Jelszóigénylés

Hazai pályán vágott vissza a MAFC a Szegednek

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 19., vasárnap
Az Extraligában nem tudták megismételni a Magyar Kupa győzelmet

A csütörtöki idegenbeli győzelem után vasárnap hazai pályán fogadta a MAFC-BME együttesét a Vidux-Szegedi RSE. A különbség annyi volt, hogy most nem a Magyar Kupában, hanem az Extraliga soron következő, 8. fordulójában. A 3 nappal korábbi győzelem fényében hazai pályán joggal reménykedhetett a Szeged, hogy itthon tartja a bajnoki három pontot, ám a betegségek nem kerülték el a csapatot, ami sokban megnehezítette a dolgukat.

Gönczi pont ott folytatta a MAFC ellen, ahol a hét közepén abbahagyta, és csodás ponttal nyitotta meg az első szettet. Magabiztosan kezdték a fiúk a találkozót, és egyedül Altunaga tudott pontot szerezni a vendégeknél, így 5-1-nél időt kért Pápai Péter. Bár a szünet utáni első pont a hazaiaké lett, egy rontott nyitással lett meg a vendégek második pontja. Látványos labdamenet után ugyan szép találatot szerzett a MAFC, de jött is rá a szegedi válasz, nem is egy, így kevesebb, mint 10 perc után már 9-3-ra állt az első játszma. A pillanatnyi öröm nem tartott sokáig, elindult a vendég pontgyártás, és 10-7-re zárkóztak. Csányi pontja a legjobbkor jött, ahogy a vendég rontás, így újra öttel vezetett a Szeged. Záporoztak a szegedi pontok, Pozzobon ihletett formában játszott, csak úgy, mint csütörtökön, így 16-10-es állásnál másodszor időt kértek a vendégek. Bár jött egy találat a fehérmezesektől, a Viduxtól 3 is, így kettőt cseréltek a vendégek. 2 rontott nyitás jött a MAFC-tól, de a szegedi oldalról is érkezett egy, majd egy válasz, így a végjátékra 21-13-mal fordultak a csapatok. Fordulatos labdamenet után Altunaga minden dühét belerakta ebbe az ütésbe, pont lett belőle. Rövidre akarta zárni a szettet a Szeged, de a nagy lendület miatt a hibák felszaporodtak, de így is 25-18-ra hozták az első játékrészt.Remekül indult a második játszma, gyorsan magához ragadta a Szeged a vezetést. Gönczi megint parádézott, így pontja után már kettő volt a szegedi fór. Egészen egy rontott nyitásig, de Pozzobon tett róla, hogy álom maradjon csak a vendég egyenlítés. Reyes viszont jól odasuhintott, de Piti válasza se sokáig váratott magára, ezzel 5-3 lett az állás. Bodnár csodás vetődése sem volt elég, hogy ne jöjjön fel egyre a MAFC, és egy hosszú labda után nem maradt el az egyenlítés sem. Így már 8-8 állt az eredményjelzőn. De nem sokáig, pillanatok alatt újra kétpontos fórba került a Szeged. Tartotta is ezt az előnyt a Vidux, 15-12-nél viszont már +3 állt a hazai csapat mellett, így időt kértek a vendégek. Rendre egyre zárkózott a vendég gárda, Gönczi és Bodnár a legjobbkor villant, így már újra hárommal, 18-15-re vezetett a Szeged. Az egyenlítést megint nem tudták elkerülni, így 20-20-as állásnál Berkes Zoltán időt kért. Következett a véghajrá, ami egy vendég ponttal indult, de Pozzobon olyan labdát ütött, amibe jobb nem volt beleérni. Reyes megint visszaszerezte a vendég fórt, de jött az egyenlítés, és a vezetésért nyithatott a Szeged. Csányi szerezte vissza a hazai vezetést, így 23-22-nél a MAFC időt kért. Az első pont a vendégeké lett, majd egy szegedi rontás után már csak egyre volt a MAFC a szettgyőzelemtől. Időt kért Berkes Zoltán. Egy vendég blokkot követően vége lett a játszmának, ezzel 1-1-re alakította a meccs állását a MAFC.

