Jelszóigénylés

Óriási küzdelemben bizonyítottunk a dági visszavágón

Megosztás:
Megjelent: 2022. december 11., vasárnap
3:2-re arattunk győzelmet a Dág KSE ellen

A szerdai győzelem után a Vidux-Szegedi RSE NB I-es együttese a Dág KSE csapatán is felülkerekedett, a kiélezett küzdelemben végül 3:2-re sikerült nyerniük.

Az idegenbeli mérkőzésnek nagy tétje volt, ugyanis a korábbi, szezon eleji küzdelemben alul maradtak játékosaink az ellenfél csapatával szemben. Ahogyan a hazai fordulón, most is izzott a levegő, senki sem szerette volna kiengedni az irányítást a kezéből. A dágiakat motiválta a korábbi győzelem, a szegedieket pedig a visszavágón való bizonyítás ösztönözte. Játékosaink a mérkőzés kezdetétől mindent megtettek, hogy dominálni tudjanak a pályán, és minél nagyobb előnyt szerezzenek. Az első két szettben rendkívül koncentráltan, keményen játszottunk, egy percig sem engedtük, hogy az ellenfél irányíthasson. A kevés hibával való játék meg is hozta az eredményét, mindkét játszmát 25:22-re nyertük meg. A térfélcsere után hasonló játékkal könnyen meg lehetett volna a hárompontos győzelem, azonban a Dág játékosai sosem adják fel könnyen. Nagyon jól felvették a játék ritmusát, amit a saját előnyükre tudtak fordítani a következő két szettben. Ez a kimenetel kísértetiesen hasonlított a hazai mérkőzésre, játékosaink elkezdtek elbizonytalanodni, egyre több nyitást rontottak, valamint a támadásaink is gyengültek. A harmadik szett eredménye így 25:21, a negyediké pedig 25:18 lett a Dág KSE javára. A döntő szettbe így lélektani előnnyel érkezett az ellenfelünk, több ponton is úgy tűnt, hogy övék lesz a győzelem. Férfi csapatunknak viszont volt olyan erős akaratereje, hogy ne engedjék, hogy ugyanaz legyen a mérkőzés végkimenetele, mint a korábbinak. Megőrizték a hidegvérüket, a játékra koncentráltak a legfontosabb pillanatban: szinte vesztett helyzetből is fölálltak, végül pedig megnyerték a döntő játszmát 15:13-ra.

Fésüs Erzsébet: Hihetetlen mérkőzésen vagyunk túl, minden elképzelésünket felülmúlta a mostani küzdelem. Nagyon szerettük volna, ha a korábbi forduló veresége után most miénk lehessen a győzelem, amiért mindent meg is tettünk. Bár voltak problémáink a játék néhány elemével a harmadik, majd a negyedik szettben is, végül mi tudtunk dominálni a pályán, és a küzdelem végkimenetelére ez nem nyomta rá a bélyegét. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen nem engedték ki a kezükből a győzelmet, annak ellenére sem, hogy az ötödik szettben többször vesztett helyzetbe kerültünk. Volt annyi hitünk és akaratunk, hogy az utolsó pillanatokban is tudtunk változtatni, fölállni és nyerni.


Dág KSE - Vidux-Szegedi RSE 2:3 (22:25, 22:25, 25:21, 25:18, 13:15)
Férfi NB I Liga Alapszakasz. Dág, 60 néző. Vezette: Soltész, Ujházi.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Kiss Gábor, Davi Luiz Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com