Jelszóigénylés

Ismét sokat tanultunk a Kazincbarcikától

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 25., péntek
Szép számú közönségünk díjazta a szórakoztató labdameneteket.

A férfi röplabda magyar kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Kazincbarcikát fogadtuk a Lila iskolában, az idegenbeli vereség után hazai pályán is 3:0-ra kaptunk ki jóval esélyesebb ellenfelünktől.

Az első szettben 13, a másodiban 15, a harmadikban pedig 17 pontot szereztünk a VRCK ellen. Ismét helytállt tehát felnőtt csapatunk, amely rövid időn belül negyedik alkalommal találkozott a Kazincbarcikával.

– Mind a négy találkozó nagyon hasznos és tanulságos volt – kezdte értékelését Nusser Elemér vezetőedző. – A mai összecsapáson a harmadik szett volt igazán érdekes, hiszen az első kettőben gyorsan érvényesült a papírforma. A harmadik játékrészben sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, és ekkor vittünk végig igazán látványos labdameneteket. Egyetlen gond volt: hiába az esetenként nagyon szép játék, egy-egy remek pontszerzés után alap dolgokat hibáztunk el. Ez volt a bosszantó, nem a végeredmény – jegyezte meg a tréner.

A harmadik szett nekünk, nézőknek is különösen tetszett, és ezt a szép számú, legalább 150 fős közönségünk is díjazta.

– Hálásak vagyunk a drukkereknek, hiszen nem csak eljöttek sokan, de remek hangulatot teremtve szurkoltak is. Sokat jelent ez nekünk, és igyekszünk mielőbb hazai győzelemmel meghálálni – hangsúlyozta Nusser.

Visszatérve a szakmai kérdésekhez: Nusser szerint érezhető volt, hogy más alapképzettségű, és erősebb játékosok vannak az ellenfélnél, ahogy sok más élvonalbeli csapatnál is, de ezt lehet kompenzálni.

– Ezt főként a ki nem kényszerített hibák csökkentésével lehet elérni, sokszor türelmesebb játékkal, illetve labdaügyességgel. Ez komoly tanulsága annak a négy találkozónak, amelyeket a Kazincbarcika ellen vívtunk – tette hozzá.
Mivel a VRCK sokszor találkozott velünk az elmúlt hetekben, kíváncsiak voltunk a vendégek vezetőedzője, Marek Kardos véleményére is.

-Eltérő céljaink vannak mint a Szegednek, - kezdte a beszélgetést Kardos. - mi ott akarunk lenni a döntőben. Valójában minden a következő mérkőzéseken derül majd ki a Sümeg és a MAFC ellen, és ez egy nagyon jó felkészülési lehetőség volt erre a két mérkőzésre.

A mester szerint gyakorlatilag ugyanolyan volt a 4 egymás elleni meccs, a játékosai koncentráltan játszottak egészen addig, amíg 1-2 szettben a Szeged meg nem közelítette őket. Úgy gondolja ez még visszaüthet és veszélyes lehet olyan csapatok ellen, mint a Kecskemét, MAFC és a Kaposvár.

Csapatunkról a következőket gondolja. -Sok a fiatal, de kiemelném Csányit, aki egy kicsit tapasztaltabb, mint a többiek. Ez egy fiatal, új csapat, és nagyon szép és jó dolognak tartom, hogy fiatal játékosok kapnak lehetőséget és játszanak a pályán.

Amint már említette a tréner, más célokért küzd a két csapat, az egyik a bajnoki címért, míg a másik a bennmaradásért. Emellett jó helyezést szeretne elérni az extraligában is. A kezdő 6 játékosból 3 játékos még csatlakozik hozzájuk, akiket egyelőre még nélkülözniük kellett, őket minél hamarabb be akarja építeni az új rendszerbe.

Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő, Szeged
Vidux-Szegedi RSE - VRCK Volleyball Kft. 0:3 (13:25)(15:25)(17:25)
Vidux-Szegedi RSE: Kezdő: Piti Richárd, Bitó Attila, Farkas Baráti Attila, Kiss Gábor, Nagy Zsolt, Csányi Dániel. Csere: Tátrai Sándor (libero), Váradi Zoltán (libero), Bodnár Lajos, Fülöp Norbert, Inhoff Attila, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs
Vezetőedző: Nusser Elemér
Másodedző: Bondor Tamás

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com