Jelszóigénylés

Csányi visszatérése csodás lett

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 6., péntek
Sima bajnoki sikert arattunk a Sümeg ellen, a végjátékokban remekeltünk.

A Vidux-Szegedi RSE férfi élvonalbeli csapata nagyszerű győzelmet aratott az NB I-ben: a Sümeg elleni hazai bajnokit három szettben nyerte a Nusser-legénység. Az első két szettben rendkívül izgalmas végjátékokban sikerült részsikereket aratni, majd a harmadik szett simán a miénk volt, pedig ezúttal is foghíjas kerettel álltunk ki.

A kezdés előtt egyik szemünk sírt, a másik nevetett: Nacsa Gábor ezúttal nem tudta vállalni a játékot, a visszatérő Csányi Dániel viszont igen. Óriási lendülettel kezdtünk, 6:2-re is vezettünk, de 12:12-nél beért minket a Sümeg. Át is vette a vezetést a rivális, erre időkéréssel reagáltunk, és ez be is jött, hiszen a végjáték előtt újra nyitott volt minden (19:19).

23:21-nél az év szegedi támadását láttuk: Csányi Dániel egy zseniális ejtéssel lepte meg az ellenfelet, így három szettlabdához jutottunk, a másodikat ki is használtuk. A vezetés birtokában folytattuk tehát, de már nem olyan elánnal, mint az első szettben, így a második játékrész első fele is végig szoros volt. Állandó izgalmakra lehetett tehát számítani, így volt ennek a szettnek a végjátékában is, amely 21:21-ről indult. Végül ezúttal is 25:22-es részsikert arattunk, okos játékkal hibákra kényszerítettük ellenfelünket.

A forgatókönyv később sem változott: fej-fej mellett haladtak a csapatok, ilyen szoros és jó meccseknél sajnáljuk igazán, hogy szurkolóink csak online közvetítéssel, és nem a helyszínen tudják élvezni a játékot. Később úgy tűnt, mégis sikerül meglépnünk, és így is lett: 13:8-as hazai vezetésnél kértek időt a vendégek.

A szegedi srácok viszont ott folytatták, ahol abbahagyták, nagyon magabiztos és határozott játékkal már 7 pontos előnyre tettek szert. Mondanánk, hogy ezzel kellett jól gazdálkodni, de tovább masírozott a Vidux-Szegedi RSE, a sümegiek 20:9-es hazai vezetésnél már tanácstalannak tűntek. Itt egy kicsit megtorpantunk, de 24:16-nál így is nyolc lehetőségünk volt lezárni az összecsapást. 25:17-re be is húztuk a szettet, és ezzel a meccset is, szép volt, fiúk!


Nusser Elemér: – Négy- vagy ötszettes meccsre számítottam, engem is meglepett, hogy ennyire simán nyertünk. Persze az első két szett végjátékában nagyon észnél kellett lennünk. Az előző szezonban sajnos jellemző volt ránk, hogy a szettek végét mi rontjuk el az ellenfélnek, szerencsére ez most fordítva történt, az utolsó labdamenetekben szinte hibátlanok voltunk. Csányi Dániel rutinja nagyon sokat segített.
 


NB I Férfi Bajnokság Liga alapszakasz, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - Sümegi Röplabda Egyesület 3:0 (25:22)(25:22)(25:17)
Vidux-Szegedi RSE : Kezdő: Csányi Dániel, Piti Richárd, Somosi Levente, Sarnyai Ákos, Bodnár Lajos, Kiss Gábor. Csere: Borsi Levente (libero), Piti Richárd, Móczár Dávid, Strezeneczki Péter, Péter Márk
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Csányi Roland

Fotó: Mihály István

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com