Jelszóigénylés

Óriási csatában ragadta magához az előnyt a Magyar Kupában a Szeged!

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 16., csütörtök
A MAFC otthonában győztek az első meccsen

Idegőrlő meccsen szerezte meg az előnyt a Magyar Kupa nyocaddöntőjében a Vidux-Szegedi RSE a MAFC otthonában. A fővárosiak ellen nehéz dolga volt Berkes Zoltán csapatának, de a szoros szettekből a Szeged jött ki jobban, és 3:1-re nyerték az első felvonást.

A mérkőzés előtt egy valamit tudtak a szegediek: nem lesz könnyű dolguk a MAFC ellen. A fővárosi csapattal ugyan nem játszottak még, és az Extraligában jelenleg mögöttük állnak, de meglepetésre mindenki képes. Így nagyon komolyan készültek Berkes Zoltánék a fővárosi találkozóra. És ahogy várható volt, a MAFC a végletekig megnehezítette a szegediek dolgát.

Határozott rajtot vettek a szegedi srácok Gönczi Imre vezetésével az első szettben, ugyanis 1-5-ös állásnál már időt is kellett kérnie a MAFC-nak. Fel is rázódtak a hazaiak, mert szegedi pont mindössze 2, hazai pedig 7 is született, így rövidesen már 8-7 állt az eredményjelzőn. Berkes Zoltán is az időkéréshez nyúlt. Gönczi, Csányi és Pozzobon révén rendre egyenlített a Szeged, de Altunaga révén már kettővel, majd Katona és egy szegedi hibát követően már néggyel vezetett a fővárosi alakulat. Újra időt kért Berkes Zoltán. Az eső pontot a pihenő után újra a MAFC szerezte, s bár továbbra is beestek a hazai pontok, Gönczi és Pozzobon pontjainak köszönhetően zárkózott a Szeged. Piti révén már csak egy volt a hátrány, amikor egy hazai rontást követően már 17-17 állt az eredményjelzőn. Váltott pontok után Pozzobon ászának köszönhetően újra a Viduxnál volt a fór. Már azt hittük, innen könnyű dolga lesz a vendégeknek, Altunaga és Bandi révén újra egyenlített a MAFC, majd Gönczi is, végül 2 hazai hibát követően behúzta az első szettet a Szeged!

A második játszma elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott elszakadni a másiktól. 7-10-nél viszont 3 pontos szegedi vezetés alakult ki. Nem sokáig tartott, mert két rontást követően már egyre zárkózott a MAFC, amit újabb szegedi hibával egálra is hoztak. Gönczi hatalmas formában játszott, két értékes megmozdulása után újra kétpontos előnyt harcoltak ki, amit Csányi háromra növelt, így időt is kért a MAFC. Bár próbált közelebb kerülni a fővárosi gárda, kettőnél jobban nem sikerült, Piti és Pozzobon megmozdulása után pedig már újra négyre volt a Szeged. 14-18-nál újra időt kértek a hazaiak. Elkezdett felzárkózni a MAFC, és már csak 1 pontra voltak, amikor Berkes Zoltán is időt kért. Reyes előbb egyenlített majd átvette a vezetést, de Gönczi újra a legjobbkor villant, 20-20-ra módosította az állást. De Reyes sem maradt adós a válasszal, így időt kért a Szeged. 23-20-ra meglógott a MAFC, amire Gönczi kétszer is választolt, de így is 25-22-re hozták a szettet a hazaiak.

Az eddigiekhez hasonlóan indult a harmadik játszma is, Pozzobon és Piti révén szépen tartotta magát a Szeged egyenlő álláson, majd utóbbi révén 8-7-re át is vette a Szeged a vezetést. Váltakozva jöttek a pontok, 13-12-nél Oláh egy pillanatra visszaragadta az előnyt a MAFC-hoz, de Pozzobon választolt. Feléledtek viszont a hazaiak, el is mentek kettővel, amikor időt kért a Szeged. Az első pont megint a MAFC-tól jött, de Gönczi és Bodnár a legjobbkor válaszolt. Az egyenlítés helyett hárommal húzott el a hazai gárda, nem is nagyon engedte, hogy közelebb férkőzzön a Vidux, így 22-19-nél időt kért Berkes Zoltán. Piti egymás után kétszer is villant, így egyre olvadt a hazai előny, a MAFC is időt kért. Kiélezett hajrá következett, Pozzobon gyorsan egyenlített, majd egy hazai hibát követően már a Szeged volt előnyben, így 22-23-nál újabb időkérés következett. Bár jött a hazai egyenlítés, Piti megint a legjobbkor, majd egy hazai hibát követően nyerte a szettet a Szeged, ezzel 2-1-re módosított a meccs állását.