Bodnár cseles megoldásával indult a harmadik szett, de egy rontott szerva után Reyes szerezte meg csapatának a vezetést. Elkapta a fonalat a MAFC, kihasználták a hazai hibákat, így rövidesen 3-7 állt az eredményjelzőn. Berkes Zoltán időt kért. Bár megvolt a ziccer, Pozzobon labdája elszállt, de Gönczi nem hibázott. A vendégek kétszer is, így már csak kettő volt a hátrány. Altunaga és Reyes jól találta meg a réseket, így 7-12-re nőtt a vendég előny. Újra időt kért Berkes Zoltán. Nem találta a Szeged a MAFC ellenszerét, így tovább nőt a hátrány. Pintér Barnabás állt játékba a Szegednél 10-17-es állásnál. Pozzobon újra megtalálta ütőkezét, így elindult a szegedi zárkózás. De gyorsan lehűtötte a szegedi lendületet a MAFC, hiszen a játszma végére már 9 pontra nőtt a szegedi hátrány. Piti nem hagyta, hogy ez tízre változzon, de sajnos csak egy rövid ideig örülhettek, ugyanis a játszmát 15-25-re nyerte a vendég gárda.

A fehérmezesek lendületben maradtak, de nem engedte a Szeged kettőnél jobban eltávolodni a vendégeket. Pozzobon bomba nyitását követően már 5-5 állt az eredményjelzőn, de a vezetést újra a MAFC ragadta magához. 8-5-ös vendég vezetésnél időt kért Berkes Zoltán. Jött is a szegedi pont, de Reyes megint nem hagyta sokáig örülni a hazaiakat. Gönczi révén megint kettőre zárkózott a Szeged, de Altunaga és a vendég blokk megint túl jól működött. Ezzel már 8-12 volt az állás. Minden szegedi pontra érkezett a válasz, így nem tudott csökkenni a különbség. Egészen 14-12-ig, amikor Bodnár csapott oda, és már csak kettő volt a hátrány! Időt kért a MAFC. Ugyan az első pontot behúzták, elindultak a szegedi találatok, és már csak 1-re volt a fővárosi csapat! Egy hibát követően már egálra álltak, 15-15-ről indult minden elölről. Csányi újra formába lendült, 2 szépségdíjas pont után már a Szegednél volt az előny, 17-16. Mindössze 18-19-ig, amikor újra átfordult az előny, így időt kért Berkes Zoltán. Pozzobon ugyan egyenlített, de Altunaga rondított bele a szegedi örömbe. Gönczi újra a legjobbkor villant. Váltakozva potyogtak a találatok, így 22-22-re állt a játszma. Két vendég találatot követően nem tudta megállítani a Szeged a MAFC-ot, akik így 3-1-gyel visszavágtak a csütörtöki vereségért.

Berkes Zoltán: Köszönöm a srácoknak, hogy többen betegen is vállalták a találkozót. Úgy mentünk bele ebbe a meccsbe, ahogy azt kell. Azaz fegyelmezetten, betartva azokat az utasításokat, amiket megbeszéltünk. A motivációval és az akarással egyáltalán nem volt baj, viszont a második játszmától sajnos rossz döntéseket hoztunk, amivel a MAFC-ot újra játékba hoztuk, magunkat meg egy picit lehúztuk. Amikor újra elkezdtük betartani a megbeszélteket, akkor már nem találtuk a meccs ritmusát, és pszichésen nem tudtunk visszatalálni a meccsbe. A betegségek a 3. szettben kiütköztek, emiatt például a blokkban sem találtuk a ritmust. Bár kis túlzással földbe döngöltek minket a játszmában, nincs valójában ekkora különbség a két csapat között, de a sok kis apró hibának ez lett a vége. Amire csütörtökön oda tudtunk figyelni, arra most nem. Kiszámítható volt a játékunk, amit ki is használt az ellenfél.


Vidux-Szegedi RSE – MAFC-BME 1:3 (25-18, 23-25, 15-25, 22-25)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 8. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, néző: 170. Vezette: Szél, Horváth.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Kiss G., Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó), Polyák (liberó). Kasnyik, Szepesi, Pintér, Honti, Sarnyai, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán. Masszőr: Zana Tamás.
MAFC-BME: Katona, Bandi, Oláh, Reyes, Altunaga, Kocsondi. Csere: Benkő (liberó), Tamási, Zeitler, Balogh, Sárik-Veress. Vezetőedző: Pápai Péter.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
Képgaléria
Képgaléria
2023. december 6., szerda
Képgaléria
2023. december 6., szerda
Hír
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com