzelme újoncként erőt adhat mindenkinek a szerdai, hazai folytatásra.

Pénteken még a Kecskemét ellen játszotta utolsó felkészülési meccsét a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata, hogy igazi meccshangulatban kezdhessék meg vasárnap a szezont. Nem ismeretlen ellenféllel kezdték meg Extraligás szereplésüket, amely talán egy kis könnyebbség is volt az újoncként debütáló fiúknak. Alig egy hónappal ezelőtt már felkészülési tornán találkoztak a hajdúságiakkal: a miskolci megmérettetésen a papírforma szerint erősebb Debrecen ellen aratott győzelmet Berkes Zoltán csapata, így ezzel a sikerrel utazhattak most is a "cívisvárosba". Akkor bátor játékot mutatott a csapat a pályán, edzőjük most is ezt kérte a csapattól.

Bár továbbra is a hazaiak tűntek a papírforma szerint az esélyesebbnek, az első szett kívülről simának tűnt. És nem a hazaiaknak. Bár mindkét csapat sok hibával játszott, 25-16-ra hozták azt a szegediek magabiztos játékkal. Ezt követően kiélezett csatát hozott a találkozó, felváltva nyerték a játszmákat a csapatok, majd a 4. szettnél egy szegedi rövidzárlat és fáradtság következett. A Debrecen minden apró hibát komolyan megtorolt, Berkes Zoltán vezetőedző több idejét is kikérte, valamint frissített a csapaton is. Ennek köszönhetően nem nőtt a különbség, mégis magabiztosan alakította 2:2-re a találkozó állását a hazai gárda. Jött az utolsó, rövidebb felvonás, ahol a Szeged újra magára talált, és fontos pontokkal sikerült megszerezniük első Extraligás győzelmüket! Ez igazi csapatjáték volt, ahogy meg kell érkezni egy ilyen bajnokságba!

Legközelebb szerdán, az Újszegedi Sportcsarnokban lép pályára a Vidux-Szegedi RSE, amikor a TFSE érkezik a 2. fordulóban.

Berkes Zoltán vezetőedző: Én is úgy éreztem, hogy tényleg ajtóstól érkeztünk meg az Extraligába! Kiválóan kezdtük a találkozót, rendkívül motiváltan, koncentráltan játszottunk, ami meg is mutatkozott az első szett eredményén. A folytatásban ugyan magára talál a Debrecen, nagyon erőseket szerváltak, amellyel sokszor nem tudtunk mit kezdeni, de ettől függetlenül folyamatosan fej-fej mellett haladtunk. A 4. szettben jött egy rövidzárlat, egy picit elfáradtunk, akkor próbáltam a kulcsjátékosokat pihentetni, ami nagyon jó döntés volt, mert a pályára lépő játékosok is azt hozták, ami kellett a sikerhez. Így igazi csapatjátékkal, az első játszmához hasonló motiváltsággal és koncentráltsággal az 5. szettben eldöntöttük a találkozót. Nagyon büszke vagyok a csapatra!

DEAC  Vidux-Szegedi RSE 2:3 (16-25, 25-22, 21-25, 25-19, 11-15)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 1. forduló, Debrecen, DESOK Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Villás, Jámbor.
DEAC: Remete, Pavliuk, Bagics, Kiss I., Tóth A., Veres. Csere: Imre, Lovas, Bán (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.
Vidux-SZRSE: Piti, Bodnár, Pozzobon, Csányi, Kiss G., Sarnyai. Csere: Borsi (liberó), Honti, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com