Jelszóigénylés

A bajnokság főpróbája: jön a II. Vidux Kupa!

Megosztás:
Megjelent: 2021. szeptember 24., péntek
Szombaton női és férfi felkészülési tornát rendezünk a Lila iskolában.

Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendeztünk felkészülési tornát, és a sikeres szervezőmunkának meg is lett a gyümölcse: szombaton következik a II. Vidux Kupa. Három-három férfi és női együttes számára ez lesz a közelgő bajnokság főpróbája. Az extraligás, NB I-es és NB II-es csapatok háromszettes mérkőzéseket vívnak egymással. Természetesen a Vidux-Szegedi RSE férfi és női csapata egyaránt indul.

A hölgyeknél az NB II-es küzdelmeket jövő héten kezdő szegediek ellenfele a Veszprém és a BVSC lesz, így szinte megismétlődik a szezon első felkészülési versenye. A házigazda élvonalba jutásra pályázik, így biztosak lehetünk benne, hogy a lányok nagyon komolyan veszik a pontvadászat előtti utolsó meccseket.

– Erős a mezőny, amit jól mutat, hogy pár hete ez a három csapat körbeverte egymást – emlékeztetett a Vidux-Szegedi RSE vezetőedzője, Milodanovics Andrea. – Nagyon jó csapatokkal játszunk két mérkőzést, amelyeken a fejlődést szeretném látni. Sajnálom, hogy Kovács-Fiskus Fanni nem tud játszani, de mindenki más bevethető lesz. A megbeszélt taktika betartását, jó hozzáállást és energiát szeretnék látni a tanítványaimtól. Természetesen még sok munka áll előttünk, de ezen a héten már úgy éreztem a lányokon, hogy készen állnak a bajnokságra, most pedig ezt bizonyíthatják is – jegyezte meg a tréner.

A férfi mezőnyhöz Dunaújvárosból extraligás ellenfél csatlakozik, ugyanis a DKSE is nevezett, illetve egy másik NB I Liga bajnokságban szereplő csapat, a Rákosmente vár még a Vidux-Szegedi RSE legénységére.

– Egy ilyen mezőny tökéletes felkészülési lehetőséget kínál, élni szeretnénk vele – hangsúlyozta Nusser Elemér, a Vidux-Szegedi RSE vezetőedzője. – Új játékosaink miatt különösen fontos lesz a torna, hiszen még össze kell csiszolódniuk a srácoknak. Csendes Csaba és légiósunk, Tomas Dileo is bőven kap majd lehetőséget, hogy élesben is játszanak új társaikkal, minél több felállást szeretnénk velük kipróbálni. Az argentin feladóra különösen kíváncsi leszek, hiszen érezhetően gyorsabb játéka van, mint amit eddig megszoktak a fiúk, így fel kell venni vele a ritmust – nyilatkozta a mester.

A II. Vidux Kupa programja:
11.00: Vidux-Szegedi RSE (női) – BVSC-Zugló
12.30: Vidux-Szegedi RSE (férfi) – DKSE
14.00: BVSC-Zugló – Veszprém Volley
15.30: Rákosmente – DKSE
17.00: Vidux-Szegedi RSE (női) – Veszprém Volley
18.30: Vidux-Szegedi RSE (férfi) – Rákosmente

 Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com