Jelszóigénylés

Más-más szempontból vár nehéz meccs a felnőtt csapatainkra

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 20., hétfő
Idegenben szerepel a Vidux-Szegedi RSE női és férfi csapata is

Nehéz hét előtt áll a Vidux-Szegedi RSE női és férfi csapata. Előbbi kötelező győzelem reményében utazik szombaton a fővárosba, míg utóbbiak az ország (egyik) legjobb csapatához látogat Székesfehérvárra.

Szép hetet zártak a felnőttek, ugyanis a hölgyek nem játszottak alárendelt szerepet az Extraliga élmezőnyébe tartozó KNRC ellen, akikkel szerdán találkoztak hazai pályán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Bár sima vendég győzelem született, Milodanovic Andrea fiatalokból álló csapata bátran állt ki a pályára, és szép megoldásokkal szereztek szép pontokat a Kaposvár ellen. A vendégek pedig komolyan vették a találkozót, így igazán színvonalas röplabdát láthattak a kilátogatók.

A férfiakra két meccs is várt a héten, ráadásul mindkétszer a MAFC ellen játszottak Berkes Zoltánék. Csütörtökön idegőrlő meccsen szerezték meg az előnyt a Magyar Kupa nyocaddöntőjében a MAFC otthonában. A fővárosiak ellen nehéz dolga volt Göncziéknek, de a szoros szettekből a Szeged jött ki jobban, és 3:1-re nyerték az első felvonást. Vasárnap este az újszegedi Városi Sportcsarnokban fogadták őket, már az Extraligában. A betegségek megnehezítették a szegediek dolgát, ami egy csodás első szett után kiütközött a játékon, és visszavágva a Kupában elszenvedett vereségért, a MAFC távozhatott győztesen.

A héten sem áll egyszerűbb feladat a felnőttek előtt. Borsi Leventéék Székesfehérvárra látogatnak szombaton, ahol a MÁV Előre Foxconn lesz az ellenfél. Az a csapat, amely 3 kevesebb lejátszott meccsel áll a tabella élmezőnyében úgy, hogy 5 meccsből ötöt nyertek meg 3:0-ra. Kétség kívül az ország egyik, ha nem a legjobb csapatáról beszélhetünk, ahol – ahogy Berkes Zoltán is fogalmazott – nem csak 1-2 meghatározó játékosra kell figyelni, hanem az összesre. Emiatt reálisan nézve a Szeged célja nem más, mint saját játékukat játszva megnehezítsék a hazaiak dolgát.

A hölgyek a fővárosba utaznak vasárnap a Kispest SE otthonába. Ez a meccs azért lesz borzasztóan nehéz, mert mindkét félnek kötelező lenne a győzelem, hiszen éppen egymás mögötti helyet foglalják el a tabellán. A szegedi lányok győzelemre éhesen, nagyon motiváltan készülnek a meccsre.

November 26. (vasárnap), 18:30
Női NB I, alapszakasz, 7. forduló, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok
Kispest SE  Vidux-Szegedi RSE

Milodanovics Andrea: Két egyszintű csapat találkozik a hétvégén, emiatt lesz roppant nehéz ez a találkozó. Nekünk ez egy kötelező győzelem, de biztos vagyok benne, hogy a Kispest is pontosan ugyan így gondolkozik rólunk. Nagyon bízom a lányokban, hiszen tudom, hogy egy nagyon jó csapat vagyunk, így abban is biztos vagyok, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy Kispestről győzelemmel jöjjünk haza. Az egész hetünk erre lesz kiélezve, kielemeztük őket, nagyon készülünk rájuk. A csapat nagyon várja, hogy kiállhasson a pályára. Tudják, hogy nagyon nehéz lesz, de készen állnak a kihívásra!


November 25. (szombat), 14:00
Férfi Extraliga, alapszakasz, 9. forduló, Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ
MÁV Előre Foxconn  Vidux-Szegedi RSE

Berkes Zoltán: Nem túlzás azt mondani, hogy az ország legjobb csapatához látogatunk a hétvégén. A papírforma egyértelműen a fehérvári alakulat mellett áll, de szeretnénk a dolgukat megnehezíteni, ahogy tettük azt Kaposváron is. Szeretnénk a saját játékunkkal foglalkozni, és a cél, hogy mindenkit a pályára tudjak küldeni és sok mindent ki tudjunk próbálni ellenük. Nem feltartott kézzel fogunk kiállni a pályára, de a realitás talaján maradva a célunk egy olyan játék, amellyel elégedettek lehetünk, és amivel megdolgoztatjuk az ellenfelünket.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2024. február 26., hétfő
Hír
2024. február 25., vasárnap
Hír
2024. február 25., vasárnap
Képgaléria
Hír
2024. február 20., kedd
Hír
2024. február 19., hétfő
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com