Jelszóigénylés

Óriásit harcoltunk, de nem ért Extraligát

Megosztás:
Megjelent: 2022. május 8., vasárnap
A Vidux-Szegedi RSE parázs csatában kapott ki Székesfehérváron

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata az Extraligáért szállt harcba a MÁV Előre SC-Foxconn otthonában. A hajrában a székesfehérváriak örülhettek a feljutásnak, 3:1-re kaptunk ki, amit nagyon sajnáltunk, hiszen 0:2-ről felállva több lehetőségünk is volt az ötödik szett kiharcolására.

Az első szettet jobb elfelejteni, szinte semmi nem jött össze a mérkőzés elején. Próbálkoztak a srácok becsülettel, de nem tudtuk megközelíteni a gyorsan meglépő hazaiakat. A második szettet is elvesztettük ugyan, de ekkor már megizzasztottuk a székesfehárváriakat, kezdtett egyenesbe jönni a játékunk.

A harmadik szettben már bravúros megoldásokkal meneteltünk, érződött, hogy átszakadt a mentális gát a fiúkban, egyre jobban látszott a szemükben, hogy ezt meg lehet csinálni. Emlékezzünk vissza: a Dág ellen is megcsináltuk a fordítást 0:2-ről. Az ismétléshez meg is tettük az első lépést, ugyanis a hajrát is remekül bírtuk.

Bár ötpontos hátrányba kerültünk a negyedik szett közepén, nem úszott el az egyenlítés reménye. Egy remek szériával felzárkóztunk, így jöhetett a küzdelem az ötödik szettért. Elképesztő forgatókönyvet hozott a hajrá, hiszen zsinórban négyszer jutottunk szettlabdához, de egyszer sem vittük be a végső csapást, ezzel szemben a hazaiak az első meccslabdát rögtön kihasználták, így 30:28-as maratoni csatában hozták a szettet, a derbit és ezzel a feljutást is. 

Sajnos nem jött össze az Extraliga, de ez nem is volt elvárás a Vidux-Szegedi RSE vezetőségétől. A korábban kitűzött célunk az volt, hogy a hajrában is legyen esélyünk, és ezt el is értük.

Mindannyian azt éreztük a csarnokban, hogy ha meglesz a negyedik szett, akkor az ötödik is összejön. Nem így történt, de a szegedi srácoknak így is járt a taps! Méghozzá milyen taps! A szurkolói busszal érkező szegedi B-közép majdhogynem hazai pályát varázsolt a Videoton Oktatási Központ csarnokába! Elképesztő volt a szurkolás, a hangulaton semmi sem múlott. Le a kalappal a drukkereink előtt!

Fésüs Erzsébet: – A hajrában a nyitás-fogadásunk nem volt elég jó, pár labdánál nagyon úgy éreztük, hogy sikerül az ütés, de remek blokkokat kaptunk. Óriásit küzdöttünk, de végig keményen játszottak a hazaiak, amit a végén már nem bírtunk. Az első szettet elizgultuk, de a második szettben játékba lendültünk. Fantasztikus volt a szegedi szurkolótábor, többször átlendítették a csapatot a nehéz helyzeteken! Szívből köszönjük!


MÁV Előre SC-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE 3:1 (25:17, 26:24, 24:26, 30:28)
Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 6. forduló. Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, 200 néző. Vezette: Árpás, Barabás.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Csendes Csaba, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Borsi Levente (libero).
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com