Jelszóigénylés

Nem feltartott kézzel várták a Kaposvárt a Magyar Kupában

Megosztás:
Megjelent: 2023. november 15., szerda
Méltó ellenfélnek tekintette a Szegedet a KNRC

Nem játszott alárendelt szerepet a fiatalokból álló Vidux-Szegedi RSE női csapata az Extraliga élmezőnyébe tartozó KNRC ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Bár sima vendég győzelem született, Milodanovic Andrea csapata bátran állt ki a pályára, és szép megoldásokkal szereztek szép pontokat a Kaposvár ellen. A vendégek pedig komolyan vették a találkozót, így igazán színvonalas röplabdát láthattak a József Attila Általános Iskolába kilátogatók.

Egy hónappal ezelőtt történelmi sikert ért el az NB I-ben is elsőbálozó Vidux-Szegedi RSE női csapata, amikor a Magyar Kupa selejtezőjében óriási játékkal győzte le a TRSE csapatát. Ezzel már eldőlt, hogy a legjobb 16-ban végeznek a lányok. A Magyar Kupa szereplés szerdán folytatódott a nyolcaddöntőkkel, ahol nem kisebb ellenfelet kaptak Kádár Grétáék, mint az Extraligában szereplő Kaposvárt.  Milodanovic Andrea a mérkőzés előtt elmondta, természetesen tisztában vannak azzal, hogy más játékerőt és más szintet képvisel a KNRC, így az erőviszonyok nem lesznek azonosak. Ettől függetlenül nagyon örülnek, hogy egy ilyen szintű csapattal van lehetőségük játszani, akitől borzasztóan sokat tanulhatnak. Jól is jött ez a találkozó, ugyanis a hétvégén nem úgy alakult az NB I-es szereplés, mint ahogy azt várták a lányok, így volt mit javítani, és a Kaposvár igazi erőt adhatott a lányoknak a továbbiakhoz.

Ennek megfelelően cseppet sem látszódott a lányokon a megilletődöttség, az első szett elején váltakozva érkeztek a pontok, így egyedül a szett közepén, 8-12-nél alakult ki először nagyobb különbség a két csapat között. Az időkérés ugyan egy picit segített a lányokon, de utána a Kaposvár akarata érvényesült, és simán hozta az első játszmát.

A második játszma hasonlóan alakult, a szett első felében nagyon harciasan állta a sarat a Szeged, a lányok mindent megtettek, hogy sokáig ne tudjon elszakadni tőlük a Kaposvár. A vendégek pedig minden pontért megdolgoztak, így kifejezetten színvonalas mérkőzést láthatott a József Attila Általános Iskola közönsége. A szett közepétől megjött a kaposvári dominancia, de továbbra sem maradtak el a remek szegedi pontok.

Gyorsan próbálta lezárni a meccset a Kaposvár, nagy lendülettel kezdték a harmadik szettet. Gyorsan kialakult a nagyarányú vendég vezetés, s bár 5-14-nél időt kért a Szeged, nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz. Szép hazai megoldások így is születtek, de minden szegedi pontra több kaposvári válasz is érkezett. 11-18 után viszont gyorsan eldöntötte a találkozó sorsát a Somogy vármegyei alakulat, és 7 egymás utáni ponttal 25-11-re megnyerte a szettet. Ezzel eldőlt, hogy a szegedi lányok szereplése a Magyar Kupában befejeződött, de ilyen játékkal, amit ma mutattak, egyáltalán nem szégyen vereséget szenvedni. Főleg egy osztállyal magasabb szinten játszó csapattól. És ahogy várták, ebből a meccsből tanulni lehet, amelyet biztosan sikeresen alkalmazhatnak a későbbiekben az NB I-ben is.

A lányok legközelebb jövő vasárnap lépnek pályára a fővárosban a Kispest ellen.

Milodanovics Andrea: Nagyon jó érzés volt a Kaposvárral játszani, és külön jó érzés volt látni azt, hogy mennyire próbáltak a lányok ellenállni, mennyire küzdöttek. Szép pontok és hosszú labdamenetek születtek, amelynek kifejezetten örültem. Ezzel a meccsel egyértelműen fejlődtünk, és nekünk ez volt most a célunk. Külön köszönjük, hogy a Kaposvár méltó ellenfélnek tekintett minket, harcoltak a pontokért és örültek minden találatnak. Nagyon sportszerűek voltak és mindent megtettek, hogy nyerjenek. Nekünk nagy tanulság volt ez az este, mert nem mindenkinek adódik ilyen lehetőség, hogy ilyen szintű csapattal játszhasson, így ha a jövőbe tekintünk, mi ebből csak fejlődhetünk. A lányok kihasználtak minden lehetőséget, amit ez a meccs adott nekik, és mindent megtettek, hogy előrébb lépjünk. Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek erre a meccsre, nagyon jó volt a hangulat, ami külön jót tett a lányoknak!

Vidux-Szegedi RSE – KNRC 0:3 (14-25, 16-25, 11-25)
Női Magyar Kupa nyolcaddöntő, Szeged, József Attila Általános Iskola. Vezette: Gyulai, Szél. Néző: 50.
Vidux-Szegedi RSE: Fürdök L., Lefforge, Kádár, Munsterman, Bálint, Horváth D. Csere: Nagy-Hegyesi (liberó), Kujundzic (liberó), Fürdök N., Lengyel L., Mányai. Vezetőedző: Milodanovic Andrea, másodedző: Piti Richárd. Masszőr: Zana Tamás.
KNRC: Nicolai, Godó, Maiorano, Radnai, Parker, Tóth-Bodovics. Csere: Rády (liberó), Vilvert, Martin, Szedmák. Vezetőedző: Vincent Lacombe, másodedző: Szabó Dávid, erőnléti edző: Gáspár Miklós.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
Képgaléria
Képgaléria
2023. december 6., szerda
Képgaléria
2023. december 6., szerda
Hír
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com