Jelszóigénylés

Győzelem az első kupameccsen

Megosztás:
Megjelent: 2022. november 9., szerda
3:0-ra legyőztük a GAMMA PARTY•CO együttesét

Az idei évben szerencsénk volt a sorsolással: az első meccsünket a velünk azonos bajnokságban szereplő GAMMA PARTY•CO együttesével játszottuk a Magyar Kupa keretein belül. Mivel már volt tapasztalatunk az ellenfelünkkel korábbi bajnoki mérkőzéseken, így tudtuk, hogy reális cél lehet  a győzelem a Vidux-Szegedi RSE számára. Csapatunk mindent megtett annak érdekében is, hogy minél nagyobb arányban nyerjenek, és biztosabbá tegyék a továbbjutást. 

Hiába hátráltatta csapatunkat a tény, hogy hétköznap került megrendezésre a meccs, és az egyetemről, vagy a munkából érkeztek a pályára játékosaink- ki tudták használni a hazai rendezés adta lehetőségeket. Ugyan a szettek elején nem volt magabiztos a játékunk, a végjátékban mindig oda tudtuk tenni magunkat, és végül 3:0-s szettaránnyal zártuk a mérkőzést. 
Annak ellenére, hogy egy hétköznap esti derbiről volt szó, ráadásul nem is a megszokott helyszínen, a Városi Sportcsarnok lelátója megtelt szurkolókkal, sokan kíváncsiak voltak, hogy milyen küzdelem alakul ki a Vidux-Szegedi RSE és a GAMMA PARTY•CO között. 


Az első szett hajrájában többször is az ellenfél vezetett, ami kisebb aggodalomra adott okot, de magabiztos fogadásainkkal, és támadásainkkal végül át tudtuk venni a vezetést. A nyertes első játszma után nehézkesen indult a második is, de a szett közepén egy fokozattal feljebb kapcsoltak játékosaink, és meg tudták nyerni ezt a csatát is. A harmadik szett elején sokkal élettel telibb lett a hazaiak játéka, habár a vendégek nem adták könnyen magukat, sikerült itt lezárnunk a mérkőzést, és a lehető legjobb eredménnyel távozni az idei első kupameccsünkről.
Minden szurkoló győzelmet várt csapatunktól: a hazaiak eleget tettek a publikum elvárásainak, lelkesen játszottak, éltek a lehetőségeikkel, és a szettek elején lévő nehézségeken felülkerekedve győzelemmel tudtak zárni.

- Fésüs Erzsébet: Érződött a csapaton, hogy nem vagyunk igazán hozzászokva a hétköznapi mérkőzésekhez, amit mi sem mutat annál jobban, mint az első két szett elején lévő bizonytalan játékunk. Úgy gondolom, ez is egy tanulási folyamatnak a része, hogy a későbbiekben ez már ne okozhasson nehézséget, és tudjunk alkalmazkodni. Összességében elégedett vagyok azzal, amit láttam,  mindenki jól játszott, és különösen örülök, hogy mindenki tudott is játszani. Nagyon fontos az első kupamérkőzéseken, hogy minél nagyobb arányban nyerjünk, amit sikerült most teljesítenünk. Egy fokkal nyugodtabban mehetünk a visszavágóra, de nem dőlhetünk hátra, hiszen legközelebb idegenben, és szintén hétköznap játszunk majd. Nagyon kellemes meglepetés volt számunkra, hogy ilyen sokan kijöttek nekünk szurkolni még egy hétköznap estén is. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak!


Vidux-Szegedi RSE - GAMMA PARTY•CO 3:0 (25:20, 25:19, 25:18)
Férfi Magyar Kupa, nyolcaddöntő. Szeged, 100 néző. Vezette: Gyulai, Filibér .
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Honti Szilárd, Davi Luiz Durigon Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Demcsák Balázs.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com