Jelszóigénylés

Óriásit harcoltunk, de nem ért Extraligát

Megosztás:
Megjelent: 2022. május 8., vasárnap
A Vidux-Szegedi RSE parázs csatában kapott ki Székesfehérváron

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata az Extraligáért szállt harcba a MÁV Előre SC-Foxconn otthonában. A hajrában a székesfehérváriak örülhettek a feljutásnak, 3:1-re kaptunk ki, amit nagyon sajnáltunk, hiszen 0:2-ről felállva több lehetőségünk is volt az ötödik szett kiharcolására.

Az első szettet jobb elfelejteni, szinte semmi nem jött össze a mérkőzés elején. Próbálkoztak a srácok becsülettel, de nem tudtuk megközelíteni a gyorsan meglépő hazaiakat. A második szettet is elvesztettük ugyan, de ekkor már megizzasztottuk a székesfehárváriakat, kezdtett egyenesbe jönni a játékunk.

A harmadik szettben már bravúros megoldásokkal meneteltünk, érződött, hogy átszakadt a mentális gát a fiúkban, egyre jobban látszott a szemükben, hogy ezt meg lehet csinálni. Emlékezzünk vissza: a Dág ellen is megcsináltuk a fordítást 0:2-ről. Az ismétléshez meg is tettük az első lépést, ugyanis a hajrát is remekül bírtuk.

Bár ötpontos hátrányba kerültünk a negyedik szett közepén, nem úszott el az egyenlítés reménye. Egy remek szériával felzárkóztunk, így jöhetett a küzdelem az ötödik szettért. Elképesztő forgatókönyvet hozott a hajrá, hiszen zsinórban négyszer jutottunk szettlabdához, de egyszer sem vittük be a végső csapást, ezzel szemben a hazaiak az első meccslabdát rögtön kihasználták, így 30:28-as maratoni csatában hozták a szettet, a derbit és ezzel a feljutást is. 

Sajnos nem jött össze az Extraliga, de ez nem is volt elvárás a Vidux-Szegedi RSE vezetőségétől. A korábban kitűzött célunk az volt, hogy a hajrában is legyen esélyünk, és ezt el is értük.

Mindannyian azt éreztük a csarnokban, hogy ha meglesz a negyedik szett, akkor az ötödik is összejön. Nem így történt, de a szegedi srácoknak így is járt a taps! Méghozzá milyen taps! A szurkolói busszal érkező szegedi B-közép majdhogynem hazai pályát varázsolt a Videoton Oktatási Központ csarnokába! Elképesztő volt a szurkolás, a hangulaton semmi sem múlott. Le a kalappal a drukkereink előtt!

Fésüs Erzsébet: – A hajrában a nyitás-fogadásunk nem volt elég jó, pár labdánál nagyon úgy éreztük, hogy sikerül az ütés, de remek blokkokat kaptunk. Óriásit küzdöttünk, de végig keményen játszottak a hazaiak, amit a végén már nem bírtunk. Az első szettet elizgultuk, de a második szettben játékba lendültünk. Fantasztikus volt a szegedi szurkolótábor, többször átlendítették a csapatot a nehéz helyzeteken! Szívből köszönjük!


MÁV Előre SC-Foxconn – Vidux-Szegedi RSE 3:1 (25:17, 26:24, 24:26, 30:28)
Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 6. forduló. Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, 200 néző. Vezette: Árpás, Barabás.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Csendes Csaba, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Borsi Levente (libero).
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
Hír
2024. február 27., kedd
Hír
Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com