Határozott belépő, Bodnár ászával indult meg a szegedi pontgyűjtés a negyedik szettben, amihez Csányi és Kiss Gábor is csatlakozott. 1-4 után érkezett a második hazai pont Altunagának köszönhetően, aki egyedüliként tudott válaszolni Gönczi és Pozzobon pontjaira. Így 5-6-ra, mindössze egy pontra olvadt a Tisza-parti fór. 8-7-es vendég vezetésnél időt kért Berkes Zoltán. Tartotta az egált vagy az egy pontos vezetést a MAFC, egészen Piti két értékes megmozdulásáig, amikor már 17-19-re a Szeged vezetett. Hazai időkérést követően 1-1 rontást követően egyre zárkózott a MAFC, de Csányi majd Pozzobon visszaállította a kétpontos szegedi fórt. 20-22 után egyre jött fel a MAFC, ami 22-23-ig meg is maradt. Ekkor időt kért a Szeged. Idegőrlő pillanatok következtek, de a pihenőidő a Tisza-partiaknak tett jobbat, Pozzobon azonnal pontot szerzett, de az ünneplés még váratott, mert egy rontott nyitást követően vendég pontszerzéssel újra egyenlő lett az eredmény. Csányi visszaragadta az előnyt, de Reyes megint egyenlített, így 25-25 állt az eredményjelzőn. Egy rontott hazai nyitást követően Gönczi rövidre zárta a meccset, és 25-27-re hozta a szettet, és 3-1-re a meccset a Szegednek!

A visszavágót december 6-án rendezik Szegeden, a Városi Sportcsarnokban. De a hétre sincs vége a Szeged-MAFC találkozónak, ugyanis vasárnap az Extraligában mérkőzik meg egymással a két csapat Szegeden.

Berkes Zoltán: - Óriási gratuláció jár a srácoknak, mert hatalmasat küzdöttek ma egy nagyon jó röplabdát játszó, és nagyon jó formában lévő csapat ellen. Szinte egész héten nem tudtunk a teljes kerettel edzeni, így még jobban felértékelődik ez a győzelem. A MAFC nagyon kellemetlen játékot játszik, de hatalmas motiváció volt a srácokban, ami átlendített minket a hullámvölgyeken és hibákon. A mezőnyjátékban óriásit játszottunk, és a sáncban is rengeteget léptünk előre, a taktikai utasításokat igyekeztek maradéktalanul betartani, így újra tanúbizonyságot tett a csapat küzdeni tudásból. Vasárnap jön a folytatás már az Extraligában, így nagyon kell a koncentráció, hogy azt a meccset is győzelemmel tudjuk zárni hazai pályán.

MAFC-BME – Vidux-Szegedi RSE 1:3 (24-26, 25-22, 23-25, 25-27)
Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő, Budapest, Pénzügyőr sportcsarnok, néző: 48. Vezette: Halász, Barabás.
MAFC-BME: Katona, Bandi, Oláh, Balogh L., Reyes, Altunaga. Csere: Benkő (liberó), Tepszis (liberó), Tamási, Zeitler, Sárik-Veress, Kocsondi. Vezetőedző: Pápai Péter, másodedző, Szabó Balázs.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bondár, Gönczi, Kiss G., Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó), Kasnyik, Pintér, Honti. Vezetőedző: Berkes Zoltán. Masszőr: Zana Tamás.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
Képgaléria
Képgaléria
2023. december 6., szerda
Képgaléria
2023. december 6., szerda
Hír
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com