Jelszóigénylés

Megtettük az utolsó előtti lépést az Extraligáért!

Megosztás:
Megjelent: 2022. április 30., szombat
Utolsó hazai mérkőzésén sima sikert aratott a Vidux-Szegedi RSE

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I-es csapata sima sikert aratott a MEAFC-Miskolc ellen. A szezon utolsó hazai mérkőzésén fontos volt, hogy három szettben győzzenek Fésüs Erzsébet tanítványai, hiszen így megmaradt az esély az Extraligára.

Az első szett 4:4-ig volt szoros, ezután a Miskolcon egyaránt kifogtak Nacsa Gábor ütései, Davi Pozzobon nyitásai, Csányi Dániel rutinos megoldásai és Piti Richárd blokkjai. Könnyed, magabiztos játékkal menetelt a Vidux-Szegedi RSE, így közte tíz állt az eredményjelzőn az első szett végén.

Remek alaphangot adott a másdik szettnek Tomas Dileo ravasz megoldása, amikor úgy tett, mintha labdába akarna érni, majd elengedte azt, és így csinált pontot a meglepett miskolciak ellen. A lelkes hazai szurkolótábort tapsra és mosolyra fakasztó jelenet után 5:5-ig volt szoros az állás, ismét gyorsan meglépett a Vidux-Szegedi RSE

Biztosan tartottuk is a 4-5 pontos előnyt, egészen a hajráig. 23:21-nél már nagyon kellett a biztatás és Fésüs Erzsébet időkérése is, kicsit kapkodott a hazai csapat. A folytatásban már szerencsére nem volt gond, 25:22-re behúztuk a szettet.

Úgy tűnt, a harmadik szett akár még szorosabb is lehet, de 8:7-nél jött a fordulat, a csapatkapitány vezérletével. Csányi Dániel egy-egy blokkal, nyitással és ütéssel szerzett pontot, majd egy maratoni labdamenetet is behúztunk, így 12:7-nél időt is kértek a vendégek.

A hajrára most nem maradt izgalom, csak a különbség volt kérdéses, a háromszettes szegedi győzelem már nem. A 9 meccslabda közül a harmadikat értékesítettük is.

Jöhet a mindent eldöntő ki-ki meccs Székesfehérváron, május 8-án (vasárnap) 18 órától a MÁV-Előre ellen az Extraligáért játszunk!

Fésüs Erzsébet: – Ilyen magabiztos játékot terveztünk, nem akartunk futni az eredmény után. Nagyon örülök, hogy ezt meg tudtuk valósítani. A Miskolcot úgy ismerjük, hogy bármikor képes extra fokozatba kapcsolni, így nem akartunk túl sokat cserélni, ahhoz túl nagy tétje volt a mérkőzésnek, de örülök, hogy így is tudtunk a kezdőkön kívül is néhány játékosnak lehetőséget adni. Jöhet a rangadó, amire régóta vártunk, megpróbálunk a feljutáshoz szükséges különbséggel nyerni.


Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 3:0 (25:15, 25:22, 25:17)
Férfi röplabda NB I Liga, felsőházi rájátszás, 5. forduló, Szeged, Lila iskola, 120 néző. Vezette: Sík, Szarka.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Csendes Csaba, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Bodnár Lajos, Inhoff Attila, Honti Szilárd, Váradi Zoltán (libero).
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com